icon

Meniny a narodeniny skoro v jeden deň

katka1989ba
16. júl 2023

Ahojte, aký máte vy názor nato, že by vaša dcérka mala meniny a narodeniny skoro v jeden deň? Nechali by ste také meno alebo vybrali iné? Meno Michaela sme mali vybrané hneď už aj pri prvom tehotenstve, ale mali sme prvého synceka. Teraz mam termín pôrodu deň pred meninami Mišky. Tak je veľmi pravdepodobné, že to padne cca v jednom týždni. Nechali by ste také meno alebo by ste vybrali iné? 🤔

leskovael
19. júl 2023

Syn mwniny 20.1 narodky 26.1. Nijak nás to neobmedzuje, ani nevadí.. Podľa mňa je to úplne jedno. Gratulujeme mu vždy aj aj v deň sviatku. Nie jedenkrát naraz.

misena91
19. júl 2023

Ja mám doma Matiaska a má meniny aj narodeniny v jeden deň . Termín som mala 14.2. ...porodila som 24.2. a meno som nemenila ...je to úplne jedno podľa mňa 🙂

cecilia29
19. júl 2023

Môj muž mal vybraté meno Jozec skôr ako no poznal. A samozrejme, keď som čakala chlapca tak TP na Jozefa 😀 chudák, poponáhľať sa , aby bol aspoň 9 dnovy rozdiel

queen_el
19. júl 2023

Tak záleži, ak by som to meno mala vybrate na 100% a nič ine tak by som nechala. Ak by som mala väčší vyber mien ktoré sa mi rovnako páčia, tak by som vybrala skôr ine. Meniny nie sú až tak dôležité. Aj ja mám meniny celkom blízlo k narodeninám, síce nie takto že pár dní. Ale nevidím to ako veľku prekážku. Čo by som ale určite neurobila svojmu dieťaťu, že napr. Eva narodená na Vianoce..huu veľmi vtipné 🙄 Voľakedy sa toto robilo, že dávali naschval mená podľa aktualneho kalendára, až tak sa im nechcelo vymýšľať. Napr. sa dieťa narodilo okolo 19.3. tak Jozef…okolo 25.11. tak Katarína…polku rodiny vo veku 60+ takto máme

daniela595
19. júl 2023

@katka1989ba ja by som nedala,ak by sa mi pacilo aj ine meno,dala by som aby bol trochu rozdiel

ivec16
19. júl 2023

ak sa vam ine nepaci tak nechala, ak sa tak ma volat tak nech sa tak vola… ja som tiez velmi nechcela aby to bolo blizko, ale zrovna len dve mena mi idu na mysel termin porodu odhadujem medzi nimi dvoma… jedno meno je asi tyzden pred a druhe asi tyzden po 🙈… najskor som
vyberala meno a az potom pozerala ze kedy ma vlastne meniny a zistila ze pri termine… som nazoru ze meno si vebera dieta ”samo” a teda silou mocou nepojdem proti vnutornemu hlasu len preto aby to nebolo naraz v den narodenin

vso10
19. júl 2023

Nechala by som Mišku. Môj starší ma rozdiel medzi narodeninami a meninami 2t. Zistili sme to tesne pred pôrodom a nevedeli sme si predstaviť dat iné meno, keď to dieťa už x týždňov oslovujeme tým menom (aj keď len brušku). Vždy mu gratulujeme ku každému zvlášť, aj zvlášť dostane darček, aby náhodou necítil krivdu, že ho odbijeme jedným darom. Babičky pozývam na návštevu zvlášť na meniny a zvlášť narodeniny.
Btw nikdy nevieš čo bude mať v budúcnosti. Ja som si napríklad našla manžela, ktory ma narodeniny skoro vtedy kedy ja a kazdy z rodiny nám dáva spoločný dar, čo má docela mrzí, sme predsa dvaja ľudia a radšej by som mala pre každého separe malý darček...

tita11
19. júl 2023

@katka1989ba náš synček sa narodil 26.12., meniny má 9.1. Ale on má dve mená,tak meninový darček dostáva na stredné meno a oslavuje naraz s ockom v máji 😄

tetaandulkova
19. júl 2023

@katka1989ba nechala by som, aj ja tak mám podobne... narodeniny 25.12, štedrý deň 24.12 a meniny 5.1 😀 keď sme boli malí, rovesníci má ľutovali že na Vianoce dostanem všetko naraz (vôbec to tak nebolo) Ja som práveže vždy bola aj som hrdá na to kedy som sa narodila a aké mám meno. Nikdy som nechápala ako to niekto môže brať ako krivdu. Aj pri dcére som mala meno vybrané ešte keď som chodila na ZŠ, nemenila by som ho ani keby sa narodila v deň svojich menín 👍🙂

lela867
19. júl 2023

@katka1989ba ja mam tak meniny aj narodeniny meniny skor a narodeniny potom aspon si to kazdy zamapamta jedina nevyhoda ze vsetko naraz sa oslavuje tj jedny darceky 🙂

hubka51
19. júl 2023

Ja mam narodeniny a meniny v jeden deň a to dokonca aj medzi sviatkami 🙈 Vždy som si hovorila,že keď budem mať deti tak sa budem snažiť aby to takto nemali.Ale možno to je iba o človeku ale za mňa určite nie.

jankalukasova
19. júl 2023

Ja mám rozdiel medzi narodeninami a meninami cca. mesiac. A veru sa mi to ako dieťaťu tiež nepáčilo, keď mi zagratulovali k narodeninám s dodatkom, že tu už máš rovno aj na meniny, však čo, prípadne ešte k tomu prišlo také to mávnutie rukou. Rodičia mi ale vždy gratulovali k obom sviatkom, ak bol darček drahší, bolo dohodnuté, že je za oba ale aj tak mi vždy dali ešte nejakú maličkosť. Keď som čakala synčeka, tak sme chceli aby bol Tomáško ale termín som mala 14 dní od jeho menín, nakoniec sa narodil len 5 dní po Tomášovi takže sme sa rozhodli pre Filipka.

sasa227
19. júl 2023

@katka1989ba toto teraz riešim aj ja termín mám v decembri okolo vianoc vybraté máme dve chlapčenske mena no obe sú hneď pri vianociach Noel alebo David. Manžel nieje slovák takže sme vyberali tak meno aby bolo aj u nás aj u nich takže bude mať všetko pokope vianoce meniny narodeniny ale neriešim to darček bude vždy ku každému sviatku.

anda2
19. júl 2023

Môj sa narodil 15.9 a volá sa Matúš,zhruba týždeň rozdiel, doma mu vinsujeme zvlášť na narodeniny kde má aj tortu aby to vedel rozlíšiť a na meniny,tam už tortu nemá. Ak sa vám meno páči tak ho dajte

andrea_82
19. júl 2023

Ja mam vianoce, meniny aj narodeniny v zime pocas jedneho mesiaca. Vacsinu zivota mi to prekazalo, chcela som niekedy oslavu vonku v lete. Preto sme obom synom vyberali mena tak, aby mali medzi oslavami aspon par mesiacov. Tvojej dcere to neskor prekazat moze, ale aj nemusi.

drakvak
19. júl 2023

Moja dcéra Naďa má 23.12. meniny a 25.12. narodeniny. Termín bol na začiatku januára, narodila sa trochu skôr. Som rada, že sme jej dali to meno, pristane jej a nemyslím si, že jej to vadí, skôr tie narodeniny cez Vianoce, ale to sme ovplyvniť nevedeli 🤷🏻‍♀️😉

mahuliena_biela
19. júl 2023

@katka1989ba môj má narodeniny aj meniny v jeden deň 😉

meggi_33
19. júl 2023

Pre mňa mali vybrané meno Magdaléna a doslova otec, že, aby som sa aj tak narodila..
A narodila v nedeľu presne na Magdaléna... Takže slávim v jeden deň všetko.. Nevadí mi to...

domininka
19. júl 2023

Ja to mam takto isto, dva dni po sebe. Ako dieta som tym dost “trpela”, akoze bolo mi luto, ze sestra ma dvakrat do roka oslavu. Ale zase v nasej rodine sa prikladala zbytocna vaznost meninam. Ak ich nejako zvlast neoslavujete, tak by som nechala. Ak ano, vybrala by som ine.

pericolosa
19. júl 2023

moja sestra ma v jeden den aj meniny aj narodeniny a teda odkedy si pamatam ma s tym problem. Strasne je z toho nestastna ona je sangvinicka povaha. Mne by to asi nevadilo. Potom sme to zacalirobit tak ze sme jej blahozelali rano k narodkam a vecer k meninam;) trosku to zmiernuje smutok z toho ze to ma v jeden den. Teda ja by som tak svojmu dietatu nedala.

jany205
19. júl 2023

@katka1989ba ja tak mám dcérku z dvojičiek, Alžbetku - narodila sa predčasne 14.11. a meniny má 19.11.
Neriešim to, ťažkú hlavu si z toho nerobím. Určite nie je o nič ukrátená.
Meno sa mi veľmi páčilo a nenechala som sa odradiť len pre túto vec 😉

misurka7
19. júl 2023

@katka1989ba Ja mám syna Michala je narodený 30.9., a manžel je Patrik a narodený je 7.7. Takže máme až dva prípady, blahoželáme im každý deň zvlášť, mne osobne to nevadí ae ani synovi a manželovi 😉

mircalla
19. júl 2023

@katka1989ba Ja meniny mic neriesim, len narodky. Nechala by som, budes lutovat. Kvoli darcekom?

mm87245
19. júl 2023

Nemenila som meno, páčilo sa mi ako jediné. Bolo jasné, že bude Matej aj keby to mal mať v jeden deň. Narodil sa 17.2 a meniny má 24.2. Vobec mu to nevadí. 🙂 Skôr druhý syn je nešťastný, ze on musí čakať na narodeniny 4 mesiace 😀, že starší brat má ,, hneď po sebe".

mentolka12
19. júl 2023

ja by som meno Miska nechala aj keby narodeniny mala v den menin 🙂 premna najkrajsie dievcenske meno 🙂

misurka7
19. júl 2023

@mentolka12 jej to je krásny komentár, ja som tiež Michaela ale ako dieťa som neznášala toto meno, hlavne keď mi niekto povedal Michala 😠

pusinka263
19. júl 2023

@katka1989ba ja som vybrala meno a neriesila som kedy ma meniny,no nakoniec sa mala narodila presne v den svojich menin. Meno som ale menit za ziadnu cenu nechcela a kedze sme sa rozhodli pre dve krstne mena uz davno pred porodom,meniny oslavuje na to druhe meno😁 vola sa Lea Mária

gabikaa96
19. júl 2023

Môj otec je Pavol,a narodeniny má 5.7 ,on je rád lebo spojí vždy dokopy oslavu narodenín a menin.

kvetinka75
19. júl 2023

nechala by som. Ja vôbec nechápem zmysel menín. Veď každý sa nejako volá a oslavovať to, mi príde trošku pritiahnuté za vlasy. A čo sa týka darčekov - dnes už je toľko príležitostí obdarovať človeka - alebo niekedy len tak z ničoho nič a nie čakať na meniny.

kavaba
19. júl 2023

@katka1989ba nechala som 🙂 jeden deň meniny a na ďalší narodeniny. Ani pre deti to nie je taký problém ako som si myslela, že by kvôli darčekom mohol byť. Na meniny aj tak len čokoláda a gratulácia.