icon

Amelia alebo Sofia

em4life
31. júl 2022

Ktoré sa vám páči viac?

Strana
z2
h2
31. júl 2022

@iwesska Prečo si myslíš, že mamičky vyberajú mená podľa Top 10? Ja si myslím, že to ich práveže odradí. Vždy budú nejaké mená v top 10.

panizima
31. júl 2022

@em4life Amelia

emily_666
31. júl 2022

Mne sa paci Amelia, ked uz si mam vybrat z tychto dvoch.
Inak nerozumiem celkom tomuto tupu otazok. Nedajboze pomenovat dieta ako si zelaju stari rodicia ci svokrovci, ale pytat sa cudzich ludi na MK, to uz hej...

natalienka12
31. júl 2022

@iwesska Ako sa volaju tvoje deti? Mozes prezradit? Kazdy si dava take meno ake sa mu paci, a nie ci je v top 10 alebo ci je otrepané. Minule tu jedna tehotna zvažovala dat chlapcovi meno FENIX (nie Félix) ano ten bájny vtak sa tak volal. Tak toto je podla mna “neotrepane” meno, lebo v skolke isto vela chlapcov pomenovaných po vtákovi nebude 😂

mladenca
31. júl 2022

Mne sa viacej paci Sofia

iwesska
31. júl 2022

@natalienka12 A komu to naco bude,ako sa moje deti volaju? O tom tato diskusia nie je. Maju normalne mena zo slovenskeho kalendara. Take,ake sa nam pacili, nie,ktore mi vybrali mamicky v MK v diskusii😁 Si predstav,ze medzi TOP 10 a potom extremami typu Sindibad,stale existuju aj ine mena😁. Sofia je dlhodobo v rebricku najoblubenejsich a je len otazka casu,kedy sa vymeni s Ameliou. Cisty priklad - minule na kupku - 2 mamicky vedla nas a kazda volala na tu svoju do vody "Amelia". Jedna "pod von", druha "nechod tak daleko" a baby zmatene,ze ktora kam ma ist😁

petkasaurus
31. júl 2022

@em4life sofia, sofi, sofinka znamena mudra a nepoznam v okoli ani jednu.. A normalnemu cloveku je v celku ukradnute, ci je v top 10, to znaci, ze meno je krasne a nebude sa kvoli tomu obmedzovať, aby ho nedal svojmu dietatu, za to, ze ho niekto predbehol.. Nie je staroverske ani ultramoderne gycove, je jednoduché a bude stale pekne ..amelia, amalka je ako pre mejaku vilu amalku, nic moc..

natalienka12
31. júl 2022

@iwesska Tak prečo hejtuješ nejaké mená, obe sú veľmi pekné, ja mám Sofiu a predstav si, to meno je v slovenskom kalendári. Keď sme vyberali meno pred 12 rokmi, vôbec ma nezaujímalo, aké meno dala suseda, spolužiačka alebo mamičky na koníkovi, ani to, či je v top10. Dali sme meno, ktoré sa nedá škaredo povedať, hodí sa k priezvisku a nebude v škole terčom posmechov ako napríklad niektoré mená, ktoré dávajú mamičky, len aby boli originálne a neotrepané.

h2
31. júl 2022

@iwesska To je predsa úplná náhoda, to s tým kúpaliskom. Mohlo by sa to stať s akýmkoľvek iným menom (no dobre, tak s niektorými, ako napríklad ten Fénix nie 😁, ale ináč áno).
Ináč, v 70-80-tych rokoch bolo každé druhé dievča Katka, Zuzka, alebo Janka. A nikoho ani nenapadlo, že je to otrepané.

natalienka12
31. júl 2022

A náhodou, ja keby mám chlapca, dám mu meno Peter alebo Martin. To sú klasické pekné slovenské mená, ktoré sa ani škaredo nedajú povedať. Ale dnešné originálne mamičky musia mať dávať také ako Matteo, Kevin, Roderik a neviem ešte aké, že niekedy mi to hlava neberie, kde na to chodia a k tomu slovenské priezvisko.

kate_cs
31. júl 2022

@em4life za mňa jednoznačne Amélia, keď už. Sophinky a Nelinky sú už roky na každom kroku a čudujem sa, že to matky ešte stále drží.

natalienka12
31. júl 2022

@kate_cs kedysi bol Natálky a Nikoletky

beata110
31. júl 2022

@em4life za mna viac Amelia, nemozem zato ale Sofia mi pride ako zahranicna verzia slovenskeho mena Žofia

natalienka12
31. júl 2022

@beata110 Amélia je zahraničná verzia slovenského mena Amália…na kazdej dedine je aspon 10 babiek Amaliek 😂

kinderzwillinge
31. júl 2022

@beata110 Sofia JE po slovensky Zofia 🙂

simca_13
31. júl 2022

Amélia, Amália, to sú ktoré sa mi páčia. Sofia ee, toho je teraz veľa.

iwesska
31. júl 2022

@h2 Ale ze poznam v okoli dalsie 4 uz asi nahoda nebude😁Ale ano presne je to take ista,ako kedysi Katarina,Zuzana, Jana...Ved v pohode,ak rodicovi nevadi,ze detom preto v triedach hovoria skor priezviskom, alebo "ta druha" tak je to v poriadku.

huginko
31. júl 2022

@em4life ani jedno, už je ich ako maku

adellbartos
21. máj 2023

My máme Ameli. Chceli sme amelia a rozhodli sme sa skrátiť

radacak
26. feb 2024

Prvá dcéra je Sofia a druhá bude Amélia ❤️

radacak
26. feb 2024

@adellbartos v pohode Vám napísali do rodného listu? ďakujem

hopsas
26. feb 2024

@em4life amelia

dominikamacakova
26. feb 2024

Amelia

adellbartos
26. feb 2024

@radacak áno lebo je to odvodené vlastne skrátené od Amelia tak nebol problém ani pán farár nerobil problemy

radacak
26. feb 2024

@adellbartos ďakujem za odpoveď
Lebo druhej dcérke chceme dať meno Amélia ale aj skratka Ameli je pekné 🥰

taminka1986
26. feb 2024

@em4life dcera ma obe mena v triede. Jednu volaju Sofa a druhu Mela. Takze ani jedno😏

natalienka12
26. feb 2024

@taminka1986 Moja dcera Sofia ma spoluziacku Tamaru a chalani ju volaju Mara 😂 takze?

Strana
z2