Dali by ste synovi meno ako má váš švagor?
Ahojte , čakáme druhého syna a už aj pri prvom sme chceli dat meno, ktoré som vždy chcela pre chlapca, ale zmenili sme to, lebo sme si neboli istý kvôli švagrovi. Keď som sa vzedy pýtala manželovej sestry, tak jej to vôbec nevadilo, oni majú dcéru a vtedy tvrdila, že vlastne asi ani nechcú mat druhé dieťa. Teraz som opäť tehotná, opäť to bude chlapec a nevieme sa na ničom dohodnúť, stále mi ale beha toto meno po rozume. Teraz nám povedali, že už by chceli predsa druhé dieťa, ale ešte na tom len “pracujú”, a aj to ktovie či by to bol chlapec takze len polemizujeme …. Nemáme ktovie aké vzťahy s celou manželovou rodinou, stretávame sa 2-3x do rok na sviatky …. Spomenula som to švagrinej, v podstate mi nič nepovedala, len že zakázať nám to nemôžu a keď tak budú dvaja … v podstate by mali aj iné priezvisko …
Osobne by som nedala meno ake ma svagor/svagriná, ale vzdialenejsia rodina mi uz nevadila (jeden syn ma meno ako muzov bratranec, velmi sa nam pacilo, a priezvisko maju tiez rovnake, nikomu to neprekazalo, este ich to aj potesilo), mozno by som mozno skusila alternativu, dat mená dve, akurat ze neviem ci to "svagrove" dat ako prve, ci ako druhe
Ja by som dala ak som to meno vzdy chcela.
Ano, v pohode. Mysli na seba, nie na druhých.
Paci sa ti roky nejake meno. Tak daj to. A co natom, ze tak niekto vola? Ved to nedavas meno po svagrovi. Davas take, ktore sa ti paci roky, bez ohladu na to, ze to meno nosi niekolko milionov dalsich muzov.
Lebo mozno tak budu chciet pomenovat v rodine zatial neexistujuce dieta, ktore ktovie ci vobec niekedy aj bude. Navyse, ked kazdy z vas ma uplne ine priezvisko. Akoze vazne? To co riesis za kraviny? Hod somariny za hlavu, a rob si podla seba, a nie co podla blbych reci - a co by rodina (svorka, babka, sused, dedina, psa kona brat) povedali. A nech si hovori a co chcu. Mozu ti akurat tak na hrb vyskocit a povedat kukuk.
Dala by som..
Ak by sa mi to meno velmi pacilo, dala by som. A kde je napisane, ze ak budu mat svagrovci chlapca, bude sa volat po otcovi?
Našim deťom sme vybrali mena,kt.sa páčili nám.
Takže,áno....
Ja by som chcela vedieť aké je to meno.
Tvoje vysnivane meno? Ano dala by som. Keby sa kazdy má riadit podla tohoto, ,,vymreme" este v jaskyni.
Môj prvorodený sa volá rovnako ako manželov brat. Martin. Ešte som ani nemala potvrdené, že to bude chlapec a vedela som, že sa tak bude volať, cítila som to tak. Ani mi nenapadlo že by to malo byť pre niečo problémové.
Pri treťom synovi sme váhali medzi dvoma menami a jedno z nich bolo meno švagrovho syna (takže mojich synov bratranca), ktorý mal len rok a pol a tak sme vybrali to druhé meno 😊 Keby bol výraznejšie starší alebo sa stretávame naozaj sporadicky tak by som to nebrala do úvahy.
V rodine mame dve sestry, jednej sa narodil syn a potom sa druha vydala za muza s tym istym menom, teda maju rozne priezviska. Ak su rozne priezviska, ja by som v pohode dala.
Dala by som,aké sa mne páči. A to ,že plánujú druhé,nie je zaručené, že to bude chlapec
No určite by som nedala.Je toľko iných krásnych mien na výber.
Nedala by som. Aj manžel chcel pre našu dcérku meno ako má moja sesternica, tiež sa stretávame menej, ale mne to prišlo divné 😅 takže sme napokon vybrali iné ☺️
Svojmu dieťaťu by som dala take meno, aké by som chcela, bez ohľadu na to, či sa tak volá niekto ďalší v rodine, či s tým niekto ďalší má nejaký problém .. nerozumiem, prečo niektorí ľudia riešia všetko s rodinnými príslušníkmi..
Asi som divná (alebo sebecka) ale nebrala by som v tomto ohľad, ze meno, ktoré sa mi páči, môže dať potenciálne aj niekto iný v rodine, ak sa im teda podarí otehotniet a budú mať syna a chceli by dat meno po otcovi 🤷🏼♀️
Ja som dala vždy podľa seba a neriadia som sa kto má to meno v rodine. Napr. môj syn je štvrtý toho mena. Môj dedo ,strýko ,bratranec sa tak volajú. A nikdy mi to nikto nevytkol. Ešte sú hrdí a smejú sa keď všetci reagujú pri jeho vyslovení. ... Nikto nemá patent na meno. Keď sa ti páči tak daj.
Nie
Fijha, ja som ostala úplne prekvapena z tejto diskusie... My sme synovi práve dali meno čo má švagor. Ja som nejak bola presvedčená, že už sa to veľmi nenosí, aby sa dávalo synovi meno po otcovi. Švagor má meno ktoré je dosť bežné a fakt sme sa na ňom jedinom zhodli, že sa nám páči obidvom, tak bolo vybraté. Ešte si aj zo švagra srandu robíme, že to na jeho počesť sme mu dali meno.
Môj manžel má 3 bratrancov Petrov. 😀 každý s iným priezviskom a dvaja z nich majú tak vzťah ako vy, že rodičia sú jedného mama a druhého otec - súrodenci a a ešte aj domy postavené vedľa seba 😀. Taktiez má môj muž sestru Luciu a aj sesternicu - ich mamy sú sestry. A dajú sa proste rozlíšiť, majú rozdielne priezviska.
Ak máte to meno vysnívané a hovorili Stein tom už na začiatku a ešte sa aj nestretávate nejak často - neriešila by som.
Dala by som meno aké sa mi páči ...A bolo by mi jedno, ci sa tak volá muž, švagor, svokor ...
v klude daj mozno oni nakoniec daju zasa meno tvojho muza 😉
Je to úplne obyčajne meno, kľudne poviem že v top 3 najpoužívanejších na SR 😀🙈 akože trapas, nič speci, ale princíp rovnaký aj keby to bol Bonifac, Aladár alebo Kazimír 😀
Jakub ,alebo Tomáš ???🤣🤣

°Dala. V našej rodine máme rovnaké mená sesternice, bratranci z 1. aj 2.kolena. Ako deti sme sa všetci stretávali. A nikomu to nevadilo.