Muž nesúhlasí s iným menom
Čakáme dievčatko, a muž si praje veľmi, aby sa volalo po mne. Ja s tým nesúhlasím, on iné nechce pripustiť, vraj nič si nepraje tak aby som povolila a dala meno po sebe. Už sa k nemu pridali aj svokrovci a moji rodičia, že oni proste dúfajú že to meno dám. Mne sa to meno nepáči, nechcem aby sa tak volalo moje dieťa, nemám to meno rada. Už som mu vravela, že keď sa odmieta baviť o menách a trvá na len na tom jednom mene, tak proste meno vyberiem sama ja také aké sa páči mne a je mi to fuk. Ja ani neviem čo chcem počuť, viem že si to musíme vydiskutovať sami, ale proste ma to trápi, že naozaj žiadne iné meno u neho nepripadá do úvahy. Už neviem ako to vyriešiť, myslím že aj keby som dala to meno po sebe, tak by som sa s tým nevedela dlho stotožniť a zvyknúť si na to. Termín už mám o týždeň, čiže kľudne môžem už začať rodiť a my sa doma kvackáme na mene 🤔len som to musela dať zo seba von..
A veď daj, bude to krásné 😊
Katka je krásne meno. Možno práve vďaka dcérke začneš to meno ľúbiť. 🙂
Dve mená určite nedávaj
Úplne ťa chápem, ja som Lucia a manžel chcel, aby sa dcéra volala po mne, iné meno nechcel. Doteraz mam traumu, keď ma niekto zavolal Luca.
Neustupila som, nakolko ja som chcela stále Klarku, ale manžel nevie veľmi r, tak som ani to meno nedala. Nakoniec mame Isabellu.
Vies aj my sme riesili meno mali sme tri a ked sa narodila a nevedela som, ze je mrtva vedela som presne ake meno jej dat. Preto by som na tvojom mieste bola kludna a neriesila taketo talafatky.
@palculienka40 to nie sú talafakty, áno najdôležitejšie je aby bábätko bolo v poriadku, ale tak výber mena nie je nejaká zanedbateľná maličkosť. Je v poriadku ak ju trápi to, že sa s mužom nevedia zhodnúť.
@palculienka40 je mi luto,co sa vam stalo ☹ ,ale nemyslim,ze toto je vhodne pisat zene tyzden pred porodom
@jakubkoanjelik ja som napisla aj to, ze ked sa narodi bude vediet ake meno jej da. A muz sa bude tesit, ze ma dcerku.
@palculienka40 alebo autorka nebude vedieť ani pri pôrode aké meno jej pre dcérku pasuje a manžel síce bude rád, že majú dcérku, ale s vybraným menom nebude vôbec stotožnený. Môj muž druhé meno úplne ingnoroval , šomral , že je nepekné a nebol z toho vôbec nadšený pritom sa z dcéry neskutočne tešil. Museli sme viesť vážny rozhovor aby pochopil prečo som dala druhé meno a po svojom, potom usúdil, že sme sa naozaj mali dohodnúť. Je dobré mať meno vydiskutované ešte pred narodením. Muža môže trápiť, že ho manželka pri výbere mena úplne obišla..
Porozpravaj sa s nim. Povedz, ze nechces a nedas take meno. A spolu vyberte ine, ale musi to byt spolu, aby sa necitil z toho vynechany.
Anna Katarina znie uzasne
Mame to v rodine (2 svagrine dali dceram mena po sebe), volajú ich malá Janka, veľká Janka a mladá Zuza a stará Zuza 🙈
A ake sa paci tebe meno?
My sme sa este pred svadbou dohodli. Resp ja som muzovi povedala ze v ziadnom pripade meno po rodicoch a predkoch.
Ja sa volam po mame. On po otcovi. Takze urcite nase mena nie.
Potom sa jemu pacili ozaj divne mena… hovorim vies co? Ty davas priezvisko ja dam meno.
A zatial bol spokojny 😂
Asi nebude moc empaticky, ked ani 10 rokoch manzelstva nevie, ako velmi neznasnasas svoje meno 😔
Neviem ci by na tvojho manzela nieco taketo zabralo, ale co tak napad: sadnut si k muzovi a zacat rozhovor, ze teda si rozmyslala, a kedze on ma vybrate len jedno meno, ktore ty rozhodne nechces, tak si sa rozhodla, ze jej das meno, ake chces ty. Ale ze aby nebol vynechany, ze rozmyslas nad dvoma menami, jedno vybrat pekne ake by si chcela, druhe nejake exoticke/starodavne co na 100% vies ze by manzel nechcel. Ze nech si vyberie. A mas to, minimalne sa bude musiet zamysliet nad vyberom ineho mena.
A ake meno sa ti paci? Po sebe nedavaj, lebo len co sa ti dcerka narodi ty budes stara Katka a ona bude mlada Katka. Vrodine mame dedo, syn a vnuk rovnake meno a raz nevieme o kom nam hovoria a to nehovorim ake problemy su s postou. Manzel ma tiez meno po otcovi a raz cakal peniaze s poistovne nechodili behal a vybavoval v inom meste a nakoniec zistil, ze peniaze ma tatko, lebo si myslel, ze mu za nieco vratili. Takze nenechaj sa prehovorit
zle bude či dáš meno podľa seba alebo podľa muža...daj mená 2, druhé bude Katarína.....aj tak sa používa len prvé meno a muž nemôže povedať ani pol slova...
Autorka píše, že nechce dať meno po sebe a dokonca, že sa jej svoje meno nepáči. Tak nechápem komentáre, že "veď ho daj, je to krásne meno". Ona si sem prišla pre podporu a nie na to, aby ste sa tu poniektoré postavili na stranu jej manžela a celej rodiny, ktorá je v tomto proti nej.
Autorka, vyber meno, ktoré sa tebe páči a povedz mužovi a rodine, že na tomto mene zase trváš ty. Čo to má byť, že muž nechce o žiadnom inom mene ani počuť?! Toto je vec dohody medzi rodičmi dieťaťa. A nie, že jeden povie a druhý musí súhlasiť, lebo ten prvý na tom trvá.
Mne sa tiež moje nepáči a aj preto by som ho dcére nikdy nedala, aj preto, že sa mi nepáči tento zvyk ako taký. Potom je z toho len veľká Katka, mala Katka, na čo je to dobré, keď je toľko krásnych mien.
Daj mu na výber povedzme 3-5 mien, ak si nevyberie, lebo bude zaryto trvať na Kataríne, tak smola, vyberieš ty.
Ja by som Katarinu tiez nedala. Poznam taku,co dala meno po sebe a malej hovoria Kača🙈 Nechapem,preco by ti mali do toho rozpravat svokrovci. Ty to dieta porodis,tak hadam si mozes povedat,ako sa dieta bude volat. Urcite sa nenechaj ovplyvnit. Presne ako bolo pisane,po manzelovi ma priezvisko a ty vyberies meno.
@iwesska no ja som tiež bola Kačka, Kačenka,v škole len KAŤA 🤮 proste to meno je hnus a bodka
Keď sním neni reč tak vyber ja neviem 5 mien ktoré sa páčia tebe. Daj mu ich a povedz nech vyberie on. Vysvetlila by som mu ešte raz že toto meno dieťaťu nechcem dať lebo sa mi nepáči a mám k nemu odpor tak nech sa nad tým normálne zamyslí, či by sa jemu páčilo keby dieťa má meno ktoré on nenávidí.
Moja babka s dedkom toto riešili, po dvoch synoch prišla dcéra a dedko nič iné len to bude Magduška Magduška. Babka rázne žiadne také, tak si dala Máriu. Dedko sa tváril, že sa zmieril, kým babke nedoniesla vysvedčenie tuším a na ňom Magdaléna lebo dedko ju tak do školy zapísal aj ju tak každý v škole volal (bolo to pred 60 rokmi a o všetkom viem len z ich príbehov)
Prid za nim a normalne na rovinu mu povedz, ze by si bola rada, aby ste sa dohodli tak, ako pri synovi. Ak nie, tak nech berie na vedomie, ze dcera nebude mat meno po tebe, pretoze to po prve nechces a po druhe velmi dobre vie (teda aspon dufam, po 10 rokoch), ako neznasas svoje meno. Ak trva na svojom, je ti to luto, ale mala sa bude volat XY. A to by bol moj posledny pokus o dohodu s nim.
To asi ako môj ocino po mojom narodení oslavoval všade že má Zuzku, veď sa tak s maminou "dohodli"... preto sa asi volám Lenka 😂 .
Pokial je naozaj tak skvelý chlap ako píšeš , tak určite eviduje, že tvoje meno sa ti nepáči a nechceš, aby sa tak volala vaša dcéra by mal akceptovať . Sadni si s ním a ako kompromis navrhni dve mená ako ti tu už niekto písal
Este za mojich detskych cias som mala okolo seba vela katarin, na strednej jednu, ktoru som strasne nemala rada. Ked som bola tehotna, tak starsia raz z nicoho nic, ze babo katka, babo katka... Nikdy som nad tym menom nerozmyslala uz len kvoli asociacii, ale ziadne ine sme nevymysleli... Lenze nezijeme na svk a vsade ju volaju katarina, aj ona sa tak predstavuje a my ju doma vola katka, katuska, obcas jej poviem kacenka...
Uplne ta ale chapem s menom, ze sa ti nepaci... Pri najmladsom sme sa nevedeli zhodnut na ziadnom a po narodeni dosli za mnou ze no tak teda to meno uz musime napisat. Tak dostal po muzovi... Nechcela som ho davat skrz toho, ze v rodine maju asi 4 ludi s tymto menom, ale pacilo sa mi vzdy...
Vyberies urcite krasne meno, babatko ti naznaci, ako sa ma volat, len pocuvaj intuiciu
A čo tak zmeniť sebe meno? Ja mám tiež meno, ktoré nemám rada, mám už aj vybraté moje nové, akurát muž je tiež proti (hoci ani moje aktuálne sa mu nepáči) za tých x rokov čo sme spolu som len zlatko, poklad… neoslovuje ma menom takmer nikdy. Keby si sebe zmenila krstné meno tak nemáš s dcérou rovnaké meno a aj by si mala dáke, ktoré sa ti páči - pre seba. Ale to je len nápad. Ak sa ti vôbec to meno nepáči, tak to nepomôže
Na jednu stranu chápem jeho, na druhú stranu chápem teba, ale na tretiu stranu nechápem teraz tu obsesiu s menami. Pekne, škaredé, je to meno. Ja neviem ci som divná ale fakt mam väčšie problémy ako sa zamýšľať ci sa mi páči moje meno, aj tak ma každý vola skratkou, či prezývkou. Muž chcel iné mená pre deti ako ja, tak ich ma a môže byť rád, ja som si zvykla a je to, žiadna drama sa nekonala.

Úplne ťa chápem, ja mám meno po mame, brat po otcovi a zaprisahala som sa, že moje deti mená dediť nebudú...zatiaľ mám len jedno dieťa, dcérku a veru, nik nemal šancu ma nahovoriť, aby som jej dala rovnaké meno 🙃 našťastie môj manžel na tom netrval, i keď v prípade, žeby sme čakali chlapčeka, pohrával sa s myšlienkou, že dostane jeho meno, ale hneď som mu to zatrhla 😁
Ja by som na tvojom mieste neustupila. Manžel si zvykne. Proste mu povedz, že Katka nie a bodka a vyberte meno, ktoré sa vám bude obom páčiť 😊 prečo by mal o tom rozhodovať len on so svokrovcami 🧐