Je vhodné dať dieťaťu dve mená?
Aký máte názor na to dať dieťaťu dve mená? Páči sa vám to?
Podľa mňa zbytočné a osobne sa mi to ani nepáči ale tak nesúdim .. nech si spraví každý ako uzná za vhodné 🤷.
Áno,a máme to tak,lebo máme na to dôvod prečo má dve mená😂😉
@mamamasama francúzi majú až tri mena
@motogirl699 no moj syn sa napríklad vždy tak predstavil😉
@rorino často tak aj ja malú predstavujem. Ona sama sa zatiaľ ešte nevie ani jedným
@mimusha3 Používajú sa obe mená v dokladoch aj dokumentoch, sú rovnocenné.
Autorka
Ak máš na to dôvod, hoci len taký,že sa ti to páči, tak dve mená daj.
Tiež mám dieťa s dvomi menami, predstaví sa oboma, používame obe mená, prípadne raz jedno, raz druhé, podľa toho, kto ho oslovuje.
Tiež mi to pripadá tak, že keď sa dvaja rodičia nevedia dohodnúť, tak si každý dá svoje. Alebo snaha byť vystrednejší, zaujímavejší, lepší a výnimočnejší. Podľa mňa trápne.
Syn má dve mená a je to úplne zbytočné a aj tak to druhe meno nepoužíva. Len s exom sme sa nevedeli dohodnúť 🫣bol to debil
Ved, daj dve a tak ho aj oslovuj. Inak by to bolo zbytocne.
Zapísať môžeš aj 10mien, ale dieťa budeš volať len jedným a to prvým. Áno v zahraničí majú stredné meno, ale ho čo? Nepoužívajú 🤷🏻♀️. Uz vidím ako na ihrisku voláš Filomena - Simona ideme domov! A dobehne len jedno dieťa a mamičky v šoku kam ideš,keď ti druhé dieťa chýba
@tetapetra nie, ja ho budem volať na striedačku jedným alebo druhým.
@jozko_z_lesa mne nejde o druhých, ale o mňa a moje dieta.
Veď ste mohli hneď napísať, že ste z kráľovskej rodiny, Vaše Veličenstvo.
Syn narodený 2005 má všetkých spolužiakov s dvomi menami. On má dve tiež. Aj jeho priateľka má dve 😆 u nás je jedno rodové a jedno to, čo sa mi hodilo k nemu po narodení.
Vsetky moje deti maju dve mena,najstarsie ma 24 rokov
@tetapetra Keď dáš dve mená, tak preto,že ich budeš aj používať. Čiže buď obe naraz, alebo dieťa voláš raz jedným, raz druhým.
@h2 javí sa mi váš komentár primitívny
@zuzanockamt tak to určite 🤣. Aj v škole, aj v práci. Iné je ak sa volá Annamaria. Ale Filomena Simona dieťa nikto takto volať nebude. A keď sa hráme na kráľovskú rodinu,tam deti tiež volajú len prvý menom a nie všetkými 245menami.
To si len myslíš. 🙂Zvykneš si na jedno ani nevieš ako
Mne sa to nepaci, pride mi, ze sa rodicia nevedeli dohodnut... dieta potom aj tak pouziva len jedno z nich a to druhe ma tak akosi navyse. Teraz sme boli na rozlucke s predskolakmi a mame jednu s 2 menami - pani riaditelka precitala to druhe, menej pouzivane - tak dievcatko ostalo zarazene, aj vsetci ostatni, ze koho vola 😃
Prepáčte, Vaša jasnosť, hlboko sa ospravedlňujem.
@tetapetra Nuž keď myslíš ... 🤭
Ja plánujem dve mená pre dievča, jedno, ktoré chcem odjakživa a druhe po starkej. A úprimne je mi u riti ci sa to paci niekomu z MK alebo nie. Keď chceš daj dve 🙂

tebe sa to páči, jedno meno je podľa teba nezmyselné, zjavne si rozhodnutá, tak čo tu riešiš?