icon

Aké nezvyčajné mená ste dali svojim detičkám a prečo?

nkaps
26. jan 2012

Ja mám doma 8 t. Taniu a voláme ju Taninka, dali sme take meno, lebo nie je časté a ja som Nina a mm je Tomáš a tak vznikla Tania

leanax
7. apr 2017

@piacere pred včerom som bola pri doktorke so synom a bol tam malý chlapček asi dvojročný a mamka ho zavolala Janko ostala som prekvapená a strašne sa mi to páčilo... aj som jej ho pochválila... 😉

leanax
7. apr 2017

moji sa volajú Ela a Timo... a nemenila by som 😎

piacere
7. apr 2017

@leanax 😀 obnovila si vo mne diskusiu, do ktorej som prispela pred piatimi rokmi 😀 a teda musím povedať, že malý už bude mať 7 rokov a dodnes sa za nami v meste obzerajú, keď naňho zavolám "Janko" 😀 ❤

17alisha
7. apr 2017

My mame Justinku po mojej prababke. Chcela som slovenske meno a take, ze ked ju zavolam na ihrisku, otoci sa iba ona. Kazdy sa pyta, kde sme k tomu menu prisli, ze ho uz davno nepoculi. Az budem mat syna, mam aj pre neho meno, bude Jergus. A ak by bolo dalsie dievcatko, tak Johanka alebo Juditka.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
leanax
8. apr 2017

@piacere jááájjjjjjjjjj ja som na dátum ani nepozrela 😲 , mne táto téma včera vyskočila na fore, tak som kukla a niektoré príspevky si prečítala a tvoj ma zujal 🙂

jukov
8. apr 2017

v rodine máme zopár nie častých mien
Judita, Julianna, Xénia, Šárka, Hajnalka, Emese, Lilla, Annamari, Kinga, Oto

olivienka28
8. apr 2017

@17alisha tak johaniek je po aleluja uz teraz

sonia1712
8. apr 2017

Nám sa pred týždňom narodila elenka a doma ju čakal bracek petko

17alisha
8. apr 2017

@olivienka28 zaujimave, ze u vas sa toto meno vyskytuje, u nas vobec...mozem sa opytat,aky region si?

olivienka28
8. apr 2017

@17alisha novohradsky región 🙂 okres lucenec. Ja ucim v ms a velmi.sa rozmohli emy sofie a johanky

maxik1999
8. apr 2017

Eliška je pekne meno lenže môjmu priateľovi sa nepáči takže bude asi Timea :/

pininka
8. apr 2017

@olivienka28 u nas siroko daleko ziadna Johanka. Ale Emy a Sofie tych je kopec, aj Natalii.

sazumak
8. apr 2017

@pininka U nás tiež samé Johanky 🙂 Moja maminka je Johana, predtým sa dávalo to meno, potom útlm a teraz do 5 rokov poznám veľa Johaniek. A veľmi začali dávať aj Alžbetku 🙂

biokozmetika
8. apr 2017

my máme doma Huga😉

pininka
8. apr 2017

@sazumak to asi fakt zavisi od miesta, u nas v dedine nikto,ani v skolke kde som robila 10 rokov ziadna Johanka.

sazumak
8. apr 2017

@pininka To asi áno...lebo po mestách je napr. časté meno Emka, Sofia, Ninka. A sem keď som dala Sofiu, tak bola asi druhá v dedine, kde je nás 3000 obyvateľov. A napr. Johaniek poznám viac a to nerátam ešte staršie ženy, čo majú toto meno. A veľa žien dáva meno po manželovi, takže mená Jozef, Štefan, Anton a pod. u nás budú ešte veľmi dlho.

pininka
8. apr 2017

@sazumak u nas sa Jozef vytraca uplne, moj svokor,muz aj najstarsi syn sa tak volaju, ale maly je jediny v rocniku a ked prideme ci ku lekarke alebo niekam kazdy ze uz dlhsie nemali Jozka, zato Samkov, Lukasov, Davidov mame pozehnane

coryex
8. apr 2017

Nasa dcerka sa vola Amélia 😍

sazumak
8. apr 2017

@coryex Krásne meno...ak budeme mať niekedy aj tretie dievčatko, tak sa nám páči Elisa alebo Amélia 🙂

nicoletta77
8. apr 2017

moji synčekovia sa volajú Damian a David 🙂

sazumak
8. apr 2017

@pininka No u nás na dedine je tiež veľa Dávidov, Samkov tak akurát, Jakub je asi najčastejšie, aj Filip, Lukáš, Marek, Martin, Matúš, Adam. Ale poznám aj ojedinelé mená, čo sa vyskytujú po jednom, napr. Eliáš, Gregor, Henrich, Cyprián, Blažej, Mikuláš, Jeremiáš. Ale do tried sa to snažia dávať tak, že sa mená vyskytujú po jednom. Nás bolo napr. 6 Zuziek, v rodine máme Sofiu, Lauru, Samka, Viktóriu a sú jediní v triede. A to ročne máme asi 50 a viac prvákov.

rastika
8. apr 2017

Ja mám Amáliu, Kláru a Samka. Keď sme čakali dievčatká, rozmýšľala som ešte o menách Marína, prípadne Celia.

andrejka010
8. apr 2017

Náš sa volá Aleš. Ked bol manžel na matrike pre rodný list, tak bola pani prekvapená lebo dosť dlho také meno nemali. Je jednoduché a nemá veľa podôb. Ak by sme mali druhé, tak určite Artúr, Zara alebo Zoja.🙂

stellasweet
8. apr 2017

@sazumak To fakt zacali davat meno Johanka? Ja nepoznam ani jednu v okoli.... No ale zrejme to sem pride...dokelu... Ked bude Johaniek ako Sofiniek,amen dolorez 🙈

sazumak
8. apr 2017

@stellasweet U nás ich poznám viac ako Sofiniek...naša dcérka mala 7 rokov, keď na našej strane dediny konečne pribudla druhá Sofinka 🙂 Keď som to meno dala, tak babky zalamovali rukami, že také ešte nepočuli, u nás sa nedávalo. No poznám dokonca dva kočky, čo bývali vedľa seba a obe majú Johanky 🙂 Moja maminka sa tak volá a neznáša to meno, všetci jej musia hovoriť Janka, nikdy ju nikto Johana nevolal. Tak jej teraz vravím, že je populárne 🙂

nastasyk
8. apr 2017

Ja mam Huga a Maximiliana. Su to krasne mena. Moj manzel chcel pri kazdom Jozefa. Mne sa to meno paci, ale na dospelom chlapovi a ked ho volaju Jozef. Ale neviem si predstavit volat maleho Jozko. A keby ho zacali volat Jojo alebo Dodo, adi by som zosalela🙂

stellasweet
8. apr 2017

@sazumak Mamina ma krasne meno,nech sa nejasi 😀

sazumak
9. apr 2017

@stellasweet Aj ja jej to hovorím, no každému sa páči niečo iné 🙂 Poznám veľa ľudí, čo sa im nepáči ich meno...

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená