icon

Je meno Iris veľký výstrelok?

13. sep 2022

Pekný deň všetkým.
S mužom sa nevieme absolútne zhodnúť na mene pre dievčatko, máme úplne odlišný vkus jednoducho. Avšak, cca pred mesiacom sme sa dopracovali k menu Iris a hneď sa nám obom zapáčilo. No predsa len, je to také nezvyčajné meno a mňa by zaujímal názor nezainteresovaných - nie je to podľa vás taký výstrelok, že by sa dievčatku s takým menom smiali? Alebo máte osobnú skúsenosť s týmto menom? Za každý názor budem rada.

drimonna
Autor odpoveď zmazal
lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
oliolijanka
13. sep 2022

Niekedy sa predmety nazyvaju po najznamejsej obchodnej znacke, ktora tie produkty vyraba. Kedysi tych znaciek nebolo vela, takze namiesto napriklad 'cistiaci prostriedok' sa pouzivalo slovo "jar" a vsetci vedeli, o co ide. Nakladiaky boli tatrovky, terenne auta džipy, džinsy boli rifle, topanky boli botazky a kondom bol Iris🤷‍♀️
Ale nas starsich, co to vieme, bude stale menej😊

sunyrose
13. sep 2022

Iris je pekné meno.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
elzu
13. sep 2022

Jmeno je to rozhodne krasne, jen ja mela u vsech trech deti paniku z toho, ze jak to bude znit, když budou ráčkovat.

svokrinjazykmonika
13. sep 2022

Podľa mňa krásne nezvyčajné meno 👌

rachel36a
13. sep 2022
marianarem
13. sep 2022

Pekne, ja poznam jednu strasne fajn Iris 🙂

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
ali08
13. sep 2022

Susedka sa vola Iris náhodou je to pekne meno.

juliet86
13. sep 2022

ja tiez preferujem zenske mena ktore koncia na A. z mien iris artemis a podobnych som zmatena...

queen_mary
13. sep 2022

@andreatytler ja som sa v duchu hned zasmiala, ze snad ju nebudu potom volat Iriska 😀 to je ako nejaka zuvacka

queen_mary
13. sep 2022

Akoze ak prisposobite priezvisko, ze bude bez -ova , a budete ju volat spravne - teda Airis, tak why not, pekne

cicuca
13. sep 2022

Iris je krásne meno 💫

inaboh
13. sep 2022

@queen_mary správne nie je 'Airis' ale 'Iris'.

Žiadne kvetiny, duhovky a iné blbosti. Je to originál starogrecke meno bájneho pôvodu , posolkyna bohov a vyslovuje sa tak ako sa píše, ostatné je len anglická skomolenina.
Mne vlastne celkovo tieto argumenty že sa žena aj tak vydá a meno nebude/bude pasovať k priezvisku prídu strašne predpotopne a založené na automatickom predsudku, že si žena meno zmení. No, nemusí. Môže si nechať svoje, môže si pridať mužove, možno sa nikdy nevydá (koľko ľudí žije na hromadke dnes), a aj kebyže si zmení, bude s tým priezviskom žiť minimálne 25-30-35 rokov. Surprise, nemusí sa ani vydať/žiť na Slovensku, a vo väčšine štátov napr. Európy sa priezvisko žene po sobáši nemení, niekde je to zakázané, niekde sa na to pozerajú ako na incest (ako súrodenci) atď. Takže ja by som sa riadila priezviskom, čo má teraz, nie tým čo hypoteticky môže byť o 30 rokov.
Autorka, mne sa to meno strašne páčilo odkedy som spoznala sestru môjho bývalého spolužiaka z výšky v zahraničí, tiež sa tak volala. Kebyže mám dievčatko, tuho nad ním rozmýšľam. Ale je pravda, že ja žijem v zahraničí, priezvisko som si nechala po svadbe svoje rodné (zahraničné bez ova), manžel cudzinec, tak neviem akú reakciu by si mala na Slovensku, ale myslím že by to bolo v pohode.

sono2
15. sep 2022

Prečo nie.

bibina27
15. sep 2022

Podľa mňa je to úplne nádherné meno 🙂 milujem take nezvycajnejsie, a toto je podľa mňa úplná pohodka, určite choďte do toho

etelkatelka
15. sep 2022

Nádherné meno 🌷

ambamamba
15. sep 2022

Krasne meno, aj my sme ho zvazovali. 🙂

ludmila73
15. sep 2022

Veľkí pekne … len zdrobnelina ako ?

devin123
15. sep 2022

Dcera ma spoluziaclu Iris. Nikto jej meno nekomoli, nevysmievaju sa jej,... Deti beru meno ako meno. Za mna, ak sa vam meno paci, dajte ho.

drakvak
15. sep 2022

Ak sa vám obom meno páči, dajte ho svojej dcére. Ja mám syna s menom Jonatán, tiež okolo toho mena boli kadejaké komentáre na našu adresu, ale nám s manželom sa páčilo a teraz po rokoch (syn bude mať na budúci týždeň 12 rokov) len konštatujem, že sme dobre urobili, meno mu pristane, kamoši ho volajú Jony a v partii s menami Hugo, Timur, Zoran, Vejan to neznie nijako extravagantne 😉 Áno, Jonatán bol pes v knihe Mach a Šebestová, ale ja dodávam, že inteligentný hovoriaci pes 😀 A teraz má Pauhofová manžela Jonatána, takže sme neboli prví, kto dal dieťaťu to meno. Takže smelo do toho, dievčatko s menom Iris bude super ❤️

gagik
15. sep 2022

Za komunizmu sa volal kondom Iris 🙂),

mikadooo
15. sep 2022

Ak ste vy s mužom s tým v pohode, tak prečo nie 🤷. Mne sa nepáči, ale nepríde mi nejak príšerne ustrelené.

diannas
15. sep 2022

Podľa mňa veľmi pekne meno. Aspoň nebude každé dievča v škole a škole mať rovnaké meno 🌸

modro_zelena
15. sep 2022

Krásne meno🙂 toto meno zbožňujem kvôli piesni Iris od Goo goo dolls;)

audrye
15. sep 2022

Je krasne a originalne, krajsie ako vsetky Emy, Ely, Lei a Mie ;) a vyznam bohyne duhy a meno kvetu velmi pekny.

renatabystrica
15. sep 2022

@lenkakravcova Za mna pekne meno👍

lilke
15. sep 2022

Pekné meno. Volá sa tak aj známa, má už dosť cez 50. Jej aj úžasne sedí, ona je jemná a veľmi krásna žena.