icon

Muž nesúhlasí s iným menom

16. júl 2023

Čakáme dievčatko, a muž si praje veľmi, aby sa volalo po mne. Ja s tým nesúhlasím, on iné nechce pripustiť, vraj nič si nepraje tak aby som povolila a dala meno po sebe. Už sa k nemu pridali aj svokrovci a moji rodičia, že oni proste dúfajú že to meno dám. Mne sa to meno nepáči, nechcem aby sa tak volalo moje dieťa, nemám to meno rada. Už som mu vravela, že keď sa odmieta baviť o menách a trvá na len na tom jednom mene, tak proste meno vyberiem sama ja také aké sa páči mne a je mi to fuk. Ja ani neviem čo chcem počuť, viem že si to musíme vydiskutovať sami, ale proste ma to trápi, že naozaj žiadne iné meno u neho nepripadá do úvahy. Už neviem ako to vyriešiť, myslím že aj keby som dala to meno po sebe, tak by som sa s tým nevedela dlho stotožniť a zvyknúť si na to. Termín už mám o týždeň, čiže kľudne môžem už začať rodiť a my sa doma kvackáme na mene 🤔len som to musela dať zo seba von..

dadkadadus
18. júl 2023

Tak dajte Radku a nie Katku 😂🩷

tintinka009
18. júl 2023

Urob podľa seba aj môj strašne chcel aby sa malinký volal po ňom - Jozef - vôbec sa mi to nepáči a od začiatku sa mu tak prihováral v brušku ze ahoj malý Jožko hroško ale mal smolu lebo som si urobila podľa seba a hotovo.. Aj svokra ze ci bude malý, Jožko ze daj mu také meno my sme zvyknutí na Jožka 🤦🏼‍♀️🤣 Otec Jozef, dedo Jozef môj partner Jozef a ja mam porodiť ďalšieho? No môj zlatý zobuď sa v žiadnom prípade 😁🤣 musíš byť silná a urobiť podľa seba daj Marínu to je krásne krásne ❤️

dahra
18. júl 2023

tak daj podobne, moja mama darina, s rovnakym problemom, vymenila dve pismena a som danica 🙂

mooonika1975
18. júl 2023

@naniki moja teč. Potom žijú v ideálnych manželstvách, a ja stále premýšľam , kde robím chybu, ale proste ony vyhovujú muzom vo všetkom a tak majú ideálne manželstva, dnes sa mi podobne stalo, s cudzím chlapom, nejdem písať ani čo, bolo by to na dlho, len moja mama to zakončila, že či som tomu CHLAPovi nemohla povedať len , že mal pravdu . Och nemohla, lebo ju NEMAL. Ja by som umrela v dobe , keď žena bola nič, mna by upálili stopercentne . 😱😂😂😂

gerrwie_girl
18. júl 2023

Nechápem ako jeden chlap moze mat pocit ze on rozhoduje o mene. Je to vec diskusie a kompromisov. Veľmi sebecké od neho.

naniki
18. júl 2023

@mooonika1975 aj mňa by upálili - nezniesla by som žiť v predstieranom "kvalitnom" manželstve - len aby dobre bolo.Volám to "statočné manželstvo".....kvôli,rodičom,kvôli deťom.kvôli konvenciám,kvôli ekonomike,kvôli.......a kde som JA ?Nemyslím konsenzus oboch - bez toho to neeexistuje,ale ruku na srdce,koľko žien sa bezhlavo prispôsobuje mužom ???A nahovárajú si,že nie,nie,ja súhlasím s ním ,i keď často NIE !Potierajú samé seba a tvária sa,že súhlasia - volám ich beznázorové entity - hermafrodity

adelkaa159
18. júl 2023

Ja som Adela čo je celkom ako také ale svojmu dieťaťu by som ho nedala mám Miu Emu Leu a môj muž bol s tým úplne v pohode

drakvak
18. júl 2023

Môže sa stať, že ju aj tak bude volať Katka 🤷🏻‍♀️😉 Mám kamoša Mareka, ktorého mama volá Kubo… Mareka chcel otec.

diablikovci
18. júl 2023

@drakvak Preste aj my mame v rodine Magdalénu a každý ju volá Števa-Števka 😂😂.
A mame Štefana a každý ho volá Pišty a už veľa krát nereagoval na meno Števo, že on sa tak nevolá 😂😂.

a_alexandra_a
18. júl 2023

Mne sa teda vôbec nepáči tento predpotopný zvyk dávať mená po rodičoch. A ešte horšie je, ak sa otec vola Janko, mama Evka a deti sú Janko a Evka 🙄 ako keby iné mená neexistovali. Ale na druhej strane nechapem ani názory typu - ja vyberiem meno, lebo ja to dieťa porodim. Dieťa je rovnako mamine ako aj otcove. Áno, matka ho porodí, lebo to je elementárna biológia.

karmen118
18. júl 2023

Presne pre toto sme sa s mužom dohodli ešte pred tým ako sme vôbec začali sa snažiť o prvé, že deťom nedáme mená po sebe ani nikom v blízkej rodine. A čo tak iná verzia mena Katarína? Je ich veľa, výslovnosť rôzna - https://sk.surnameanalysis.com/Katarina-v-inych...

mooonika1975
18. júl 2023

@naniki už len tu, keď vidim, že ... manželovi sa páčilo, manželovi chutilo, počkám, čo povie manžel, môžem isť bez manžela .... kriste, je ich kvantum, ale naozaj.

vanilkovazmrzka
18. júl 2023

Prosim ta len jej nedavajte dve mena, dve priezviska, potom este s dodatkom junior, a neviem co… v obcianskom bude mat potom mena na styri riadky 🤦🏻‍♀️

A ake meno sa paci tebe? Skus vybrat nejake podobne znejuce. Katarina je podla mna uplne neutralne, preco sa ti tak nepaci? 😅

keytinka136
Autor odpoveď zmazal
vanilkovazmrzka
18. júl 2023

Taka Karolina ma rovnaky zaciatok, rovnako slabik, znie to podobne, napriek tomu je to ine (aj krajsie podla mojho subjektivneho nazoru) 🙂

mooonika1975
18. júl 2023

@vanilkovazmrzka pretože už pisala, že to nemá rada, musi mať dôvod na tri strany ? Prečo by mala vyberať podobne znejuce ? Ona nemá svoj názor ? Vynosila, starala sa kým bolo v brušku, porodila v bolestiach a uprimne, teraz sa dlhý a predlhý čas stane pre dieťa prioritou, takže si môže nesúhlasiť a vybrať podľa seba a nemusi to vôbec byť rovnako znejuce, len aby pán tvorstva bol spokojný. Sorry za výlev ❤

vanilkovazmrzka
18. júl 2023

@mooonika1975 odpustam ti.

mooonika1975
18. júl 2023
naniki
18. júl 2023

@mooonika1975 sme na jednej vlnovej dlžke,tým nechcem povedať,že ak človek žije v páre,jeden druhého nemá akceptovať a prispôsobiť sa - potom treba žiť single a užívať si....len presne ako píšeš.....manžel mi kúpil - vsugerované slovo v podvedomí - veď pracujete obaja ! Samé ženy sa dobrovoľne stávajú iným,než je ekvivalent manžela - vo všetkom !Potom je jasné,že témy,ako - nikdy by som nepozrela manželovi do telefónu,neviem koľko má na účte a pod.... sú nevyčerpateľným zdrojom hlúposti - teda pre mna.Partnerstvo /manželstvo je dobrovoľným spojením 2 - ktorí sa rozhodli spolu koexistovať - znamená jeden celok.I s peniazmi,i s gazdovaním i so súkromím.Lebo prakticky - možnosť kontrolovať účty/telefón je iba možnosť - to ale neznamená,že to partner/partnerka bude(má robiť - ALE môže ! A nie je na tom nič zlé ! Nemyslím tým napr. čítať obsah správ - to je aréna súkromia,myslím tým možnosť nahliadnuť bez ostychu do telefónu,vedieť o pohybe na účte.Potom by neboli témy - manžel kúpil auto,byt,motorku,vydržiava milenku a pod. V slepej neznalosti je každé manželstvo/partnerstvo ideálne a každý je úžasný - len pokiaľ sa neodkryjú karty !

deninka233
18. júl 2023

@hanastaruchova Aká dráma? Ona to meno nosí a ona ho neznáša. Možno jej dcérka by za pár rokov povedala, jeeej aké super meno mám… Okrem toho, bol to len návrh, autorka si aj tak urobí po svojom. Ponúkla som len iný pohľad na riešenie.

nelka09
Autor odpoveď zmazal
beatinka
18. júl 2023

Moja mama bola Beata, ja som Beata a moje dcéra je Beata. A nikdy nám to ani jednej nevadilo. 🤷🏻‍♀️ Ale ak máš s tým až taký problém, musíš skúsiť nájsť s ním nejaký kompromis. Ja veľmi nie som zástanca toho, “ty si vynosila, porodila, rob ako ty chceš”. Počali ste ho DVAJA, vychovávať budete DVAJA, bude mať jeho priezvisko, tak hádam by sa patrilo, aby sa mohol k tomu vyjadriť aj on.

naniki
18. júl 2023

@mooonika1975 výborný príspevok - každá píše,aké ústupky má robiť !A ver,že pri 80% rozvodovosti majoritne dieťa ostane matke ! Prakticky ju utvrdzujú,že má hľadať alternatívy,aby mužovi vyhovela. Bola by som zvedavá,či i pri výbere auta žena "má právo" nechcieť mužom vybraný model,ale presadí si svoj názor/výber auta !Možno minimum žien ! Preto majú ženy také postavenie aké majú,v niektorých iskusiách mi pripadajú prízpevky ako "postavenie ženy v Pakistane ".........

naniki
18. júl 2023

@beatinka áno, počali ho dvaja - ale ked si nájde muž milenku ( čo je časté,prečasté ) - vychovávať ho bude v drvivej väčšine sama - píšem to obecne ! I s jeho posratým priezviskom ......

barumienka
18. júl 2023

@keathli ja mam Katarinku (4 roky), a velmi by som chcla vediet co urobit, aby mala rada svoje meno? Ked to tu tak vela Katarin pise, ze ho neznasa.. kvoli tomu ze vam ho v detstve skracovali?
Ja som Barbora, a tiez ma isty cas volali na zaklade Borka, Bora, co som nemala rada.. ale uspesne som sa cez to preniesla este v tom case a nemyslela som si, ze je to skarede meno. Tiez mi casom prischla ina prezyvka, a mnohi ani nevedeli ako som krstena.
A zda sa mi, ze tu ide aj o vyspelost cloveka - ako mozem nenavidiet, neznasat - svoje meno? Zvlastne.

zuzi0911
18. júl 2023

To sa dá mať" depku" zo svojho mena? Akože nechápem ...
Ja som Zuzana a teda nenávidím keď mi niekto povie Žužu už len skrz tú pesničku proste mi to vadí,ale aby som teraz to meno neznášala ,tak to nie ...
Ja som sa nechala takto ukecat pri druhej dcére ...meno čo som vybrala sa im nepáčilo ,,tak vybrali za mňa všetci keďže som chcela meno na S ..celkom dlho som si zvykala😅 a vlastne postupne jej to meno úplne sedí 🙂
Syn má 2 mena ...jedno po mužovi a jedno čo som chcela . Nápad to bol môj . Nakoľko tam sa to meno dedi xy rokov ,chcela som urobiť radosť aj keď muž absolútne nesúhlasil...smola 😁🙂

Už je na tebe ako sa rozhodneš ...buď dáte 2 mena,alebo sa necháš ukecat,alebo pôjdeš proti všetkým....viac možností nie je ...ja mám splnené všetky body 😅

naniki
18. júl 2023

@deninka233 ja sa hypotetickými úvahami nezaoberám,lebo teória pravdepodobnosti platí iba v exaktných vedách a nie pri výbere mien.....ako píšem vyššie o autách,kedy sa neberie ohľad na názor ženy a auto je často spoločné - zo spoločných peňazí.Ide o princíp akceptácie názoru,nie o auto,lebo meno/auto nemajú nič spoločné !!

beatinka
18. júl 2023

@naniki no ak by sme sa mali na to pozerať takto, tak potom ideálne nesobášiť sa, deťom dávať priezviská len po matkách a nečakať od chlapov, že dieťa zabezpečia. 🤷🏻‍♀️

katarinakatka57
18. júl 2023

@autor ja som tiež Katarína, my sme to mali opačne, ja som chcela Katku, muž ale že ani počuť o tom. (v jeho rodine je toto meno dost rozšírene, preto). Nakoniec máme iné tradičné slovenské meno.

tomikejt
18. júl 2023

Ja ťa úplne chápem, tiež sa volám Katarína a nedala by som svojej dcére také meno. Musíš si to vydiskutovať s mužom, povedz mu že na mene sa musíte zhodnúť obaja a ak bude trvať na tom ktoré sa tebe nepáči, vyberieš meno sama.