Meno, ktoré nie je v kalendári
Ahojte ako zaujímavé mená majú vaše detičky, tie netradičné alebo tie na ktoré sme už zabudli 😊 nehľadám pre deti, tie už svoje majú len som nedávno kdesi čítala meno Kian a napadlo mi, aké "iné" mená na Slovensku máme 🙂
@lenkike 🙂 viem, čo myslíš, ale napr.taka Lora a Mikuláš, nie su to zvlaštne mená napriklad? Či sa radia este do normalu? 🤔
@kvoli tekla, kunigunda, tabita
Rafael, Rajmund, Mariola, Klaudius
Moj zubar sa vola Emilian a jedna pani , ktorej som posielala balik Hajnalka .
O ulicu ďalej býval donedávna starý pán menom Sergius.
@kvoli moja dcérka sa volá Uma 😊 reakcie ľudí sú z 90% strašné, veľa som si už kvôli menu poplakala. Ľudia dokážu byť hrozne necitliví, aj k žene tesne po pôrode. Ja som sa s ňou ale od začiatku v brušku rozprávala ako s mojou Umkou, Uminkou - iné meno som si nevedela predstaviť. Meniny na Martinu, 9.9., u nás nie je v kalendári 😇
Ucitelky na gympli boli: Ingeborg, Hildegarda, spoluziaka som tam mala Natanaela, na ihrisku minule sa predstavovala jedna mamicka ako Juraja, vo vzdialenej rodine mame dievca Robertu a este poznam chlapcov Finn a Noel
@kvoli ja mám Jordan ten bol kedysi v kalendári 13.2.ale niekde sa stratil a Annamaria
@kvoli moje deti nemaju mena v kalendari, maju madarske mena (manzel je madar) syn je Levente a dcera Lelle
Mam synčeka s vola sa GEORGIJ ...
na zš som mala spoluziacku, vola sa Scarlett
@kvoli Kedysi u nás v škole učila pani s menom Vilhelmína, volali ju Helmi. Môj ocko mal v detstve kamaráta, ktorý sa volal Valerián a ďalšieho Ferdinanda, ktorého volali Nandi, tá skratka sa mi vždy páčila 😊 Ja mám syna Jonatána, v kalendári nebol bežne, ale v niektorých ho už pridávajú 29.12. spolu s Miladou. Dcéra je Naďa (nie Nadežda), to je v kalendári 23.12.
Poznám dievčatá Lota a Lia, môj syn je Branko, dievčenske sa mi páči Esmè...v škole máme Samantu, Selinu, Noemi...🙂
@kvoli nase ani jedno z deti nema meno v sk.kalendari. pozreli sme si kedy oslavuju inde vo svete a podla toho oslavujeme meniny 😇
@motogirl699 moja dcéra sa volá Elizabeth Viktória
@karolinakr Lora určite áno a Mikuláš bolo este za čias našich dedov na sk úplne bežné meno, dnes je skôr netradičné, skôr už stretneš Nicolasa, ako Mikuláša, lebo veď moderné 😅
@kvoli môj tesť sa volá Heliodor
Poznam moju rovesnicku (48) a voka sa Shirley , na tu dobu nevidane, chidili sme spolu na SŠ
Suseda dala prvej dcére meno Tiffany a druhej Noemi.Mne by sa páčilo pre chlapca Loran ale mám tri dievčatá🙈 tak nič.
@veronicka88 Krištof je krásne meno..evokuje mi silu a vznešenosť zároveň
@adelia021 aj my máme Branka a Hanku 😉

Babičkina kamarátka sa volala Emerencia, hovorili sme jej Emerka. Mužov dedko bol Valentín, mal sa po ňom volať aj môj muž, ale svokre sa to nepáčilo, tak mu dala „obyčajné" meno Jozef.