icon

Hľadáte inšpiráciu na netradičné dievčenské meno?

bam11
19. jan 2025

Ahojte maminky. Mám "problém". Čakáme dievčatko a žiadne meno z klasického kalendára má nezaujalo. Ako sa volajú vaše princezné, ktoré majú meniny napríklad aj v rozšírenom kalendári? Ďakujem za všetky inšpirácie

thirstymonk
20. jan 2025

@misana84 Rene je predsa mužske meno :D https://sk.wikipedia.org/wiki/René

Ale Renée som už v zahraničí počul. Ak chceš na slovensku zničiť decku život, tak Rene pre dievča je jak stvorené :D

misana84
20. jan 2025

@thirstymonk 🤦🏼‍♀️

eeffka
20. jan 2025

Ja mam Malvinu, inu nepoznam a vacsina ludi sa ma pyta ci je v kalwndari a je.

weleda123
20. jan 2025

Máme Bianku ☺️ páčila sa mi ešte aj Liana a Bibiana.

kuggis
20. jan 2025

Keby som mala možnosť dala by som druhej dcére meno Klára Alma

thirstymonk
21. jan 2025

@eeffka Však nalej mi vína Malvína, to už Oto Vajter spieval dakedy v druhohorách :D

talia16
21. jan 2025

Ešte som si spomenula na jedno krásne meno Alicia (po slovensky by to bola Alícia) je to nemecká a španelská verzia našej Alice. Alica mi príde moc tvrdá, ale zase naopak Alícia taká nežná, ladná. Možno je to aj tým, že mám slabosť na dievčenske mená, v ktorích sa nachádza ia 🙈

paulka6
22. jan 2025

@bam11 Mám - Tamia, Tiana

veronicka88
22. jan 2025

Mala som vybraté Zina alebo Lada ❤️mám Silvestra a Krištofa 😅😅🍻

dajana24
22. jan 2025

My máme dcérku menom ❤️Lianka❤️

cerco
23. jan 2025

Celkom široký zoznam mien je dostupný na stránke českého ministerstva vnútra (https://mv.gov.cz/clanek/seznam-rodove-neutraln...). Nám ešte pomohol pri zápise krstného mena na matrike, keď ho matrikárka nevedela nájsť v kalendári. Ukázal som jej, že to meno existuje na oficiálnej stránke MV ČR a potom ho zapísala, nebolo treba riešiť veci s veľvyslanectvom a pod.. Každopádne ak je to meno zriedkavejšie možno by stálo za to si to na matrike vopred overiť, či so zápisom nebude problém a pripraviť si potrebné veci (dokumenty) vopred…

dobromila
23. jan 2025

@bam11 Anika, Bea, Asena

prettywoman1212
24. jan 2025

@veronicka88 Ahoj, keď sa môžem spýtať, Silvestra ako voláte doma? Ja velmi rozmyslam nad tymto menom 😅

veronicka88
24. jan 2025

@prettywoman1212 silvo,Silvester a silvusko(to už menej keďže má 12😂)najviac Silvo

juliet86
24. jan 2025

Freya

juliet86
24. jan 2025

a poznam aj Tajana Klélia

juliet86
24. jan 2025

leilani pozbam tiez

banalu
24. jan 2025

Regina - na 99% siroko daleko ziadne dieta s tymto menom nenajdes.
Inak sa mi dost zapacilo Marieta.

smejkuskaa
25. jan 2025

Noemi

zmrzlinka8
25. jan 2025

@veronicka88 Silvo, Silvuško, pekne ho voláte. @prettywoman1212 okrem toho možno aj Silvík by sa dalo a Silvinko, keď je malý.
podľa mňa veľmi pekné meno

snowflakenel
Autor odpoveď zmazal
veronicka88
25. jan 2025

@zmrzlinka8 nie len nie Silvik ani Silvinko to je ozaj strašne 🤣🤣🤣🤣práve sa mi zjezili všetky chlpy

derdia
25. jan 2025

@bam11 vies len poroznyslaj ci by tvoje dieta tiez chce netradicne meno...pokial mas slovenske priezvisko napr kovacova tak dat k nemu netradicne meno je ako ....neviem najst slova.
Ako napr Scarlett Kovacova,Jennifer Balazova, Noemi Biela, Shanaia Tothova..atd. Ja tie deti lutujem.

lucia147852
25. jan 2025

@derdia som rada, ze to niekto napísal. Chcela som napísať to iste. Kombo slovenské priezvisko a zahraničné meno je strašne. Chúdence tie deti. Kedysi toto bola len doména našej menšiny dávať psycho mena podľa filmov. A to mám doma Oliviu, čo nie je úplne tradične slovenské meno. Ale ashleyinky, seherezady, Jessicky a podobne experimenty to je moc

terezkaarthuramax
25. jan 2025

@derdia
@lucia147852 preco tie deti lutujete? Deti sa posmievaju lebo aj dospeli sa posmievaju

derdia
25. jan 2025

@terezkaarthuramax Najlepsie ze daju Jennifer a volaju ju dzenka atd.
Neposmievam sa. A ani sice nelujem ,ale dakujem Bohu,ze ja nie som Sheherezada

zmrzlinka8
25. jan 2025

@veronicka88 tak každý podľa svojej preferencie, len som dala ďalšie možnosti

katariinam
25. jan 2025

Madlen

veronicka88
25. jan 2025

@zmrzlinka8 jasné veď sa smejem.mne to neskutočné cjevtrha uši😅

tiika
25. jan 2025