icon

Aké nezvyčajné mená ste dali svojim detičkám a prečo?

nkaps
26. jan 2012

Ja mám doma 8 t. Taniu a voláme ju Taninka, dali sme take meno, lebo nie je časté a ja som Nina a mm je Tomáš a tak vznikla Tania

mijo53
28. jan 2017

@any3 a práve to je pekné na tých menách

diablikovci
28. jan 2017

Ja mám Saru a Axela. Ale chcela som dať Maxima len muž povedal že bude Sara 😀

selena2
28. jan 2017

Ja mám Sofinku a Korneliu.

any3
28. jan 2017

@selena2 kornelia je uzasneeeee nádherne 🙂))

jamocka4
28. jan 2017

Anastázia a Teodor

selena2
28. jan 2017

@any3
Ďakujem veľmi pekne💜.Ešte ako mala som mala babiku Korneliu.A potom som stretla svojbo muža a hádaj ako sa volá?Kornel.Tak dcérka je po ňom.Inak aj Amanda je krásne meno.

majaacolin
28. jan 2017

Colin

any3
28. jan 2017

@selena2 dakujem krásne 🙂 pre nás je Amynka 🙂
Super príbeh 🙂
@majaacolin to je meno ❤️ Si môj človek

majaacolin
28. jan 2017

@any3 ja som sa mala volat Samanta ale pred 30 timi rokmi to neschvalili na matrike.. a zas moj 21 rocny brat sa vola Sedrik. Ked sa mal narodit moj maly,mena som hladala len zahranicne,nic slovenske sa mi nepacilo.a vyhralo iba Colin 🙂

alaguema
28. jan 2017

@denaka ty máš koľko rokov? Denisa je pomerne bežné meno už pekne dlho...Okrem toho, furt to nie je Žilina 😅

ssiinnkkaa
28. jan 2017

Ja mam doma malú 5 mesačnú Chantallku 😜(Šantal)

monika124512
28. jan 2017

Pre mna uplne mimo mena su (nechcem nikoho urazit, sto ludi sto chuti): Leonard, Evelin, Andreas, Maxim, Noel, Leon, Nathaniel.
Ako neviem ze co bude o 10-15 rokov, podlamna uplne "vymru" tie naj SK mena ☹

stellasweet
28. jan 2017

Ja trocha odveci.... Minule som stretla dievcatko,ktore mama oslovuje Rútinka. ( Rút/Rúth) ...ale ved kazdemu ako sa paci... Ale chapete, ze Rútinku som si nemohla nechat pre seba.😉

luna379
28. jan 2017

@monika124512 Leonard je v Slovenskom kalendári odjakživa... volá sa tak aj môj otec, ktorého mama bola slovenčinárka a otec z akademických kruhov a veľký národovec...
Evelin a Nathaniel - mimoriadne krásne mená a Maxim je predsa Maximilián... lepšie jak slovenské Gertrúda alebo Gizela či Pankrác, Servác a Bonifác alebo Medard... niekedy toto nasilu ostaňme pri tradíciach je "trochu" mimo... polovica mien v slovenskom kalendári je totižto nepoužiteľná...

A k téme. Moja dcéra ak raz budem mať sa bude volať Lilith. 🙂 to je myslím dosť nezvyčajné, u nikoho zo Slovenska som sa s tým nestretla zatiaľ... a pre rýpalov , áno viem kto bola Lilith.

ssiinnkkaa
28. jan 2017

No baby mne to pride ze teraz ked da niekto klasické meno tak to dieťa bude mat v škole skôr problémy ako pri takom zahraničnom mene u nas a to som z dediny su uz klasické mena veľmi vzácne ale je tu aj jedno meno ktore sa mne osobne paci ale ked ro počuli male sesternice tak povedali ze tomu dievčaťu budu trubit za ušami vola sa Mersedes

luna379
28. jan 2017

@ssiinnkkaa tak to už je extrém... to proste človek zo zdravým rozumom neurobí. Mená ako Šeherezáda, Vinetou, Apple, Mercedes, Samantha... to môže dať proste len cigán alebo asociál.

Na zahraničných menách nie je nič zlé ale proste nie niečo z čoho vyžaruje lacnota a gýč...

My sme mali na sídlisku škulavú polocigaňu s menom "Princezná" naozaj a reálne...

majaacolin
28. jan 2017

@luna379 mne mali dat meno samanta,a nie su cigani a duplom nie asociali...som za zahranicne mena ale tesim sa ze nasim to neschvalili :D asi by som sa dala premenovat

tanusa888
28. jan 2017

My máme Amy a Naomi, prvé som vyberala ja a druhé manžel

babatkoo
28. jan 2017

Ja mam syna menom Arthur Viliam (arth = medved, muz silny ako medved zo stareho jazyka wellsh). Hrozne sa nam pacil vyznam oboch mien.

luna379
29. jan 2017

@majaacolin Samantha mi príde proste nevkusné... také fakt neviem... mne zas mama chcela dať meno Justína vraj a som naozaj veľmi veľmi rada že som skončila ako Paulínka... :D

tomiholjubavi
29. jan 2017

baby, ja som sa mala volat Atilla 😂 tak to vymyslel dedo, lebo to vraj dobre pasuje k nasmu rumunskemu pomadarčenemu priezvisku..akoze cau-parky...armani lakatoš sa nechyta 😂

tomiholjubavi
29. jan 2017

v hre vraj bola aj dvojvarianta Atilla-Pál 😂 😂 chvala Bohu, ze som dievca 😂

kikataldikova
29. jan 2017

Baby poraďte niečo pre chlapca, pekné a k priezvisku Balík :D

aly
29. jan 2017

@kikataldikova naši známi majú Tea - Teodora

orsi_h
29. jan 2017

@aly aj my mame 😊

aly
29. jan 2017

@orsi_h my máme Alex, Aiden, Filip

cottonwomen
29. jan 2017

@aly 2ka fantastiko !!!!

orsi_h
29. jan 2017

@aly pekne!

michaelkanr
29. jan 2017

Moj muz si robil vodicak na motorku a spoluziacku mal Jennifer Hruskovu😄😄😄 ked ju vyvolali, vsetci lahli smiechom a jej samej to bolo chudatku trapne...

alaguema
29. jan 2017

@luna379 Ani Gertrúda ani Gizela nie sú slovenské mená, obe sú nemecké. Rovnako ani Pankrác, Servác, Bonifác a ani Medard nie. Všetko sú to mená cudzieho pôvodu od gréckeho, cez latinský až po germánsky pôvod. Nie sú to ani tradične používané mená na Slovensku. Skôr veľmi málo. Takže ozaj som nezachytila pointu. Ak chceš porovnávať, vyber naozaj mená slovanského pôvodu.