Je podľa vás meno Desdemona hrozné?
Aký názor máte na toto meno? Prezerám si celý kalendár a všimla som si ho a dosť ma zaujalo. Prezývky by mohli byť napríklad: Desy, Demi 🥰
@proximaa ved to všetko som myslela ze ja by som ho dcere nedala a co na byť??? . To je to"moje" všetko.. Kto chce pochopí, kto nechce okomentuje to co je iným jasné.... 😉... Ja by som sa hlavne nikdy nepýtala na názor kdekoľvek na mená svojich detí.. Je to osobná vec kazdeho,, keď sa mi páči dám a basta.... Na MK je to už pomaly každodenná téma...len už mi to nedalo a okomentovala som.. Chcela názor.. Napísala som🤔
Despota
Jedna znama ma tiez dcerku Desanu 🙂 ..Neznie to zle .., no ked jej bude chciet niekto povedat zdrobnene ,,Deska " 😅, to uz bude trosku usmevne 🙂 ..
Tak to zmente na Denisa, Debora
My mame Dievčatko Mia a chlapca Dárius vieš koľko sme sa toho napočúvali my .. na meno Mia bože to je jak pre psa … na Dariusa ..to ako ho budete volať bože nie .. a hlavne od susedov 😂bude to tvoje dieťa to že sa niekomu to meno nepáči neznamená že mu ho nemôžeš dať . Nech si dá dieťaťu každý meno podľa seba čo tá po iných oni ho tak volať nemusia . (Nebudu) . Je to nezvyčajne meno ale presne ako som čítala to tu už ktosi písal keď bude výnimočná tak prečo nie take výnimočne meno 😊 možno by tá sama prekvapila ako bude reagovať na výsmech iných . Ak by teda vôbec bol . Srandu si z nej môžu robiť aj kvôli iným veciam . Keď to nebude meno tak si decká nájdu niečo iné . Vždy to tak je 😊
jak z osady
Hrozné
Aj mne sa páči Desana (Dessy, Desanka) 😉
@h2 ale no tak...ja nejakú Plačkovú neriešim, Instagram nemám, no zato mám plnú knižnicu prečítaných kníh (nie Evitovky). Od Dostojevského mám prečítané všetky knihy, ktoré sa mi podarilo zohnať v slovenčine - no a osobne tieto knihy považujem aj za klenotom v našej domácnosti, keďže som ich zhromažďovala roky. 🙂 Pred materskou som chodila pravidelne do divadla, ale zrovna nejaké meno Desdemona zo Shakespearovej hry si naozaj nepamätám obzvlášť ak sa to riešilo niekedy na ZŠ. To, že si ľudia nepamätajú také blbosti z nich nerobí hlupákov, ktorí riešia len plytkú zábavu a ohováračky iných. 😉
Ja poznám ženu ktorá sa volá Demi.
V pohode. Pacilo by sa mi viac iba Demona <3 ale ok. Od Slovakov si nazor na meno nepytaj, tu len Mato, Peto, nic ine.... Daj co chces ;)
Mne sa skôr páči Sidónia 😉
No, nie je sa co cudovat, ze sa deti v skolach vysmievaju, ked vidim, ako reaguju daktore matky. Deti treba viest k tomu, ze sa nevysmievame a co sa paci jednemu, nemusi sa druhemu. Nechapem tie pripecene, zastarale, skostnatele a povrchne nazory, ze co je ine, nez na co sme zvyknuti, je divne.
Mne to pride zaujimave, jedinecne, ale ako tu uz dakto pisal, treba na to aj povahu. My sme dali tiez nezvycajne, ale mna netrapi, co si kto o tom mysli, nam sa paci a nikto druhy nema patent na to, co je pekne a co nie.
Mne sa nepaci napriklad jozef, ale nebudem koli tomu ohrnat nosom a tvrdit , ze je skarede. Pre mna nie, pre niekoho krasne a tak je to v poriadku.
..necitam cele, len reku je moznost aj Deana (tak sa vola zena Juraja Jakubiska).. napr. na zaciatku diskusie ti baby napisali tiez pekne mena.
@annie89 ..😍🤩🥰 ..krasne ako vidim na blogu mas Ester aj Auroru.. obe tieto mena mam vysnivane pre dievcatko uz roky rokuce, ale uz viem(e) s muzom ze chceme aby raz bola Aurora, aj muz si toto meno zamiloval a hodi sa aj k priezvisku. Uz len doladit dietatko a ze to bude dievcatko 😁🤗😍
Katastrofa 🤦
Velmi hrozne meno. Si myslim ze tym menom bude len trpiet narazky a prezivky od spoluziakov. ☹️ Ale ty sa musis rozhodut ake sa ti paci take daj. 😊
Za seba, vychadzaj vzdy z kontextu a z prostredia. Desdemona ako cele meno, je dlhe, tvrde, chladne, bez ohladu na literaturu.
A teraz k tomu narocnejsiemu. Prostredie slovenske je po pravde a uprimne opakom toho co o sebe tvrdime, teda ziadne priatelske - citaj za tym nepriatelske, ziadne uprimne - skor neuprimne, ziadne prajne, skor echt neprajne.
K tomu pridaj sociokulturny kontext, ak si niekedy citala cokolvek, aj clanok od sociologa Vasecku, tak to budes poznat, ak nie tak si to pozri. Sme narod, ktori vie byt sympatizujuci s niekym nam podobnym, teda v tej skole a skolke sa daleko lahsie bude darit priemernej Zuzke, Katke, Anicke ako Desdemone a teraz nech to znie akokolvek, tak sa k tomu zadivaj do zrkadla na seba, svojho partnera, rodicov....pozri fotky z detstva, ak je sanca, ze ta mala Dessie/Desy bude o chlp mocnejsia a mozno s okuliarkami, tak bude mat nalozene viac nez by si chcela. Ste obaja s partnerom vystredni v zmysle, nevyzeram ako vsetky okolo a je mi to fuk? a tu vystrednost myslim ozaj taku echtovnu, pretoze su ludia co aj navzdory tomu kde ziju, vedia nosit svoju inakost, ak toto nie je tvoja a partnerova silna stranka tak to rozhodne nerob diteti.
Inak v inej krajine by som ti napisala, ze akokolvek rozhodnete, ak bude lubena, bude to ok. U nas to bohuzial dlho nebude real life situation. Tu ludia nerozumeju casto ani ''lahsim odklonom od normy'' natoz aby dali/zvladli kulturne Desdemonu. A tu normu, mam sama chut dat do zatvorky inak, pretoze toto co sa tu prezentuje ako ''celebritna norma'' je absolutny odklon proti beznemu svetu okolo, teda ak sa clovek nechce vybrat na nejake vykricane ulice, ci nema za vzor podobne vyzerajuce holky z Bulharska, Ruska.
A plus este stale pozeraj aj na priezvisko a na to kde sa pohybujete, ak skonci ako Desdemona Novakova, tak o to skor to lad tak, aby to nejak pasovalo, na to tiez mnohi rodicia nepozeraju a vyzera to potom vselijako.
Rozhodli sme sa pre meno Desana, alebo možno nakoniec pôrodnici vyberieme niečo úplne iné 🤷🏽♀️ začali sa mi páčiť aj mena Doris a Dorina
Meno je meno, ale nedala by som ho, nie kvôli tomu, že je škaredé, ale kvôli tomu, čo tu niektoré maminky predviedli a je jedno či je to Desdemona, Aurora, Dona či Katka. Ak sa dospely človek, ktorý by sa mal zdržať komentárov a subjektivneho hodnotenia čo je a nie je pekne a súdiť človeka podľa mena, tak deti budú ešte horšie, lebo to budú považovať za normálne a dokonca smiešne. Takže gratulujem rodičom, pretože u vás to začína.
@marisoul17 1000x 👍 ano, tie co tu argumentujú tým, ako sa iné deti budú vysmievať. Tie deti niekto vychováva. A podľa toho, aké sú zvyčajne reakcie v týchto témach od dospelých žien, nie je ťažké domyslieť si kto.
@marisoul17 pýtala sa predsa na názor na meno, tak prečo by sme sa mali zdržiavať komentára?
Úprimne je to hrozne meno, znie nepekne, to je niečo ako Perpetua Gertruda či iné zvláštne mena. Naozaj netráp svojho potomka takým menom, fakt si myslis že v puberte sa ti tvoja dcéra poďakuje zato že v mene má slovo-demon? A že je "unikátna", šanca že to tak bude je minimalna. Si zafixované nato že svoje dieťa chces volať len Desi a Demi? Tak v podstate takto môžeš vilať aj Dianu, je to na rodičoch ako finálne volajú dieťa nejakou zdrobneninou🤷

Mne sa velmi paci meno Desdemona. Tiez poznam to meno zo Shakespeareovej hry a musim povedat, ze v zivote mi nenapadlo, ze v tom mene sa skryva slovo demon. Nikdy som to tak nebrala, to meno beriem ako celok, nie kuskovat ho na kadejake zdrobneliny a spotvoreniny. A moje dcery maju tiez netypicke mena, jedno dokonxa ani nie je v kalendari a nedovolila som, aby im mena skracovali, zdrobnovali, spotvorovali. Jednoducho som vzdy upozornila cloveka, ktory ich oslovil inac, aby pouzivali len tu uradnu formu mena a aj dievcata som naucila, nech to samy povedia a veru, nenajde sa jediny clovek, ktory by ich nazyval inac. Vsetci to respektuju, ucitelky, spoluziaci, susedia, rodina. Ako im dovolite, tak budete mat. A ze sa niekomu nepaci meno, ktore som vybrala svojmu dietatu? Mne sa tiez nepaci polovica mien v kalendari, dokonca ani moje meno sa mi nepaci, ale ked sa paci mojim rodicom, tak ok. Nemam s tym problem. Ja by som sa nahodou velmi rada volala Desdemona❤️ a vobec nic zle na tom nevidim😉