icon

Aké nezvyčajné mená ste dali svojim ratolestiam a prečo?

eliniatko
14. apr 2018
bronislavka
17. apr 2018

@yanni aj Antónia je prekrásne a naozaj klasika a pritom tak nezvyčajne v dnešnej dobre ;)

lubicakl
17. apr 2018

My máme Lorianku😉

brambie
19. apr 2018

Známy má Barnabáša, volajú ho Barny...

ivkabianka
19. apr 2018

Ja mám staršiu dcéru Frederika- Bianka voláme ju Fibi...a mladšia je Wanda 😉

littledove
22. apr 2018

Violetta... Meno vyberal jej tatino (američan) a ja som nadmieru spokojná <3 Najprv boli všetci proti a teraz že aké krásne meno... :D

kattyb
22. apr 2018

Ja mam troch synov .... Viktora , Alexeja a Leonarda 🙂 Nie sú to síce až tak nezvyčajné mená , ale tiež nie sú bežne používané ....

stellasweet
22. apr 2018

@myjusiatko Mina Harkerova
👌👍👍👍👍😍

julajlatvar
22. apr 2018

v rodine mame Johanu, Salome a Bartolomeja

henka123123
22. apr 2018

Jozef (jonko)

synda11
22. apr 2018

@domkad aj ja mam Vladimíru a druhu mam stellu

beccy02016
20. máj 2018

@eliniatko ja som Rebecca Sarah a môj brat je Daren😊 Mamine sa páčia zahraničné mená😃👍🏼

ludka140281
20. máj 2018

mám dcerky Karin,Sára,Zoe <3

mijunik
23. máj 2018

@eliniatko poznám rodinu, kde je dedičné meno pre chlapca Ferdinand (Nandy) a zas v ďalšej rodine sa tatino aj syn volajú Gejza (Gege). Mimochodom, keď som bola malá a v kalendári som si prečítala meno Gejza, myslela som si, že je to ženské meno (hehe, tá Gejza). 🤣🤣 Ešte poznám Olympiu, volajú ju Olga. No a čerešnička na torte- čítala som v kalendári starých slovenských mien- ženské meno Kunigunda... Inak, dcéra je Ľubica (Ľubka, Ľubinka-klasické, ale v súčasnosti zriedkavé meno) a syn Branislav (Braňov tiež veľa nepoznám). Vybrali sme mená, ktoré boli bežné v našom detstve.

eliniatko
autor
23. máj 2018

@mijunik Kunigundu poznám, je to veľmi staré stovky rokov) nemecké meno - ale je pravda, že u nás vyznie smiešne. Ferdinand 🙂 My nášho voláme Ferdy, Ferdík, Ferďo, Ferďúch, alebo aj Dinďo 🙂

mijunik
23. máj 2018

@eliniatko no tak to som prekvapená, že Kunigunda reálne existuje. 😊 Tak ako- ktovie, či existuje reálny Bonifác alebo Servác. Ja si pamätám len z platne Kocúr v čižmách "kocúra Bonifáca". 😊

eliniatko
autor
23. máj 2018

@mijunik Ja verím že hej 🙂 Mne sa náhodou Bonifác páči, by som aj si to vedela predstaviť pre krpca 😀

ifana23
23. máj 2018

My máme doma Kvida. Ešte sme uvažovali nad menami Kazimír (nepáčilo sa babkám) a Klaudius (tu sa mi nepáčil význam mena). Keby bola baba tak je Karla 🙂

maskotka812
3. júl 2018

Ja som tehotná a páči sa mi Amália alebo Monika okolie má odhovara,

monikamama
3. júl 2018

Aj ja mam Branka a doteraz (4 roky) sme stretli dvoch 😀 a druhy je Leo

monikamama
3. júl 2018

@maskotka812 monika je pekne 😀 a nebude ich vela. Mne je zle ked pocujem mena ako Sofia Nela alebo Adela

sylvia217
Autor odpoveď zmazal
juraja547
3. júl 2018

My máme Sofia, Martin, Gabriel

2xlili
3. júl 2018

Lana 🙂

lauriinkaa
12. júl 2018

My máme Annu 😁

brona235
12. júl 2018

Ja mam jurka a janka ale strasne sa mi paci baltazar. No nepreslo mi to. . 🤔

mojmacik
12. júl 2018

Ja som toho nazoru ze na Slovensku po slovensky...takze moje trojicky Adelka Hanka Jakub....a neviem preco ale ako jedinej v tom obdobi sa ma sestricka co nahlasovala na matriku spytala ci nechceme zdrobneliny....takze baby maju rodne listy tak ako som vyssie napisala

ema83
12. júl 2018

my sme dali dcerke meno Caroline 😍 chcela som velmi Karolinku,ale muz chcel netradicne,zahranicne meno a tak toto bol kompromis a velmi sa nam to paci. syncek bol jasny hned, vola sa Sebastian

carmenuska
12. júl 2018

My nemame nejak nezvycajne mena (Dorota a Lujza) ,ale je ich malo.Siroko daleko su nase jedine.Vo vybere este boli Rita,Ida a chlapci by boli urcite Eduard ,Henrich.

ukulela
12. júl 2018

@carmenuska Lujza susedka mala, Ida sesternica 🙂 svet je maly 🙂 Inac Eduarda navrhujem aj ja mojmu chlapovi, ale odmieta (neznesie Chmelara a je tam silna asociacia 🙂🙂🙂 Ale Henrich je tiez paradne - asi napisem na zoznam. Mame priezvisko, ku ktoremu potrebujeme "silne" meno 🙂

karmen118
12. júl 2018

Známeho mladší syn sa volá Jerguš 🙂, iný má syna Eliáša. My sme dali dcérke meno Hannah. Mne sa páčia aj slovanské mená, ale muž má nemecké priezvisko, tak to nepasuje k sebe.