icon

Aké nezvyčajné mená ste dali svojim detičkám a prečo?

nkaps
26. jan 2012

Ja mám doma 8 t. Taniu a voláme ju Taninka, dali sme take meno, lebo nie je časté a ja som Nina a mm je Tomáš a tak vznikla Tania

stanulienkat
29. jan 2017

@ssiinnkkaa 😅 ja som minule na ihrisku pocula ze Šanelka, ty kokos a ani neboli cigani

pininka
29. jan 2017

Ja keď som v pôrodnici povedala že bude Jozef,všetci na mňa cumeli,ale každý potom zhodnotil,že toto meno sa už stráca, je fakt že je jediný v triede, ale meno po otcovi by som už nikdy nedala,sú s tým len starosti. Druhý syn je Jonas a to bola normalne revolúcia v rodine a dnes to meno všetci zbožňujú, voláme ho Jony, teraz čakám dcerku a keďže máme všetci už inicialy na J, chceme dať aj jej,no dievčenský je veľmi málo, ale pravdepodobne bude Juliana.

ssiinnkkaa
29. jan 2017

@luna379 ako mne sa to meno paci a ja to ich aj chapem ale deti co maju starších rodičov ich nebudu chápať...

ssiinnkkaa
29. jan 2017

@stanulienkat no tak Chanel je tiez meno ale skôr sa mi tospaja so značkou oblečenia.... Moju by tak volať nemali ... Síce uz sa par ludi našlo co ju nazvali Šaňa

stellasweet
29. jan 2017

@martinka285 Vanda je krasne!

dagaz
29. jan 2017

No ja si myslim ze moj syn ma veeelmi netraticne meno...alebo nemoderne? Neviem: posudte: Pavol...volame ho Palko.

alaguema
29. jan 2017

@ssiinnkkaa
@luna379 hádam asi viete, že to auto sa volá po ženskom mene a nie naopak. Mercedes je bežné meno v Spain napr. a ako mnohé staré mená, má nie len krásny zvuk, ale aj svoj význam. Konkrétne - tá, ktorá odpúšťa a je plná zľutovania. Zatiaľ čo Chanel znamená okrem priezviska slávnej návrhárky, len kanál, alebo tunel 😉 Tak neviem, kde je tá lacnota a gýč...Skôr len nevedomosť, že áno? 🙂

25jesss25
29. jan 2017

Môj syn sa volá Jeremiah.. priateľov nápad. Vôbec neviem odkiaľ to meno vzal, no už pred 4 rokmi mi povedal, že ak raz bude mať syna tak sa tak bude volať

veronikavojvodova
29. jan 2017

Ja by som chcela aby sa moj syn volal Ilja 🙂 moj sen

luna379
29. jan 2017

@alaguema ja som nehovorila o pôvode ale o tom že je v slovenskom kalendári... slovenský kalendár + slovanský pôvod .. to vidím tak na 80 mien ... s príponou -slav ... a podobne

ssiinnkkaa
29. jan 2017

@alaguema mne osobne sa to meno vôbec nezdá lacné a ani gýčové asi si ma zle pochopila práveže mne sa to meno veľmi paci ale deti povedali ze budu za tym dievcatkom trubit hold naše male Slovensko 😢A ja mam Chantall a nie Chanel

martinka285
29. jan 2017

@stellasweet Ďakujeme,dlhšie sme rozmýšľali nad menom ale stale sa mi tam vynarala Vanda.Tak dufam ze aj dcerka bude s menom spokojná🙂

julma
29. jan 2017

@luna379 precitala som cosi o Lilith...
prosim uprimne, vysvetlila by si mi, preco by si tak nazvala svoju dceru?

aber
30. jan 2017

@pininka ja by som dala Johanna 🙂

luna379
30. jan 2017

@julma Pretože som čítala raz jeden trochu iný pohľad na príbeh Lilith. Veľmi pekný a mysticko čarovný. To meno mi evokuuje spojenie s nadprirodzenom, prírodou a princípom ženy. Evokuuje mi zmyselnosť a túžbu, ktorú cítim medzi mnou a mojím partnerom. Je to sebavedomie prenesené do mena. Charizma... úplne vidím hnedé rovné vlásky po priateľovi, zelené oči po mne ... 🙂 proste Lilith. To musíš precítiť 🙂

Ale veľmi sa mi páči aj iné nezvyčajné meno a to Lavender ... ale Lilith trochu viac 🙂

julma
30. jan 2017

@luna379 dik za vysvetlenie. Proti gustu ziaden disputat ;)

pininka
30. jan 2017

@aber aj ja som chcela Johanku, ale my bývame na vychode a bojím sa,že ju každý bude volať Johan ako z toho filmu pásla kone na betóne.

destra
30. jan 2017

@pininka aj my máme Jonáška 🙂 a je to to najkrajšie meno 😉

pininka
30. jan 2017

@destra veru, Jonaska by som nemenila za nič na svete.

alaguema
30. jan 2017

@luna379 ...v slovenskom kalendári sú už iné "chuťovky"...Napísala si slovenské mená, tak som myslela, že myslíš slovenské mená 🙂

@ssiinnkkaa Mercedes je krásne meno, páči sa aj mne, ale dcére by som ho nedala. Ja osobne si myslím, že meno má byť v harmónii aj s lokalitou, do ktorej sa dieťa narodí. A Chanel som spomínala na margo toho príspevku, kde sa spomína máti volajúca na svoju Šanelku 😎

jance333
30. jan 2017

@kikataldikova neviem, či chceš tradičné alebo nejakú "vylomeninu", ale mne by sa k takému priezvisku hodilo niečo klasické. my pre synka zvažujeme mená Ondrej, Michal, Radko (Radoslav), Branislav, Richard, Matej. kedysi sa mi strašne páčilo meno Emanuel, ale manžel by bol isto proti :D

pnm
10. feb 2017

Pri zvažovaní aké dať krstné meno dieťaťu, hľadáte aj po web stránkach, ako napríklad: http://mena.wz.sk alebo sa riadite skôr inými ukazovateľmi - podľa toho aké mená sú zaužívané vo vašej rodine, alebo aké ste počuli vo filme a zapáčilo sa vám a pod. ? Čím sa naviac riadite v tomto výbere?

zojulka
10. feb 2017

my mame Zoju a Jerguša 🙂

pnm
10. feb 2017

@zojulka Ale prečo? Prečo ste vybrali práve také mená?

peliroja
10. feb 2017

Inklinujem k menam pouzivanym v Spanielsku hoc nie vsetky su spanielske ako Nuria, Aurora, Mercedes (Zdrobnenina Merče znie od spanielsky hovoriaceho cloveka strasne pekne), Mirella, Carla, Ines, pripadne Jorge, Javier, Miguel ale hoc mame spanielske priezvisko tak do tohto prostredia by boli tie mena niektore viac niektore menej nevhodne.
V konecnom dosledku mame Marinu co je aj slovenske aj spanielske meno. So spanielskym vyznamom viene del mar-prichadza od mora a veru je to tak.
Je mnozstvo nadhernych mien ale treba vyberat ozaj citlivo, clovek ho bude nosit po cely zivot 🙂

zojulka
10. feb 2017

@pnm mne sa pacia nase mena, slovanske a hodia sa k nasim krstnym menam 🙂

ludka140281
10. feb 2017

ja mám Karin a Sáru....lebo niesu obyčajné,páčili sa mi a páčili sa mi na prve počutie 🙂.....v porodnici sme mali Dáliu,Sandokána 🙂

martinka285
10. feb 2017

Ja mám detičky s menami Sebastian a Vanda 🙂

evica01
10. feb 2017

Ja len.. ze nezabudnite dat detom min. 2 krstne mena a nech je v kazdom po 2 nn alebo mm alebo LL alebo ss 😅
Kazdy z nas je original. Nemusite davat detom preto originalne mena ☺

jetotu
10. feb 2017

Tak nakoniec sa nič nezmenilo a k našej Zojke pribudol Jonáš 🙂