Meno Cyrila pre dievčatko
Velmi sa mi paci toto meno a chcela by som ho dat, avsak stretla som sa s nazormi z blizkeho okolia, ze s takym menom ako na smiech. Podla vas je to take hrozne meno?
@galganka A myslis,ze sa s tym kazdy doma prizna? Alebo ze ma kazdy tolko guraze si to vybavit? Mne sa vysmievali,lebo mam vacsie zuby a nikdy som to doma nepovedala,hanbila som sa.Moje deti su v tomto hubate,a viem ze si vedia povedat,ale tie citlivejsie a menej priebojne budu len tisko trpiet.
Je to na tebe, ja som sa napríklad v najväčšej puberte predstavovala ako Martina a kamoška ako Regina. Teraz XX rokov po a niekto kričí v obchode Maťa Maťa a ja sa otočím a to kamoši z puberty 😁. Takže je jedno aké dáš meno. Dôležité je ako sa k nemu postaví dcérka.
A tiez si myslim, ze ju nikto nebude volat Cyrila, ludia budu davat skratene Cilka, Cyra, to tiez nie je ziadna vyhra. Kamaratka dala malej meno Karolina, lebo pekne znie, uz v skolke ju volali deti Kaja, a to jej zostalo aj na ZS, hrozne sa na to hnevala, pretoze ju nikto z okolia ani z rodiny Karolina nevola😕
Mam deti po puberte aj skolkarku. V kolektivoch mali deti s rôznymi menami, tradičnými aj menej, nepočula som, že by sa deti smiali kvôli menu. Možno naša generácia sa vysmievala, lebo veľa vecí bolo viac uniformnych, ale teraz je väčšia rôznorodosť a kvôli menu sa nikto nesmeje, teda aspoň u nás. Šikana je v súčasnosti viac sofistikovaná, s úplne inými dôvodmi, ako mala naša generácia.
Za mňa, keď sa ti meno páči, nerieš, ľudia si zvyknú.
Bože kde na to chodíte 🤣🤣🤣🤣
Chúda dievčatko
....vždy keď sa niekto opýta na nezvycajne meno, tak hneď maminy tu, že sa mu budú deti vysmievat, že ho budú komolit... nie, to bolo za našich čias, keď boli v triede 3 x Ján, 4xPeter... tak Denis im prišiel ako nezvyčajné meno. Dnes sú deti zvyknuté na rôzne mena, bezne, nezvyčajné, cudzokrajných, nie je ničim zvláštnym keď majú spolužiakov aj s mimoslovenskymi koreňmi, inej národnosti ci rasy, a nikto sa im nesmeje, ani sa nad tým vôbec nepozastavuju.... mam doma puberiakov a naozaj som sa s tým nestretla
Je to strašne meno
Preco si dnesni mladi rodicia myslia, ze cim viac posahanejsie meno, tym viac je to wau a dieta im bude za to vdacne?? Som rada, ze som husakove dieta a mam normalne meno.
Nemyslím si, že by sa jej niekto smial, to len matky z koňa sa vysmievajú všetkým naokolo, lebo okolo tolerancie odlišného vkusu ani nechodili. Ale skús si to povedať pár krát za sebou. Nie je to príliš tvrdé pre dievča? Nie je to príliš zastaralé? Nie je to príliš ťažké na vyslovenie? Ak je tvoja odpoveď na všetko z toho "nie" tak oki 😊 a ešte porozmýšľaj ako by si ju volala. Iba Cyrila? (Mne osobne to znie tak ako keď povieš Mara alebo Dora.. akoby si ju hresila) alebo Cyrilka? Cyrka? Cyra?
Ak si o tom mene vnútorne presvedčená a páči sa ti, nepotrebuješ zvolenie iných ľudí 🙂 daj dieťaťu meno aké sa páči tebe. Všetci ostatní si zvyknú. Meno je len meno. Za tým menom bude osobnosť, ktorú si ľudia budú pamätať, nie nejakých pár písmen
@elementissa Ver tomu, ze deti na druhom stupni v puberte su zlomyselne a smiat sa budu.
@galganka presne 👍👍👍 deti sú kruté len tak ako krutí a hnusní sú ich rodičia, ktorí ich vedú k výsmechu a ponižovaniu.
@kinderzwillinge Niektoré by sa mohli z toho mena smiať a nejako ho prekrúcať aj na prvom stupni, deti sú veľmi vynaliezavé. Ja by som toto meno nedávala.
@kinderzwillinge sama píšeš, že si Husakove dieťa. Už nie sú 80te roky. Trochu sa odvtedy ľudská mentalita (dokonca aj na Slovensku posunula). Ja som milenialka a rozdiel medzi správaním sa detí v nultych rokoch a teraz je priepastný. Vlastná skúsenosť
je to nezvycajne meno, ale len na slovenske pomery. Ja zijem v zahranici a tu su deti tolkych narodnosti (ze mi nestacia vsetky prsty na rukach, ak by som ich chcela zratat) a nosia take rôzne mena, ze nikomu nenapadne sa vysmievat z nich, pretoze sa ani nik nezamysla nad ich vyznamom a pôvodom.
@kinderzwillinge mam 8 a 5 ročník... nikto sa nikomu nesmeje, dokonca mena ani spolužiakom neskracuju...Júlia jenJulia nie Julka, Karolína je Karolína nie Kaja, Zuzana je Zuzana...Marcus je Marcus... až som sama prekvapená...
Mne pride zaujimave, ze dnesni rodicia maju to stastie, ze sa volaju normalne (ci uz viac alebo menej bezne, no v ramci normy), ale detom dat tr*nute mena, na to by ich bolo.
@kingstonka Tieto mena co si napisala su normalne bezne mena, tu na to nie je dovod. Akoze ja by som sa tiez nikdy nikomu neposmievala, ani nijak nehovadila meno, nemam to v povahe, ale ani by som s takymto menom nebola stastna.
To skôr Cilka ( Cecilia)
Bože to dieťa bude sikanovane už od škôlky.
tak vždy lepšie Cilka ako Lilka
@kinderzwillinge áno toto sú bežné mena a ani nemajú ich potrebuje skracovať napr na meno Zuza ako sme my volali Zuzany (Maju aj nezvyčajné mena Josua, Noah, Aurel, Joachim,Tesa,Noemi,Bruno,..ale čo je dnes nezvyčajné meno.......)..dokonca aj Vendelina v škôlke všetci volali Vendelin. Len ja trvám na tom, že dnes sa deti menami nezaberajú vôbec, asi nič im nepríde nezvyčajné, keďže s týmto žijú od mala....
Mne sa meno Cyrila paci 🙂 ale ano, moze z toho vzniknut kadeco neprijemne, napr. ta Cilka 😒
Ja tiez na nom nevidim noc zle. 🙂. Paci sa mi. 🙂