icon

Je meno Jonah príliš americké?

viki95
6. máj 2025

ahojte, stretli ste sa uz s meno Jonah? Je to podla vas velmi ,,americke,,? 😁

melynda
6. máj 2025

Znie to divne. A aby si nezabudla, kde žiješ, pretože Slovač je dosť netolerantná v týchto veciach 😉 A hlavne, nerob to tomu dieťaťu, nebude to mať s takým menom v živote ľahké 🙂

kiki68
6. máj 2025

Mne nie, skor v DE sa davaju dort mena ako Jonas, Jonah. Je to take zahranicne meno proste

kiki68
6. máj 2025
@melynda

Znie to divne. A aby si nezabudla, kde žiješ, pretože Slovač je dosť netolerantná v týchto veciach 😉 A hlavne, nerob to tomu dieťaťu, nebude to mať s takým menom v živote ľahké 🙂

@melynda v com to bude mat tazke, Mozno nebude zit na SK, Jonah je citatelne v slovencine. Nema to diakritiku, co je za mna podstatne. Toto neni ako komolit.

eeffka
6. máj 2025
@mima172

@viki95 Sice sa hneváš, keď ti tu píšeme o priezvisku, ja sa naň nepýtam, no tiež som toho názoru, že krstné meno má s priezviskom znieť dobre. Hlavne u chlapca, keďže tomu ostane priezvisko nezmenené celý život 🙂. A "Jonáš" sa ti nepáči? Mne hneď napadlo, že Jonaha by na SR volali Johan 🫣

@mima172 ziadny Johan 🙂 to je u nas na vychode zena, nemas chlopa nemas pravdy 🙂

sisa_s
6. máj 2025
@simsalabim

Jonas nie? Este znama mala syna Yoni - tiez zidovske.

@simsalabim "joni" znamena vagina v niektorych kulturach😀 krasne meno

veselo_neveselo
6. máj 2025

Jonah znie divne, ked sa ma vyslovovat s J.
Co tak Jonas, alebo Jonáš? Tie pojdu aj so slovenskymi prieziskami.
Ak ma aj medzinarodnejsie, tak aj Johannes pojde, ale uz nie je take univerzalne.

talia16
6. máj 2025

Mne sa to meno páči. Aj Johan, aj Jonatan by zneli dobre. Klasickych slovenskych Janov som už ,,prejedená” to je za mňa jedno z najviac obyčajných mien. (V mojom okolí je Jano každy tretí)

froneet
6. máj 2025

Mne sa to celkom páči ak sa to hodí k priezvisku ale tiež som si nie istá ako to bude akceptovane na Slovensku. Tiež sme uvažovali nad Johan a Johanes ale vylúčili sme to aby ho nevolali Jožko 😀 Mala som v triede v UK Yohannesa a to bol fakt skvelý chalan.

klaridka
6. máj 2025

Nestretla a je veľmi pekné ❤

estellas
6. máj 2025

Nepočula som to, myslím že to meno budú ľudia komoliť. Budú asi možno myslieť že sa to číta Džona.

jaskolka
6. máj 2025

Ešte som sa s takým menom nestretla, mám syna Jána a to mi príde ako odvodené z toho. Mne sa celkom páči,aj meno Johan alebo Jonatan, keďže poznám človeka s tým menom a je to skutočne jeden z najúžasnejšich ľudí,akých som kedy stretla.

ivka225
6. máj 2025

A čo tak Hanoj? Tie isté písmená ...

vakatko
6. máj 2025

Autorka je to veľmi pekné meno 🙂
Nechápem prečo by mu mali ľudia komoliť meno, volám človeka tak ako sa mi predstaví.
Keď chce niekto rýpať vždy si niečo nájde.

nelka93
6. máj 2025

Nestretla som sa s tým menom, ale prečo nie. Pekne meno, netuctove. A keď sa predstaví ako Jona tak ho tak budú oslovovať. Fakt len tupci komolia meno.

terezkaarthuramax
6. máj 2025

Je to tvoje dieta daj mu meno ako ty chces. Ved ti druhi ho nebudu vychovavat.. jonah ako jonaš je pekne

ivangeline
6. máj 2025

Jonas

viki95
autor
6. máj 2025
@ivka225

A čo tak Hanoj? Tie isté písmená ...

@ivka225 tak to je uz dost odveci komentar 🤦‍♀️

rachel36a
6. máj 2025
@katica06

@rachel36a tiež poznám Sandokana a dokonca aj Winnetoua. Úplná 🍒 pre mňa je kmotrina malá suseda, ktorá sa volá Gwen Stefanie B....ová

@katica06 chudák dievca

done
6. máj 2025

Tvary mena Jonah s predložkami: bez Jonaha, od Jonaha, do Jonaha, z Jonaha, k Jonahovi, o Jonahovi, na Jonahovi, po Jonahovi, pri Jonahovi, proti Jonahovi, v Jonahovi, nad Jonahom, pod Jonahom, pred Jonahom, za Jonahom, s Jonahom.

renesance80
7. máj 2025

@viki95 to niw je americke meno ,ale zidovske a necita sa s dž

elzena2
8. máj 2025
@rachel36a

@ika02 ja som poznala úplnú specialitku...Sandokan Frlička...chudák chlapec...hned keď mal 18 si dal zmeniť meno na Michal...
Ale inak tiež poznám aj Liama Konečneho, Georga Kapustu, Kevina Urbana...hrozne...

@rachel36a to kde bývaš? 😀

elzena2
8. máj 2025
@melynda

@melynda je to nepraktické, lebo sa podobá na slovenskú "Janu", takže keď niekde v skupine povedia "Jona", otočia sa aj všetky ženy Jany. Ale nemyslím si, že by sa mu deti posmievali alebo mali s tým problém, oni si zvyknú. My sme dali zo slovenského kalendára (normálny, žiadny rozšírený) a aj tak máme reakcie "to kde ste také meno našli?"

kitty88
8. máj 2025

Meno nie je skarede, celkom sa mi paci, aj ked ja by som ho dietatu nedala, ale to je vedlajsie. Na Slovensku bude mozno problem s vyslovnostou, hlavne to "h" na konci mozu niektori vyslovovat ako "ch" a zaciatocne "j" po anglicky (tu by sa to dalo vyriesit s pisanou formou Yonah, co sa mne osobne viac paci ako Jonah, toto ozaj laka cloveka vyslovovat ho anglicky).

rachel36a
8. máj 2025
@elzena2

@rachel36a to kde bývaš? 😀

@elzena2 v MT...vtedy bežal serial Sandokam a mladá 16 ročná mamička si myslela že bude in keď dá také meno 😁😁😁

jesenna
8. máj 2025

Ešte som o tomto mene nepočula, no keby som počula, že sa niekto volá Jona, myslela by som si, že ide o niekoho ženského rodu, keďže končí na 'a'.

basska_b
8. máj 2025
@oblecenie99

@rachel36a Moje top bol chlapec zo základnej, ktorý sa volal Kálmán Koloman. Kálmán je maďarska verzia Kolomana, lokalita južne Slovensko. 30 rokov netuším, ktoré bolo jeho krstné meno a ktoré priezvisko 😅

@oblecenie99 Ten Koloman je ako Kto chyta v žite: Stanley Yelnats 😀

raffaella
8. máj 2025

Mne sa páči. A to či sa bude hodiť k priezvisku nemá žiadnu váhu, môže žiť v zahraničí a je to vybavené a aj keby zostal navždy na Slovensku, tak sa možno niekto na prvýkrát zacuduje a to je tak všetko.
Na MK sa vôbec o menách neraď, to je len medzi tebou a manželom.

tim23
8. máj 2025

Vy s tými priezviskami vkuse. Mám slovenské priezvisko, muž má nemecké. Myslíte že moji rodičia mysleli na to pri výbere mena, že čo ak sa vydám za niekoho s nemeckým priezviskom?

mikadooo
8. máj 2025

@viki95 nechceš dať Yonah? To by potom všetci aspoň vyslovovali správne, aj Slováci, aj tí, čo sa budú snažiť to hovoriť po anglicky... Exotika je to už tak či tak. Či Yonah sa ti nepáči?

soulmate9
8. máj 2025

@viki95 ANO JE