icon

Meno Kira: Aké sú vaše názory?

16. dec 2023

Krstne meno Kira - co si myslite?

savasava
17. dec 2023

Poznám s tým menom zlaté ukrajinské dievčatko a tiež som ho vtedy počula prvý krát. Keď Kira, tak Kira a hotovo. Dnes už je mien všelijakých habadej, myslím, že decká a ich generácia už riešiť nebude čo má kto za meno.

milanemila
17. dec 2023

Milujem tie komentare, ze meno pre psa 🤦🏼‍♀️ susedov pes je Hugo, tak to je teraz tiez meno pre psa? 🤷🏼‍♀️ viac mimo je vylizovat sa so svojim psom a spavat s nim v posteli a volat sa jeho “mamickou”, ako dat dietatu meno kt mozno niekde niekto dal aj psovi, skreckovi, macke alebo rybke.
Kira sa mi v podstate paci, ak sa hodi k priezvisku, tak fajn. Celkovo sa mi pacia take kratke mena aj s R aj bez. Zara, Mila, Nala, Zoja, Zina, Zuna, Zora, Lina, Bela…
Hlavne ak sa paci vam ako rodicom, tak by som nevahala.

kristiii
17. dec 2023

@milanemila tiež nechápem, čo s tým furt ľudia majú. Ako keby chce dieťa pomenovať Dunčo alebo Fifinka? Ja mám v okolí asi 10 psov a dievčat s menom Lilly cca v rovnakom pomere a čo teraz?

zuzinabila
17. dec 2023

Ako pre fenu😁

natall113
17. dec 2023

@zuzinabila susedova fena bola Kika babka mala fenku lujzu teraz by sa mali vymazať z kalendára? Lebo sú pre psov 🙈🙈

zuzinabila
17. dec 2023

@natall113 otazka bola co si myslime...ja si myslim to😀

rychenza
17. dec 2023

Známa satak volá, celkom v pohode.

jumama
17. dec 2023

Kira bola postavicka v anime Death Note. A bol to chalan - mal taky zositok, kde mohol zapisat, kto zomrie a on do rana zomrel... podla mna by si to mnoho hlavne mladych ludi spajalo s tym serialom.

iwesska
17. dec 2023

Ano,poznam Ukrajinku a ma Kyru. Normalne bezne meno.

mam1na
17. dec 2023

Donedávna boli in mená Sofia, Lara, Laura, Ema, teraz som počula v mojom okolí mená Kiara a tiež Zoe pribúdaju.
Daj meno, aké sa ti páči. Tebe a tvojej polovičke. 😉

miselka007
17. dec 2023

Nasa fenka sa vola Kira ale veru u cloveka si to predstavit neviem. Ako je to pekne meno ale skor sa mi to hodi na zviera ako cloveka. Ale samozrejme si kazdy spravi podla seba a ak sa to tebe paci tak nie je o com 😊

beronsche
17. dec 2023

Kira - susedov pes, ktory vecne zdrha ..
Zaujimala by ma motivacia, preco takto pomenovat dieta. Prepac, ale vyznieva to prvoplanovo, zaujat za kazdu cenu..

beronsche
17. dec 2023

@iwesska tak aj Jesus je niekde normalne a bezne meno.. a predsa nam tu nebehaju mali Jezisovia.. 🙂

pettom19
17. dec 2023

Podla mna je Kira pekne meno, pokial pasuje k priezvisku, a teda k slovenskemu by som ho urcite nedavala. Osobne sa mi nepaci, ked ma dieta rydzo slovenske priezvisko a cudzokrajne znejuce krstne meno, vo vysledku to znie niekedy velmi divne a pre dieta to asi v zivote nebude vyhra. Rozumiem, ze rodicia nechcu, aby sa ich dieta volalo ako sto dalsich deti v okoli, ale niekedy treba pri vybere mena pouzivat aj sedliacky rozum a nesnazit sa byt za kazdu cenu brutalne originalny, lebo to moze v konecnom dosledku vypalit uplne opacne.

autor
17. dec 2023

@mamina7070 meno nie je ukrajinske, ale grecke

autor
17. dec 2023

@beronsche motivacia? Kratke meno, bez moznosti komolit, vyslovitelne v jazykoch krajin, kde vela cestujeme

autor
17. dec 2023

@pettom19 stale tie slovenske priezviska, ale co je slovenske priezvisko?

hortenziaj
17. dec 2023

Tak haluskova asi slovenské, ale napr taka kleinova už ani nie. Ale bez tak je to jedno, ked sa vxyda možno raz

kristinapetronela
17. dec 2023

Poznám dve dievčatká s takým menom .a hneď som si pomyslela ,že krásne .dala by som aj ja svojej dcére také meno

autor
17. dec 2023

@hortenziaj Ziadnych Haluskovych nepoznam, len tu na MK o nich hovoria, akoby to bolo najrozsirenejsie priezvisko.

autor
17. dec 2023

@kristinapetronela dievcata su slovenky?

lucia245
17. dec 2023

Hrozne meno. Poznám takého staforda. Bratranec dal také aj dcére, dievčatko ma už 4 roky, no stále mi to evokuje iba psa:(

sindla
17. dec 2023

Meno pre psa fajn 💁

gabrielkaa
17. dec 2023

Pekne meno. Dcérina kamarátka sa tak volá. Absolútne by ma netrapili komentáre, tipu, meno pre psa. Teraz majú psy, ako sa už vyššie spomínalo “ľudské mena” žiaden dunčo… Takze sused mal fenku Barboru, alebo ako vyššie spomínajú pes Hugo…. Aj Mira je tvrdé meno. Ale veľmi pekne .

vroni
17. dec 2023

Mne sa to meno paci. Je to tradične ruské meno gréckeho pôvodu. Kľudne by som ho dala. Klasické meno pre psa je aj Bella. A nemyslím, ze by sa z toho Izabely hufne rucali.

kristinapetronela
17. dec 2023

Jedna je slovenka a druhá ukrajinka .vyššie si písala ,že to je grécke meno.nech je aké chce no je krásne ozaj

pettom19
17. dec 2023

Vsetky, ktore zneju prirodzene s koncovkou -ova. Nebavime sa o priezviskach typu Kirschner, Klein, Szaraz, Fule a pod. To len co mi tak narychlo napadli. Napr. Kira Filipova moze byt ok, ale mne to nepasuje k sebe. V kazdom pripade si sa pytala na nazory, ja som ti povedala moj. Ty si samozrejme sprav po svojom, ako ty uznas za vhodne.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
katarinka289
17. dec 2023

To uz skor Kiara

autor
17. dec 2023

@katarinka289 Tak Kiara je pre mna skarede meno.