Druhé dievčenské meno k Agátke
Ahojte zeny. Mame doma dcerku Agatku a bude mat sestricku. Este ked som nebola tehotna bola som presvedcena ze ak bude mat sestricku bude sa volat bud Gretka, Anetka alebo Dorotka. Pacilo sa mi ze tie mena su kvazi podobne. Agatka a Gretka a pod.
Odkedy viem ze cakame opat dievcatko tak sa s tymi vybraratymi menami neviem nejak stotoznit. Pridu mi velmi podobne a neviem ci to je mile alebo cudne. Chcela by som tradicne slovenske meno ale nie nieco moc rozsirene ako Ema Nina Olivia a pod. Rozmyslam nad Liviou. Je tradicne a nie velmi rozsirene. Paci sa vam kombinacia pre dievcatka Agata a Livia?
Agatku volame doma najcastejsie Agi a Livku by sme bolali Livi alebo Lili. Ako velke baby by sa uz sami rozhodli ci chcu byt oslovovane celymi menami, zdrobneninami alebo skratkami. Dakujem za vas nazor 😊
velmi rozsire e, presne nieco ako je Agata.
k Agate Margareta, obe take "prirodne" mena
matilda, jela, zina, zita, margita?
@dominicca sestra má Agatku a Dorotku pekné meno je Agie aj Kvetka
Inak naozaj super mená píšete, ozaj, keď už sme spomínali Grétu, aj Margaréta je krásne
ďalšia moja srdcovka je Emília - tiež podobný štýl
@adriatica28 Kvetka sa mi velmi paci len ma odradza cela forma Kvetoslava. zdrobnenina velmi pekna
@dominicca inak zachovať ten rastlinný pôvod mena by tiež nebolo na zahodenie 😉 tak pripadá do úvahy Jasmina, Margaréta, Valéria, Ružena, Rozália, Kvetoslava, Hortenzia, aj naša dcéra Viola (fialka) 😉 držím palce, dobre vyberiete👍🏻
@popoluskaxy Viola je dalsi chrobak do hlavy 😍
Grétka
@dominicca no je to nádherné meno, ja som vybrala hneď, ako som zistila, že bude dievča. Muž nemal absolútne žiadne námietky. A teraz každý vraví, že take meno už dlho nepočuli. Ani sme zatiaľ žiadnu Violku nestretli. A dám ti ešte jeden môj tip. Čakali sme tretie, no nevyšlo to. Bola by Malvína 😍
@bikarbona presne takto som to mala vysnivane ja ze podobne mena. a potom prislo take vnuknutie ze chcem nieco ine preto som prisla a menom Livia. ze nieco ine ale podobny nezvycajny styl ako Agatka. proste to meno je pre mna top. a chcem vybrat rovnako krasne a jedinecne meno aj to druhe. stale cakam na to znamenie ako aj vy pisete 😊
@popoluskaxy neverim. aj Malvina bola na mojom zozname ale manzel zamietol (zamietol aj Gretu aj Sarlotu aj Marketu ale ved ma na to pravo rovnako ako ja som zamietla jeho pocetne navrhy). vdaka tomu mam zoznam aspon o cosi kratsi ale stale dlhy na to aby sme vybrali 😊 Skusim este tu Violu. ako ju volate Vio Violka?
@dominicca áno, Viol, Violka, niekedy Violína (keď sa blaznime), ale najradšej jej ja vravím Viola. Chcela som take vznešené meno v základnom tvare. Žiadne Ellie, Lily, Mia...
Alenka 🙂 🙂 🙂 To je take krasne meno
@popoluskaxy to mame uplne rovnaky nazor. nechcem ziadne zahranicne mainstreamove mena. vela z nich vo mne evokuju meno pre domaceho milacika. ale vsak to je super ze kazdy ma iny vkus aj vdaka tomu je este Agatka a Violka nezvycajnym menom
@dominicca a ešte dávam tip: Julia, Juliana, Milota a už končím 😁
My máme Anetku a keby mi to doma prešlo, druhá by bola Agátka 🙂 mne sa páčia také rytmicky podobné mená a Aneta a Agáta môjmu uchu znie úplne super
Ja som chcela veeelmi Gretku ale z našej Gretky sa vyklul chlapec 😁
@dominicca aaaaa, ešte musím.... Anna, Vilma
@popoluskaxy ta moja Livia sa Vam vobec nepaci? 😜
@dominicca ale áno, pekne meno. Len dávam ďalšie alternatívy 😉 som si istá, že budete šťastní aj s Liviou a Lívia bude so svojím menom spokojná 😍

@dominicca ta Margaréta je celkom fajn, môžeš ju volať aj Megi. Ku Agáte ide aj Johana, ale hodí sa aj Dorota, Klára, Eliška (tých je ale dosť).