Meno Cyrila pre dievčatko
Velmi sa mi paci toto meno a chcela by som ho dat, avsak stretla som sa s nazormi z blizkeho okolia, ze s takym menom ako na smiech. Podla vas je to take hrozne meno?
Tak ak nechces malej urobit zo zivota peklo, tak jej daj prosim ta radsej nejake normalne bezne meno. Deti sa jej budu smiat...
Je fakt hrozné. Sorry
No ešte by som si to určite dobre rozmyslela.
Pripomenulo mi to Zaklínača 🙂
Prepáč ale hrozne to znie .Budú si z nej robiť srandu že je Cyril
Tebe sa paci ale myslela si aj na dievca,ved sa jej budu vsetci smiat v skole,nerob jej to prosim
Čo vedie rodičov k tomu, aby dieťa trápili menom? Cyrila? Otras
Deti v puberte vedia byť kruté, pri tomto mene sa jej možno budú vysmievať
To uz skor Sybila😁Cyril je fajn,ale Cyrila,je nieco ako Dušana,Jožka,Františka..take nasilu odvodene od muzskeho.
Odkiaľ deti "vedia", ktoré meno je na smiech? Naše deti sa teda stretli so všelijakými, aj Denis a nevravia mu Penis, aj Kevin, Felix, či Brajen ( áno, takto sa to píše)... a som si istá, že by sa nepozastavili ani nad Cyrilou...
Otras, prepáč ale je to hrozné meno
Paci sa ti? Tak ho daj. Ja nepoznám nikoho, komu by sa posmievali pre jeho meno. Ľudia sú neoblubení pre ich zle vlastnosti ako sebectvo, egoizmus, nespolahlivost, klamastva, ... nie kvôli menu! A ak by to dieťa nevedelo neskôr predychar, d si prezyvku. Ja som až po rokoch zistila, že nás kamoš JT(dzejty) je Eliáš....
A dnes je už toľko zvláštnych a divnych mien, že Cirilka sa medzi nimi stratí.
Inak mne sa veľmi páčilo chlapčenské Kirja (Ciril po rusky? Nie som si ista)
ako sa volas ty?
Ja by som napríklad nikdy nedala meno Jana alebo .Mária, lebo sa mi to spája vždy s niekym, koho som nemusela....
Nie meno ju bude robiť lepším alebo horším človekom
Ahoj, to podľa seriálu The witcher? Za mna ok ak sedí s priezviskom. Ak to “nesúzvučí” s priezviskom tak radšej nie.
Napr my mame v škôlke Chanel , samo o sebe ok, ale má take írečité SK priezvisko, že keď to vidíš/počuješ spolu nezneje to dobre…
Júj, zváž ešte to meno. 🤨
@iwesska puberťákovi sa to dá logicky vysvetliť, a ak je dotyčný Denis, či Laura zdravo sebavedomý, tak si to vybaví sám, inak by mali zasiahnuť dospelí, nie? Nie dopredu plánovať, ako sa dá meno spotvoriť, a meniť a vyberať iné... tiež som mala prezývky, síce nie z mena, ale trebárs kvôli hnusnej modrej bunde a zarazila som ich... a ak by sa naše deti v puberte niekomu vysmievali z mena, zarazím aj ich..
@macekovam prečo potom o tom mene uvažujem, keď si myslíš, že sa budú vysmievať? Ved to som sa snažila napísať v príspevku. Nebudú sa vysmievať kvôli menu. Ako pisali vyššie, keď sa chcú vysmievať, budú sa vysmievať aj zo Sofinky- Ofinky a Riska-Piška , alebo Denisa- Penisa, Veronika-Harmonika. . . Na Cirilku mi ani nič nenapadá. Väčšinou boli deti kruté k slabším, možno nejak oslabenym (diagnózou napr.) Žiakom. Nebolo to o mene. A ak k takej situácii dôjde, dcérka sa naučí brániť.
Je to na tebe. Je pravda, že je to zvláštne meno, ale určite by som nežiadala, aby mi niekto iný schvaľovať meno pre moje dieťa.
Ja keď som počula meno Šarlota, bolo to pre mňa niečo neoredstavitelne otrasne.... ale spoznala som Sarlotku, jedno nádherné rozumne krásne šikovné dievčatko q od vtedy to meno milujem. . .
Nie meno robí človeka ale človek dáva šmrnc menu. Je zaujímavé. Ak sedí s priezviskom, prečo nie.
Ak sa Ti zdá také úžasné, zmeň svoje meno a Cyrila môžeš byť Ty..
Daj meno ake sa tebe paci a nepytaj sa ludi. Kazdy ti povie nieco ine. Niekto chce klasiku Maria, Jana, Hana, Katka a niekto zvlastne, ktore nikto iny nema. Je to na vas, nikdy nevyhovies kazdemu.
@cocolino234 fakt??? 😒 to mi je ľúto. Ja som vážne nepoznala nikoho, komu by sa vysmievali vyslovene kvôli menu. Áno, mali sme prezývky, ale to je podľa mňa medzi deťmi bežné.
Komenty necitam, ale byt tvoja dcera tak Ta nenavidim za to ze mi menom len strpcis zivot . Ak sa Ti tak paci, premenuj sa sama
Je to netradičné meno. Aj keď je pravda ze v minulosti tiež boli mena, ktoré by sme dnes s hrôzou vyslovovali, ako Kunigunda, Eufrozina, Scholastika, no v tom čase bolo normálne, takže je to len o momentálnom nastavení. Skrátka teraz je to meno veľmi neobvyklé.
Ale každému niečo iné sa páči. Za mňa napríklad je otrasné Barbora, alebo Anna, či Mária. A inému sa naopak neskutočne paci.

áno, je veľmi nezvyčajné