Aké nezvyčajné mená ste dali svojim detičkám a prečo?
Ja mám doma 8 t. Taniu a voláme ju Taninka, dali sme take meno, lebo nie je časté a ja som Nina a mm je Tomáš a tak vznikla Tania
moji sa volajú Ela a Timo... a nemenila by som 😎
My mame Justinku po mojej prababke. Chcela som slovenske meno a take, ze ked ju zavolam na ihrisku, otoci sa iba ona. Kazdy sa pyta, kde sme k tomu menu prisli, ze ho uz davno nepoculi. Az budem mat syna, mam aj pre neho meno, bude Jergus. A ak by bolo dalsie dievcatko, tak Johanka alebo Juditka.
v rodine máme zopár nie častých mien
Judita, Julianna, Xénia, Šárka, Hajnalka, Emese, Lilla, Annamari, Kinga, Oto
@17alisha tak johaniek je po aleluja uz teraz
Nám sa pred týždňom narodila elenka a doma ju čakal bracek petko
@olivienka28 zaujimave, ze u vas sa toto meno vyskytuje, u nas vobec...mozem sa opytat,aky region si?
@17alisha novohradsky región 🙂 okres lucenec. Ja ucim v ms a velmi.sa rozmohli emy sofie a johanky
Eliška je pekne meno lenže môjmu priateľovi sa nepáči takže bude asi Timea :/
@olivienka28 u nas siroko daleko ziadna Johanka. Ale Emy a Sofie tych je kopec, aj Natalii.
my máme doma Huga😉
@pininka To asi áno...lebo po mestách je napr. časté meno Emka, Sofia, Ninka. A sem keď som dala Sofiu, tak bola asi druhá v dedine, kde je nás 3000 obyvateľov. A napr. Johaniek poznám viac a to nerátam ešte staršie ženy, čo majú toto meno. A veľa žien dáva meno po manželovi, takže mená Jozef, Štefan, Anton a pod. u nás budú ešte veľmi dlho.
Nasa dcerka sa vola Amélia 😍
moji synčekovia sa volajú Damian a David 🙂
@pininka No u nás na dedine je tiež veľa Dávidov, Samkov tak akurát, Jakub je asi najčastejšie, aj Filip, Lukáš, Marek, Martin, Matúš, Adam. Ale poznám aj ojedinelé mená, čo sa vyskytujú po jednom, napr. Eliáš, Gregor, Henrich, Cyprián, Blažej, Mikuláš, Jeremiáš. Ale do tried sa to snažia dávať tak, že sa mená vyskytujú po jednom. Nás bolo napr. 6 Zuziek, v rodine máme Sofiu, Lauru, Samka, Viktóriu a sú jediní v triede. A to ročne máme asi 50 a viac prvákov.
Ja mám Amáliu, Kláru a Samka. Keď sme čakali dievčatká, rozmýšľala som ešte o menách Marína, prípadne Celia.
Náš sa volá Aleš. Ked bol manžel na matrike pre rodný list, tak bola pani prekvapená lebo dosť dlho také meno nemali. Je jednoduché a nemá veľa podôb. Ak by sme mali druhé, tak určite Artúr, Zara alebo Zoja.🙂
@sazumak To fakt zacali davat meno Johanka? Ja nepoznam ani jednu v okoli.... No ale zrejme to sem pride...dokelu... Ked bude Johaniek ako Sofiniek,amen dolorez 🙈
@stellasweet U nás ich poznám viac ako Sofiniek...naša dcérka mala 7 rokov, keď na našej strane dediny konečne pribudla druhá Sofinka 🙂 Keď som to meno dala, tak babky zalamovali rukami, že také ešte nepočuli, u nás sa nedávalo. No poznám dokonca dva kočky, čo bývali vedľa seba a obe majú Johanky 🙂 Moja maminka sa tak volá a neznáša to meno, všetci jej musia hovoriť Janka, nikdy ju nikto Johana nevolal. Tak jej teraz vravím, že je populárne 🙂
Ja mam Huga a Maximiliana. Su to krasne mena. Moj manzel chcel pri kazdom Jozefa. Mne sa to meno paci, ale na dospelom chlapovi a ked ho volaju Jozef. Ale neviem si predstavit volat maleho Jozko. A keby ho zacali volat Jojo alebo Dodo, adi by som zosalela🙂
@sazumak Mamina ma krasne meno,nech sa nejasi 😀
@stellasweet Aj ja jej to hovorím, no každému sa páči niečo iné 🙂 Poznám veľa ľudí, čo sa im nepáči ich meno...

@piacere pred včerom som bola pri doktorke so synom a bol tam malý chlapček asi dvojročný a mamka ho zavolala Janko ostala som prekvapená a strašne sa mi to páčilo... aj som jej ho pochválila... 😉