icon

Meno Tea

miriamx
1. dec 2020

Ahojte ma niekto skusenost s menom Tea. Nie je problém ze v angličtine je to čaj?
Ďakujem za odpovede

Strana
z2
janinah
1. dec 2020

Čo ti to dieťa urobilo....

klarissa25
1. dec 2020

Chuda dieta... Niektorí rodicia uz nevedia co so sebou...

limetka69
1. dec 2020

Nie, fakt nie. Je pravdepodobné, ze bude zit niekde kde ju budu volať caj

marygk
1. dec 2020

Ale iba s priezviskom Green, to bude dokonalé.

mimca77
1. dec 2020

Pokial v zahranici nezijete, tak by som si s tym starosti nerobila. Nie celkom rozumiem niektorym reakciam, ovela cudnejsie mena sa tu riesili, tak ako existuje Leo/Lea, tak existuje aj Teo/Tea, mne to nejak zvlast divne nepride. Keby dcerka isla pracovat alebo studovat do zahranicia, tak im proste povie, ze to je nasa verzia mena Thea. Ja tak mam dvoch ceskych kolegov, obaja sa volaju Petr, jeden sa akoby prisposobil a povedal UK kolegom, ze je Peter [Pitr], tak ho tak volaju, druhy povedal, ze je Petr, ze to je ceska verzia Petra [Pitra] a normalne ho vsetci volaju Petr a nemaju s tym problem. Ak byvate v zahranici, tak by som radsej zvolila variantu Thea.

anjelicek26
1. dec 2020

Je milion inych mien a tebe sa paci len toto hej? Tak daj ako pise kocka vyssie - Thea. Caj ju mozu volat uz na zakladnej skole po prvych hodinach anglictiny, ako to to dieta bude znasat je otazne. Ale skvele a hrde na to asi nebude.

domak2
1. dec 2020

Mne to teda vôbec nepríde také strašné . Akoby skratena Teodora. Po anglicky je to Thea, ak sa náhodou dostane do zahraničia stačí ak im povie že sa to tak vyslovuje 😅

bagre
1. dec 2020

@miriamx problém to nie je, meno existuje... v akej forme by ste ho dali - Tea / Thea je na vás. Je každého vec aké meno dá. Niekto sa pohoršuje na zahraničnom, niekto gúľa očami pri domácom. Blbé komentáre budú vždy ako u dospelých tak aj u detí. A ak to nebude meno tak sa blbci priživia na niečom inom.

sovica
1. dec 2020

Žijeme v Nemecku. Dcérina kamoška sa volá Tea. Pozor - aj sa to tak vyslovuje, nie ako v angličtine čaj - ti:. Mne sa to meno páči a tej kočke sa hodí. Ale 100 ľudí - 100 chutí😉

alexk12
1. dec 2020

Ja čítam ze aký čaj to už rovno jej daj meno čaj to máš to iste😀

vivinka771
1. dec 2020

Náhodou mne sa meno Tea paci 🙂 ešte ale aj ci sa hodí k priezvisku 🙂
A teda predpokladám ze sa to bude čítať normálne TEA a nie TÍ ako spomínaný čaj v anglictine....deti si vždy vedia nájsť kadečo aby sa niekomu vysmiali... To aby sme boli všetci uniformovani bez odlišnosti a potom by bol kľud, ale to nikto nechce 🙂 a v dnešnej dobe by som to už vôbec neriešila 🙂

kittykat22
1. dec 2020

@miriamx ano ma znama. Dievcatko sa vola Teodora a volaju ju vsetci Tea 🙂 Ale ano, tea je caj. Lenze my zijeme na slovensku a nie v anglicku, tak nevidim dovod preco sa nutne riadit celym svetom 🙂

bagre
1. dec 2020

@miriamx a ešteže sú už dnes všetci takí vzdelaní že vedia že tea znamená čaj ale nevedia že sa to vyslovuje inak ako 'anglický' čaj. A mimochodom tieto posmievačky a hodnotenie všetkého a všetkých preberá dieťa väčšinou od dospeláka. Keby si sa pýtala na meno Jahoda tak to pochopím, (keď mohol dať niekto meno Apple) ale Tea je skr.forma Dorothey...

vevapeto
1. dec 2020

Ak to nebude Tea Mrkvičková, tak OK.

domak2
1. dec 2020

A mne to teda príde skoro to isté ako Lea a to už je úplne bežné.

simsalabim
1. dec 2020

Mne sa to meno paci, ale na Slovensku by som asi dala Teodora a volala ju Tea. Ak trvas na kratsej verzii, asi by som to potom pisala Thea. Inak krasne mena vsetky 😍

ariannazara
1. dec 2020

Sledujem jednu na instagrame ktorá má dcéru Theodora. Môj syn sa vola Theo 😚

barbie1981
1. dec 2020

Mne sa to meno páči ja mam dceru Leu a chlapca Tea

zuzka251
1. dec 2020

aj mne sa paci.. a starosti s tym, ze to v zahranici mozu prekladat ako caj, by som si nerobila..my tiez neprekladame napr nemecke priezviska a berieme ich take ako su...🙂

ariannazara
1. dec 2020

@barbie1981 tak som to chcela vždy ja 😁 Theo a Lea 😁

miricka77
1. dec 2020

@miriamx To co su tu za reakcie?Kristepane,zeny,vam to uz prepina?Mam dvojicky Teu a Leu a teda fakt nikto ju nevola caj.Normalne ju volaju Tejka,Teuska,Tea.V rodnom liste je Tea.Kadejake hrozne mena tu davaju detom,ale Tea je uplne v pohode.Daktore zeny sa tu asi potrebuju odbavit na druhych a hejtovat vsetko.

diana999
1. dec 2020

Tea je akože pekne meno 😀😀 ale keď si predstavím že je to vlastne čaj.. Asi nie 😄😄😄

limetka69
1. dec 2020

@bagre ja by som povedala, z eked pride zit do anglicka, tak v ociach, usiach anglicanov s menom tea, to bude zniet prave ako spominana jahoda. Lebo pre nich je to tea prave tak prirodzene slovo ako pre nas jahoda.

limetka69
1. dec 2020

Spomenula som si ako ex bol na pracovnej ceste v Slovinsku a mal tam kolegu menom Stojan. Pride vam to ok?

ariannazara
1. dec 2020

@miricka77 ja zas nechápem prečo ma niekto potrebu pýtať sa ostatných ako pomenujem vlastne dieťa 😁 keď sa mi páči Tea dám Tea keď sa mi páči Esmeralda tam také a nikoho sa na názor nepýtam. 🤷‍♀️ Kaslem na ľudí čo si myslia 😁

sylvia_123
1. dec 2020

@miriamx Ja mam neterku TEU. Podla nas je to nadherne meno, hovori plynuje anglicky uz ako 5 rocna - sme zo Slovenska. A keby si z nej niekedy niekto robil srandu, ze caj - je natolko inteligentna, ze by si to nebrala vobec k srdcu. Poviem vam, ze vase deti postretnu v zivote naozaj horsie skusky a nebudete tie deti stale viest za rucicku. Nech si kazdy da meno ake uzna za vhodne. Moja znama dala meno svojej malej Kleopatra.. A? Nemusi sa kazdemu pacit, ale laskavo radsej vedte svoje deti k ucte a vysvetlite im, ze posmievanie nie je normalne namiesto poukazovania na to, ze sa niekomu bude v skole smiat za jeho vlastne meno.

kristiii
1. dec 2020

@miriamx Tea je pekné, za mňa určite krajšie ako taká otrepaná Mia, a že to znamená čaj ma pri ňom vôbec nenapadá.

matarka
1. dec 2020

@kristiii Presne, keby nebolo spomenute, ze je to ako caj, vobec by mi to nenapadlo. A to zijem v anglicky hovoriacej krajine :D

jullietka
1. dec 2020

@miriamx my mame syna Teodora,je to nadherne meno a reakcie okolia neriesim vobec,ak sa ti paci tak daj meno ake ty chces. A zijes na slovensku takze to by som vobec neriesila 😁

aniele
1. dec 2020

Tea - Teodora je v preklade (ako aj Dorotea) zložená z dvoch slov - "Boh" a "dar". Takže Božidara (dar boží, dar od Boha). Významovo krásne meno (hoci nie som veriaca). Takže niet dôvodu na výsmech.

Strana
z2