Ako sa rozhodnúť o mene pre dieťa?
Ahojte
Chcela by som sa s Vami poradiť
Kto u vás vyberal meno pre dieťa? Vy alebo muž, alebo spoločne?
Ide totiž o to, že s mužom čakáme druhé dieťa..On má z predošlého vzťahu syna, ktorému meno vyberal on, máme spoločnú dcéru ktorej sme meno yvbrali spoločne a teraz čakáme dievčatko a tentokrát by chcel vybrať meno on sám a dať po jeho zosnulej mame, ktorá zomrela pri nehode a ja sa neviem s tým menom stotožniť. Ľubica..Je chyba vo mne? Mám ustúpiť?Nechcem dehonestovať to meno, určite je krásne a nositeľky toho mena sú spokojné,ale skrátka ja mu neviem prísť na chuť a uprimne sa mi nepáči.Navrhla by som aby mala mená dve a to stredné by sme mohli dať, ale nechcem mu ublížiť resp.sklamať, tak som na vážkach čo teraz....Ano ja brucho nosím, ja si prechádzam tymto obdobím, ja budem rodiť ale on je naozaj 100% otec, ktorý vstáva k bábatku, spraví domáce práce skratka u nas je na komplet všetko 50/50,
Mená sme vybrali spolocne. Sice sme sa dlho nevedeli zhodnúť ale vybrali sme😊
Mne sa Ľubica páči. Ale skôr by som išla inou cestou. Aj môj syn má meno podľa otca ex. Úprimne?ľutujem to. Mala som si ist tiez svojou cestou. Chápem myšlienku, ale ja by som to uz nedovolila
Vyberali sme meno spolu . Nikdy by som nedala meno dieťaťu , ktoré sa mi nepáči , ani by som si nestálo tvrdohlavo za menom , ktoré sa nepáči mužovi . treba urobiť kompromis . Návrh s dvomi menami je v tomto prípade celkom dobrý kompromis
meno je o dohode rodicov - predsa nedame meno, ktore sa jednemu alebo druhemu nepaci... ked sa neviete pohnut urobte to tak, ze kazdy si vyberiete a napisete na papier 4-5 mien, ktore sa ti a ktore sa jemu pacia a nasledne vyberiete to, na ktorom ste sa obaja zhodli
* synovi vyberala ona nie on pardon za preklep...
dajte ho ako druhé meno, tiež sa mi nepáči aj keď som mala kolegynku Ľubicu a bola to veľmi milá osoba
@anonym_autor nepristala by som na dve mená ani na meno Ľubica
Ľubke inak ani povedať nevieš..
Miluj svoju mamu ,koľko chceš manžel môj, ale toto nie
@anonym_autor myšlienka pekná , no za mňa nie .
Nedala by som meno, ktore sa mi nepaci, po zosnulej svokre a ani ako druhe meno...zbytocne komplikacie pre dieta a neviem, k comu by lubica pasovala...Mia Ľubica? Ema Ľubica? Anna Ľubica?
Vyberte ine meno a spolocne
hmm, toto tak neznášam... viem že ti to nepomôže, ale viem ako ti je - a ja by som neustúpila - čo neradím tebe aby si urobila, iba že ťa chápem lebo to mám tak ako to mám ... nedala by som meno ani po mojich rodičoch, ani po svokrovcoch, ani po babkách - pokiaľ by sme sa na tom s mužom nedohodli...
proste rodičia sa majú dohodnúť - a nie že jeden prevalcuje druhého ...
@anonym_autor navrhni Lubicu ako druhe meno🙂 Skus vysvetlit, ze chces aby vase dieta malo vlastnu osobnost s vlastnym menom a ako uctu k jeho mamine dajte druhe meno Lubica. Myslim, ze je to lepsie aj pre manzela.... volat menom niekoho, kto mi bude chybat uz do konca zivota, by mu asi nerobilo moc dobre.
- obe nase deti maju druhe meno po zosnulych rodicoch manzela 🙂
Chapem, ze chce uctit mamu, dajte to dcere ako druhe meno. Je to kompromis s tvojej strany, chapes jeho pohnutky, ale... my mame meno po babkach, ja teda ako-tak, ale sestra Bozena ako fakt koniec... tento kompromis alebo proste to meno nie... nie je to pekne ani aktualne meno.
Určite by som to meno nedala, ani ako druhé. Myslíš, že dcére sa bude páčiť, keď vyrastie?
Dve mená nič nezmenia tak či tak ju budete volať jedným.Moja má dve mená asi som mala zatmenie mozgu nevedeli sme sa dohodnúť tak som dala zapísať dve zbytočne komplikácie
Myšlienka pekná, ze mysli na mamu, ale ja by som to nechcela.Ale, ak na tom trvá a spraví mu to radosť tak daj dve kompromis a druhé Lubica
Nie. Nedávaj svojmu dieťaťu meno, ktoré sa ti nepáči. Každý má rád svoju matku, ale to neznamená, že sa po nej musí volať tvoje dieťa. Dve mená takisto nie, teda jedine ak by obe + priezvisko boli krátke, čo teda Ľubica nie je. Napíšte si obaja zopár mien ktoré sa vám páčia a potom sa dohodnite, ktoré z nich sa aspoň trochu páčia obom. Určite nenechaj výber na muža...
Odlahlo mi troska, ze si tiez myslite ze to meno je uz zastarane a nie je to len moj dojem, naozaj si neviem predstavit oslovovat ju Ľubka a pod.Budeme si musiet sadnut a rozumne sa dohodnut lebo mat dieta a nezniest jeho meno je podla mna hardcore
Ja som meno pre dcéru mala vybrané uz pred 12 rokmi, vzhľadom na jeden zaujímavý zazitok. Takze muz vedel, ze cez to nejde vlak. Nadšený nebol ale preto vybral meno prvému on. Teda par krat som nesúhlasila s jeho návrhmi, boli uplne nezapametovatelne. Druhému som vybrala ja - povedal muz, ze on prvému. A ci tretie bude dievca bolo vo hviezdach.
Ale žiadne sa nevolali po rodičoch ci bankách dedkovi, nehrozi. Mne sa páčilo trebars meno, ktoré ma náhodou aj mm brat. Nesúhlasil, nedala som.
Ale po matke ktora mala nehodu? Ani omylom, a uz vobec keby sa mi absolutne nepáči!
Stoj si za svojim a vybavene, na mami pokojne nech mysli a nenesie jej spomienku v dcére!
@anonym_autor nechápem ako riešite iné veci, keď sa neviete dohodnúť na mene dieťaťa.
Meno by ste mali vyberať obaja a súhlasiť s ním obaja. Meno po tragicky zosnulej matke by som nedala, ani keby to bolo odjakživa moje vysnívané meno.
@anonym_autor muž ju môže volať ľubka aj keď sa reálne bude volať inak - alebo naopak ...
mamina kamoška dala synovi meno po manželovi - a volali ho úplne inak. všetci. celá rodina, rodinný priatelia, deti na ulici, v škole ... napr. mne sa to je skutočné meno páčilo viac ako to ktorým ho volali - ale tým som chcela že aj tak sa dá ...
Nedávala by som dietatu meno, ktoré mi ako matke absolutne nejde…bez ohľadu na šľachetnú myšlienku. Poznam dve Ľubice, obidve sú milé pani, ale tiez si neviem predstavit ho dať svojmu dietatu.
Mne sa mena po rodičoch, starých rodičoch, prarodicoch absolutne nepáči. Ja by som neustupila, citlivo by som mu povedala, že toto nie.
a čo ešte keď dajú rodičia meno po brutálne zavraždenej staršej sestre? to je už iná hrôza ... 😲
* synovi vyberala ona nie on pardon za preklep...
@anonym_autor s mužom tiež čakáme bábätko, ešte nevieme pohlavie ale určite meno chcem aby sme vybrali spoločne, nepristúpila by som na to aby vyberal meno len on, raz povedal že keď dievča tak by bola Paulina ako jeho pra starka, ja som to meno hneď zamietla aj keď som ho trocha zranila, ale mne sa take meno nepáči a tiež nechcem potom cely život ľutovať aké meno sme dali a nebyť s ním stotoznena. Takze keby dá muž meno, take ktoré sa mne nepáči tak by som určite bola proti a chcela by som nech sa vzájomne dohodneme. Mne muž hneď na začiatku tehotenstva povedal že prvému dieťaťu vyberá meno on, a ja že určite nie, že spoločne vyberieme. Tiež nechcem vyberať len ja, a on bude tak isto nespokojný s menom
@anonym_autor nedávaj meno, s ktorým nie si stotožnená. Nezvyknes si na to
@anonym_autor Prvé pre syna som vyberala ja, snáď od puberty som chcela syna Filipa. Manželovi sa meno tiež páčilo. Staršej dcére vyberal manžel so synom, ktory bol už v tom čase veľmi vážne chorý. Dlho som sa s menom nevedela stotožniť. Sama by som ho nikdy nevybrala, ale z úcty k synovi a manželovi som súhlasila. Mladšej dcére sme zasa vybrali ja a staršia dcéra. Muž nebol nadšený, ale súhlasil. Meno sa mu zdalo tvrdé. Stredné meno dcéry bolo prekvapenie i pre muža. 🙂
Ja by som v tvojom prípade pristúpila na mužov návrh. Dieťaťu by som dala meno po jeho matke a ako druhé meno by som dala sebou vybrané. Dieťa môžeš následne volať, ako to budeš ty cítiť. Neboj, nebude zmätené 2 menami.
Čo tak Lucka alebo Lujza? Niečo, čo je podobné, nieslo by to toho “ducha” nebohej mamky ale bolo by to jedinečné pre dcérku 🙂
Mali by ste ho spolocne vybrat a zhodnut sa obaja
Čo tak Lucka alebo Lujza? Niečo, čo je podobné, nieslo by to toho “ducha” nebohej mamky ale bolo by to jedinečné pre dcérku 🙂
@ahojka5 To je čo za blbosť? To nie sú vôbec podobné mená s menom Ľubica, žiadneho "ducha nebohej" nenesú.

Tiež by som to meno ťažko niesla. Navrhla by som dve mená.