icon

Nerozhodnosť pri vybere mena pre dievčatko

simona1998
17. sep 2020

Ahojte baby , s priateľom sa nevieme dohodnúť či Vanessa alebo Charlotte ? Chcela by som vedieť Váš názor ktoré meno je pre vás krajšie ? 🙂 popripade ak ma niekto Charlotte či nebol problém pri krsteni alebo na matrike 🙂 ďakujem

kristiii
17. sep 2020

@simona1998 za mňa Vanesa. Ja som ešte nepočula, že by nejakú volali Neska. Čo poznám tak ich oslovujú Vaneska, Vanes

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
mirkaferko
17. sep 2020

@simona1998 každé meno sa dá povedať otrasne, deti sú kreatívne... Vyberaj čo sa vám páči. Môže vám byť srdečne jedno, čo si o tom myslia iný...
Za mňa osobne Tamara, ale to je len môj názor

sejan
17. sep 2020

@karhu parádne prirovnanie...👍👍👍😁

ckatka
17. sep 2020

@simona1998 Tamara je super. Tiež je medzi.mojimi favoritmi. Ale čakám.chlapca...tak nič 😂
Najlepšie je -predstav si samu seba ze sa tak voláš. Predstav si ako si dospelá žena a predstavujes sa niekomu...u lekára, v telefóne, v bare...v práci...hocikde. Predstav si ako na teba pokrikuju spolužiaci, kolegovia, frajer...mama...
Paci sa ti tvoje meno? Si vďačná rodičom ze ti ho vybrali?

Tak zrejme tak to bude cítiť aj tvoje dieťa.

dominushka23
17. sep 2020

segra ma Tamiu ...voláme ju Tamika 😀 to len k tej Tamare, oslavuju meniny v jeden deň 🙂 a ja mam Melissu

queen_el
17. sep 2020

No takto, mne sa veľmi páči meno Charlotte, ale nie na Slovensku so slovenským priezviskom....čiže keď si spomenula tú Tamaru, tak jednoznačne radšej to. Vanes(s)u a podobné mená dávajú u nás spoluobčania, nič v zlom...

domculik
17. sep 2020

@karhu
@lenkamatkova Co Neska, ja som pocula kricat pani na dievcatko "Vanička", co moze byt kludne aj Vaňa 🙂. Kto chce, vie dokalicit akekolvek meno 🙂.

queen_el
17. sep 2020

@renatka1985 sčasti s tebou súhlasím, ale napr. meno Charlotte mi pripomína spisovateľku Charlotte Bronte, ktorá bola práveže vzorom dospelej emancipovanej ženy :D v Anglicku je to úplne bežné meno, asociácia s malou princeznou asi súvisí so skutočnou malou princeznou Charlotte

ajka0207
17. sep 2020

@lenkamatkova tak dokalicit sa dá všetko, u nás majú chlapca Sedrika a deti ho volaju Sedro 🙈 z Vanessy je Nesa ako vyšitá. Ja mám Zuzku, páči sa mi slovenské meno a sused ju volá "Sjuzn"

brita7777
17. sep 2020

Lotte 🙂 Lota 🙂 mne sa paci

ndrag
17. sep 2020

Charlotte - saaarlot (citaj s diakritikou) moc teda dobre neznie, zvlast v neskorsom veku a miernej nadvahe z toho moze byt Charlotte (teta Sarlota) dost nestastna a posobit celkovo smiesne pre nezaintresovanych ludi... Vanesa je lepsie za mna.

monicka210415
17. sep 2020

@simona1998 Ahoj, napíš si meno a priezvisko na papier a uvidíš ktoré ti krajšie udrie do očí 😁. Sestra ma Vanesu a Tamaru, inak im nepovieme iba Vaneska a Tamarka, Vani a Tamuš. Ja mam chlapca, klasika meno po tatinkovi Martin a teraz čakáme druhé, este nevieme co to bude, aj keď chlapci by si priali dievčatko. Pri malom som snívala že to bude Rebeka a je Martin. Teraz už nad Rebekou nerozmyslam, tak ešte len nám potom začne dilema 😁😁😁

maminkasisa
17. sep 2020

ja poznam Charlotte a fakt ju vsetci volaju Čarli 🙂

renatka1985
17. sep 2020

@queen_el ja som v tomto konzerva. Je tolko krasnych slovenskych mien ale dnes uz o nasu kulturu nikto nema zaujem.. je to smutne. A v pripade mien aj dost smiesne

queen_el
17. sep 2020

@renatka1985 ja moc nemám rada keď sa hovorí o "slovenských menách" lebo väčšinou nie sú slovenské, ak myslíš mená typu Katarína, Zuzana....len sú proste tradičné, majú aj slovenské verzie ale to sú medzinárodné mená. ak myslíš slovanské mená, tie sa mi úprimne vôbec nepáčia, tak neviem či ide o kultúru, skôr o vkus. ale v tom súhlasím, že ani mne sa nepáčia zahraničné verzie mien so slovenským priezviskom...vyzerá to smiešne.

renatka1985
17. sep 2020

@queen_el slovenska verzia vs. slovenske meno je pre mna to iste. Nemam na mysli povodne slovanske mena, tie by sa dnes uz asi prijimali tazko, i ked napr taka "Barica" ma smrnc.

renatka1985
17. sep 2020

@queen_el čiže napriklad Charlotte je u nas Šarlota / Lota, myslim ze Vanessa nema nijaky slovensky ekvivalent.
A ked si slecna najde muza s priezviskom nebodaj "Kováč", tak to uz bude uplne na smiech.
Rovnako ako 45-rocny manazer Sebastianko, ktory sa snazi ziskat si medzi podriadenymi respekt.

lolita555
17. sep 2020

Mme sa paci velmi velmi charlotta a vobec by mi nevadilo keby ju volaju lota mne sa aj to paci.a nie nemam tak pomenovane dieta

queen_el
17. sep 2020

@renatka1985 no presne takto som to myslela aj ja 🙂 áno mala by to byť Šarlota. jasné že to neznie tak dobre ako Charlotte...ako aj Elizabeth znie krajšie ako Alžbeta (to je aspoň môj názor)...no ale keď povieš Charlotte/Elizabeth Kováčová...alebo Šarlota/Alžbeta Kováčová...je to jasné...(väčšinou rodičia ani nevedia, čo je slovenská verzia toho zahraničného mena...)

queen_el
17. sep 2020

@maminkasisa fúúú inak, v jednom seriáli tiež bola Charlotte a volali ju Charlie...veď to je mužské meno (Charles)...no mňa by teda riadne nahnevalo ak by ma takto volali, alebo moju dcéru :D

simona1998
autor
17. sep 2020

@renatka1985 Pekný deň , ja určite svojmu dieťaťu nedám meno Katka , Zuzka , Ľubka len lebo žijem na Slovensku a je to tradične 🙂 ide skôr o to čo sa mne páči a nie aby som sa prispôsobovala tradičným menám nášho štátu . Každý ma iný vkus tak ako Vy by ste nedali Charlotte tak ja by som nedala Katku 🙂

zuzitko74
17. sep 2020

@lenkamatkova Jednu Vanesku u nás v škole volali kamarátky Vaniš.

simsalabim
17. sep 2020

@queen_el Charlie nie je iba muzske meno, iba ho mas skreslene nasou slovenskou optikou.... uplne bezne sa tak Charlotte skracuje...podobne aj Sam ci Sammy je aj Samatha aj Samuel a takych prikladov je v anglicky hovoriacom svete viac. No a napr. slovensky mozog absolutne neberie, ze Dana je tam aj muzske aj zenske meno....

Inak Charlotte je krasne meno 🌷

queen_el
17. sep 2020

@simsalabim ja viem, že v Amerike je každé druhé meno unisex, ale mne sa to jednoducho nepáči, tak isto ak povedia žene Robin, Alex...tam to môže byť normálne ale keď človek nie je zvyknutý, je to zvláštne

h2
17. sep 2020

@queen_el Alex sa bežne hovorí žene, čo sa volá Alexandra, ešte aj tu, na Slovensku.

queen_el
17. sep 2020

@h2 ja som to počula raz a prišlo mi to zvláštne...asi to mám takto zafixované v hlave, čo je mužské, čo je ženské...ak je s tým dotyčná/ý ok tak v pohode 🙂

simsalabim
17. sep 2020

@queen_el ved hovorim, ze na to ides slovenskou optikou.... U nas sa meno skracuje inak, ako v anglictine a na tom, ze Charlotte je Charlie (aj Lottie) sa nikto nepozastavi (nehovorim o Amerike, to je kapitola sama o sebe). Aj Elizabeth moze byt Liz, Lizzie, Eliza, Beth ci Betty...

ovaaa
19. sep 2020

Kludne mozes dat aj dve...Charlotte Vanes Novakova 🙂

marca12
19. sep 2020

@h2 no schvalne,kde uz len cely zivot vysvetlujes ako sa pise meno? Ja neviem,ale formulare si vypisujem sama,kazde tlacivo si tiez sama vypisujem. Tak sa zamyslam,komu uz len tolko vysvetlujes.

Charlotta je nadherne meno a mne sa paci aj skratka Lotka. Sme v 21.storoci a je nacase zahodit predsudky.