icon

Je vhodné dať dieťaťu dve mená?

25. jún 2024

Aký máte názor na to dať dieťaťu dve mená? Páči sa vám to?

Strana
z3
cookie29
26. jún 2024

@katrinka8 Tak neviem ci by som sa trapila viac pri Ida Eva Ticha, alebo pri Magdalena Erniholdikova 🙂

cookie29
26. jún 2024

@rorino Tak napriklad v arabskych krajinach sa vela muzov vola Mohamed, takze to 2. a 3. meno ma dovod. Mimochodom, 3 mena vo Francuzsku nie su povinne, skor bolo tradiciou, ze prve vyberaju rodicia a druhe a tretie davaju krstni.

jamidea
26. jún 2024

Vsetky moje 3 deti maju dve mena, aj ja by som chcela 🙂.

tetapetra
26. jún 2024

@nelka93 neprežívaj🤣

rorino
26. jún 2024

@cookie29 prvé dávajú rodičia a druhé a tretie majú po starých rodičoch,ale veď ani u nás nie je povinné mať len jedno😉

rorino
26. jún 2024

@pribinak aj kráľovské dieťa je len obyčajný smrteľník,to len ľudia z nich spravili niečo viac😂

rorino
26. jún 2024

@cookie29 perfektný príklad👍

katrinka8
27. jún 2024

@cookie29 - nuž, ale aj tú Magdalénu, aj tú Evu s Idou vie ten rodič predsa len ovplyvniť 😉
Osobne nevidím význam dávať dieťaťu dve mená len preto, že sa mi 2 mená páčia. Pokiaľ je to nejaká rodinná tradícia, alebo pokiaľ v tom je nejaký naozaj osobný príbeh, prípadne ide o dieťa, ktoré má rodiča inej národnosti, kde sa to tak dáva, tak OK. Ale "len tak" mi to príde absolútne zbytočné. Neviem si predstaviť, že to dieťa niekto bude oslovovať 2 menami. Gro života to dieťa trávi mimo rodiny, v škôlke, v škole, v práci. Prioritne ľudia ešte aj dlhé krstné mená skracujú pri oslovovaní.
Veď každý nech si dá, ako chce a uzná za vhodné. Autorka sa pýtala na naše názory. väčšina ľudí tu v diskusii si myslí, že to je zbytočné, ale nejedná sa o naše dieťa a náš život.

Strana
z3