icon

Meno Achilleas pre chlapca

17. jan 2022

Zdravim, mate niektora chlapceka s tymto menom? Nemali ste problem na matrike pri zapise mena?🙂

natassha1
18. jan 2022

ono nepovedala by som, keby je to taky mix narodnosti ze mama alebo otec ma korene v nejakom inom state ok, ale ked som raz Slovak ako repa a davat taketo mena, mi pride zvlastne.

lunademonica
18. jan 2022

@h2 deti sa v skole vysmievaju hocikomu. Ked chcu skomolia a zosmienia hoc ake meno. Emil - debil, Lenka -plienka, ....a podobne. Takze je uplne jedno ake to meno je, zahranicne su aspon pekne... A neskor ho budu ženy žrat.

nyusika
18. jan 2022

@lunademonica Achilleasa ťažko 😂😂

h2
18. jan 2022

@lunademonica Už som to tu dnes v inej téme písala. A predtým viackrát v iných témach o menách. Nejde o výsmech. Ide o meno, nad ktorým sa ľudia pozastavujú, ktoré majú potrebu komentovať, vypytovať sa na okolnosti. Pýtajú sa, ako sa píše, ako sa číta... Veľmi častá je totálne trápna otázka: "To čo je za meno?" Je toho veľa, čo musí nositeľ netypického mena zniesť, aj keby sa mu nikto nikdy neposmieval.

terry2003
18. jan 2022

Aspoň je originalnejsie ako Adam alebo Jakub.

kattibi
18. jan 2022

Inak, hoci nepoznám nikoho s týmto toľko rozoberaným menom, ale poznám deti, ktorým rodičia dali tieto mená: Nátan, Jonatán, Natanael, August, Zoran, Jákob, Malvína, Marína, Eliška, atď. Pri niektorých mi zmrzol úsmev, niektoré sú fajn. Deti už majú od 5 do 15 rokov, takže zvykla som si :D Moje deti v tejto dobe moderných zahraničných mien asi tiež vytrčajú, volajú sa Anna a Ján. 🙂

drimonna
18. jan 2022

@lindusss2016 Pomohla si aspoň? 😂

dskjhfdlkdjhl
18. jan 2022

@terry2003 meno nemusi byt nutne originalne, lepsie je, ked jeho nositel je originalny🙂

lucka114
18. jan 2022

Ja sa bavím na týchto otázkach, lebo autorky sú vždy "rozhodnuté" a "presvedčené", že meno je "originál", ale aj tak sa prídu opýtať, aby potom pindali, že tie,ktorým sa to nepáči, tak sú zaostalé a obdobné koniny...

loliki
18. jan 2022

@tehotna40 Je tu debata Meno Ximena. Žeby sa už narodila?

twinflame
18. jan 2022

Na Slovensku mame talentovaneho sklara s menom Achilleas Sdoukos, no jeho otec bol cypersky Grek https://www.achilleas.glass/en/about/ a jeho mama je Slovenka, vytvarnicka Ingrid Zamecnikova

10zabka
18. jan 2022

@twinflame presne o ňom som sem už písala 🙂

julka828
18. jan 2022

"Otazka bola uplne ina a drviva vacsina odpovedi je odveci. Ja sa len cudujem, ako moze cudzich ludi takto palit rozhodnutie inych ludi, ktore ich zivoty nijak neovplyvni. Fakt v drvivej vacsine ubohe komentare."

Tak NACO si sa pytala na nazor ? Ked nechces pocut tieto "ubohe komentare" daj si achilosa achilea achileasa achelona ani sa mi nechce rolovat hore ako si to napisala. Debilne meno ale daj ho decku sak co

julka828
18. jan 2022

@loliki ta podla mna este ani tehotna neni

h2
18. jan 2022

@julka828 Lebo možno niekto z tých cudzích ľudí zažil problémy so svojím menom a rád by nejaké nevinné dieťa toho ušetril.
Mimochodom, začneš tým, že otázka bola úplne iná a väčšina odpovedí je odveci a hneď na to pridáš rovnakú odveci odpoveď. 😁

h2
18. jan 2022

@kattibi Čo je divné na mene Eliška? Veď to je jedno z najčastejšie dávaných dievčenských mien. A Malvínku má moja sestra, je to krásne meno.

kattibi
18. jan 2022

@h2 Veď píšem, že niektoré z tých nezvyčajných sú fajn. Ja som tiež vraj skoro bola Eliška, babka si priala. Nakoniec sme na gympli boli v triede 6 Katiek. :P

h2
18. jan 2022

@kattibi Ale Eliška fakt nie je nezvyčajné meno. Možno ako kde, ale v mojom okolí je ich viac.

lindusss2016
19. jan 2022

@drimonna nie, neblazni 😂 mala som zachvat smiechu

vierkainka
19. jan 2022

Je to pekné meno,také vznešené,ale u nás asi veľa pochopenia nenájde.To je môj názor.Ako ho budú volať v škôlke?Achilko?Pride do školy a bude z toho Uchylko.....Deti vedia byť kruté v každom veku...Tak ale ak sa vám páči,tak ho dajte.No podľa mňa chudák dieťa,ak máte slovenské priezvisko.

annm81
19. jan 2022

Páči sa mi, ako sú ľudia schopní vymyslieť si, čo vraj niekto povedal, hoci to nepovedal a potom sa siahodlho rozčuľovať nad tým, čo ten dotyčný povedal (hoci to nepovedal) :D. Autorka si nepýtala názor na meno, ale len na praktickú stránku zápisu na matrike.

Dnes sú na matrikách navyknutí na cudzie mená. Nanajvýš budeš musieť dokázať, že niekde sa reálne také meno používa. Ale s najväčšou pravdepodobnosťou ti to zapíšu bez akýchkoľvek otázok, keďže ide o pomerne známe meno.

h2
19. jan 2022

@annm81 No a? Toto je verejné fórum. A my tu nie sme platení poradcovia, aby sme exaktne odpovedali len na položenú otázku. Na tú by autorka dostala odpoveď na matrike a veľmi dobre to vie. Je to diskusia, tak diskutujeme.

annm81
19. jan 2022

@h2 Iste, je to verejné fórum, ale po prvé z mena sa vysmievajú ešte tak deti na základnej škole, aj to len tie menej empatickejšie (zato o to "inteligentnejšie" ). A po druhé vety" načo si sa pýtala čo si myslíme o mene, keď ťa to nezaujíma" sú úplne od veci, keďže autorka nikde nedeklarovala, že ju takého názory zaujímajú.

janezz
19. jan 2022

@h2 to s vysmievaním kvôli menu (u mňa priezvisko) mám aj ja osobnú skúsenosť, dokonca aj z OP mi ho často zle napísali. Keď som sa vydala, "dostala" som krásne veselé a slovenské priezvisko, ale čakám kedy príde dcéra zo školy, že sa jej smejú 🙈 synovi sme dali krásne meno, malo používané a staré. A tiež milión otázok, keď niekam prídeme a povieme meno. V pôrodnici sa asi 5x pýtali, než ho zapísala či isto a či dobre počula.

barrborka
19. jan 2022

@nyusika Chris martin a Gwyneth Paltrow

barrborka
19. jan 2022

@janezz a ja viem ako sa voláš ☺️

laila22
19. jan 2022

Choď do toho.. 🙂

janezz
19. jan 2022

@barrborka áno 😊😇