Názory na mená: Odin Lothar, Helga, Alyx
Dohadovali sme sa na menách pre deti, pre chlapca sme vybrali Odin Lothar a pre dievča Helga, stredné meno ešte priateľ nevybral na 100% ale pracujeme s menom Alyx. Čo si myslíte? S priezviskom sedia v pohode.
Helga je staromodne, ale pekne, Odin co ti ja viem, vyznamovo bojovnik, ale zasa su tam urcite asociacie, Lothar uz vobec, kazdy v nemecky hovoriacom prostredi si predstavi Lothar Mathäus, najvacsi kurevnik siroko daleko... len tak moje asociacie...
@janai1 práve že hej, ale sme relatívne mladí a pohybujeme sa skôr v "alternatívnej" spoločnosti, 90% známych má také liberálnejšie západnejšie zmýšľanie, cudzí by nás možno nazval že sme hipsteri 😃
Odinko, Helguska…..no krása. Ľudia sa im budú prihovárať v zdrobnelinach, to k deťom patrí
Takze za mna nie.
Myslím že mame aj krajšie mena,
Ked si predstavim, ze by som v puberte mala kamosky s menom ema, sofia a ja som helga 🙈 otras..ale ved tvoje dieta, ked si s tym stotoznena, daj take mena
Aha 😀 No ako dajte mená aké sa Vám páčia len by som myslela na to, že deti v škole bývajú hnusné a vedia sa vysmievať aj za mená
Za mna strasne
Čo vám tie deti pane bože urobilo že im chcete dať také mená??? Veď existujú aj krajšie cudzie mena
A na co prostredne meno pre Helgu? Si zabila ktorymkolvek jednym menom co si tu menovala.
Prosim myslite aj na to dieta?? Ze dostane cudne nezvycajne meno a bude sa s nim prebijat v nasich koncinach? Tie posmesky, zdvihnute obocia si ani nechcem predstavit. Uz dost co sa deti vysmievaju detom s beznymi menami.. a to stredne meno, to uz prosim naco je dobre?
za mna urcite nie.
Helga by sa este nejak dala, ok, Loddar nieee, iba si z neho bude kazdy robit srandu. Ok vy ste hipsteri, ale netreba to prehanat… liberalne zmyslanie Je pekne, ale vo vasom pripade je vyber mena … no pripisem to mladosti….
Nechcem ta urazit, ale pytas sa na nazor. Mena co ste vybrali su velmi nepekne. Ale ze velmi, az mi myka kutikom a obavam sa, ze sa s tym a s daleko horsou reakciou bude dieta stretavat cely zivot. My zastavame doma nazor, ze vynimocne meno nerobi vynimocneho cloveka.
😂😂😂 Ja stale vravim, vyber si meno ake chces pre svoje dieta, ale treba mysliet na to, ze vy sa sice v alternativnej spolocnosti pohybujete, ale ked Odin Lothar raz bude chciet byt v nealternativnej spolocnaosti tak sa da premenovat a netreba sa nanho za to hnevat 👀 a pokial nebude mat domacu vyucbu tak v skole ho kazdy bude poznat a ak bude introvert no chudak chlapec 😑 v podstate bude zaujimavy cely zivot a nemusi mat na taky zaujem povahu...
A dufam, ze priezvisko je Vesely alebo Horvat. Odin Lothar Horvath 😂😂😂
A mozno treba zmenit serial, ktory pozerate a zmenite mena uplne 🤷♀️
@sonicka96 tiež by som to mojím deťom neurobila, snaha byť za každú cenu originálnymi sa väčšinou nevypláca
aj alternatívne mená sa dajú nájsť krajšie
Je to vaša voľba. Mená sú nezvyčajné pre túto našu spoločnosť, ale nie sú strašné.
Stále lepšie ako otrepané Nela, Nina, Zara, Sofia, Natália, Alex, Samko atď., ktoré sú na každom rohu.
Nezvycajne ale pekne je napriklad Johana, Jonas, Stela, Roderik, Fiona, Florian.... Tie co pises hore su ozaj tvrde a take nepekne, neosobne
Mne osobne sa tieto mena nepacia, pokym nezijete v zahranici, uz len v skolke budu ucitelky skomolovat mena, decka v puberte nebudu hovorit Helga ale Heda-Hedviga a pod. Treba vsetky tieto "rizika " zvazit.
Ja by som vybrala menej skomolovatelne mena, su rozne pekne aj ked ich ma mozno uz niekto iny( co je normalne)
Neznášam, keď si tu ľudia robia srandu vymyslenými témami. Ale teraz práveže dúfam, že toto je tiež vymyslené. Tak dobrú zábavu.
Mozete byt alternativni, lenze ak mate nejake typicky slovenske meno,tak taky Odin Lothar Bryndza nabera uplne iny smer,aj ked sa tak bude v dospelosti predstavovat😳 Treba potom aj ucitelky dovzdelat,aby ho nevolali Odinko, Odik a pod🙈
@h2 tiez si myslim, ze toto je tema len na poburenie. Clovek, co realne zamysla takto pomenovat deti s tym nejde provokovat mamicky, ked ho ich nazory ani netrapia 🙂
@iwesska vravím že s priezviskom problém nie je, čítanie s porozumením omg
Tak to je tiez uhol pohladu...Tu mam tiez v okoli take vystredne mena,ze rodicom sa to zdalo krasne v spojeni s priezviskom,ale vyznieva to praveze smiesne. Ale tak zas nevidim vyznam v zalozeni takejto diskusie,pokial ste presvedceni,ze vas vyber je ten najlepsi a chceli ste ju ho len odsuhladit🤷♂️
Vy v prvom rade myslite na svoje dieta a nie ze vy ste nejaky liberalikovia tak je to ok ….. ze Lothar to co je pre boha rovno dajte lopar 🤦🏽♀️
@nttnnt reakcia ako z 1.stupňa ZŠ 🤦
@zuzanockamt dufam ze si sa aj osypala z toho lejdy p.
Si pozerala Vikingov? Inak Helga je pekne meno. Odin sa mi nepaci. To uz skor Rollo Lothar
@beata_k vikingov síce pozerávame ale mená sme nečerpali vyslovene zo seriálu, k nordickej kultúre inklinujeme už vyše desaťročia
Myslite aj na to, že deti raz vyrastú, budú v puberte a svoje mená si budú uvedomovať.. a mohlo by im to aj ublížiť alebo aj ovplyvniť budúcnosť - dospelosť

Nežijete na Slovensku, že?