icon

Netradičné meno pre dieťa

27. jan 2023

Aké netradičné meno pre dieťa sa vám páči, ale nezvolili ste ho kvôli okoliu?
Lebo neklamme si vie vám to sprotiviť ako cudzí človek, tak aj rodina, či kamošky.
Napíšte 1 chlapčenské a 1 dievčenské meno. Nech je to hocičo, prosím nehanbite sa.

Strana
z4
juliet86
28. jan 2023

@karolinakr uvazuhem silno aj nad anglickou verziou

basska_b
29. jan 2023

Ja som nedala Lina, Evelína. Pri mene Lina by sa musela viackrat predstavovat, Evelína dal stopku muz 😃

dixitka
29. jan 2023

@basska_b krásne mená, aj keď pri Line by som vždy dostala chuť na ten keks 😄 aj teraz sa mi už slinky zbiehajú 🤣

popoluskaxy
29. jan 2023

Ja som sa stretla s jemným výsmechom len pri prvej dcére- Viola. Reakcia bola, či druhé dieťa chlapec bude klarinet🙂 no nebol klarinet, ani hoboj či fagot, ale Valér. A tretie sme si nechávali pre seba až do narodenia dcéry- Malvína.

alexka89
29. jan 2023

@popoluskaxy Viola -krásne meno

autor
29. jan 2023

@popoluskaxy mne sa Viola tiez strasne pacilo, ale niekto stihol predo mnou, takze vypadlo z tabulky. Ja stale vravim ked je rodic drbnuty, dieta nemoze byt ine, ked sa dospely vysmieva, dieta nema kde pochopit, ze to je mimo. Ja to 3. tak vypimpujem ked to bude dievca 😂 ked chlapec tomu vymysliet bude tazke, ale chxem tiez nieco ine, co nieje "vsade". Ale ja sa chcem nechat prekvapit a az pri porode zistit pohlavie.

autor
29. jan 2023

Kazde meno ma nieco do seba a pre rodicov nieco znamena, ma vyznam pre nich, vedia najlepsie oni preco sa rozhodli pre nezvycajne, ale aj klasicke.
Každé meno má nejakú históriu, má svoj význam. Ale výsmech z mien pramení len z toho, ako sa správajú rodičia, starí rodičia.

karolinakr
29. jan 2023

@dixitka Lina od čias komunizmu moj najobľúbenejší keks

gertrudaosem
29. jan 2023

A tebe?

babalenka
29. jan 2023

Síce my sme nerozmýšľali nad netradičnými menami ,ale mne sa za dlho plietlo svagrinne meno s menom jej dcéry.Svagrina je Dajana a jej dcéra je Desana najskor som si ich nevedela zapamätať ani neviem prečo a potom som si ich furt omietka.Ale už viem ktorá je ktorá 😅a páčia sa mi obidve mená

majka2804
29. jan 2023

Stále sa mi veľmi páči meno Margita. Nie je netradičné ale už málo používané. Volala sa tak moja babka. Meno Helena - manželova babka. Ak by sme mohli mať ešte deti a bolo by to dievčatko manžel chcel Máriu, po mne. Ako som nemala rada svoje meno, tak je teraz pre mňa také nádherné. Naše deti sa volajú Mário a Dária ❤

vlucifuk
29. jan 2023

@juliet86 Šarlotka je krásne meno...Mala som susedu Šarlotu a volali sme ju teta Šárika...(netuším prečo). Joj, pretlač si Šarlotku, fakt je to krásne meno.

vlucifuk
29. jan 2023

Náš syn je Wit, voláme ho Witek...Manžel je Poliak, tak sme mu dali staré poľské meno, ktoré je vlastne pôvodom nemecké a už ani v Poľsku sa veľmi nepoužíva.🤦‍♀️ Tak sme ho oprášili a teda všetci, aj poľská časť rodiny, si ťukali na čelo, že kde sme k nemu prišli...A všetci si zvykli. Akurát fakt syn všetkým musí vysvetľovať, ako sa to píše. Ale je naň veľmi hrdý. Ked bol malý, tak vysvetľoval, že je Witek ako WC a Whirpool.🤦‍♀️😉

nika9125
30. jan 2023

Mne sa strašné páči meno Mattias ma to niečo do seba 😊 Pre dievčatko mám vybraté meno Ellis Lilien 😊 Každý mi vravel že je to zvláštne meno Ellis, ( ja neustupujem) 😁

karolinakr
30. jan 2023

@vlucifuk Witek ako wc, zlaty chlapček podarený

sticker
karolinakr
30. jan 2023

@vlucifuk nebola maďarka? Tiez poznam Šariku

vlucifuk
30. jan 2023

@karolinakr Bola z Gemera, tak možno aj áno...

momoftwo
4. feb 2023

@nika9125 ty si zlata pacia sa ti podobne..😁 ja mam dve dcery, jedna sa vola Lilien a druha sa vola Elia🤍

nika9125
5. feb 2023

@momoftwo Ďakujem ❤️ Elia ci beky to je meno 🤩 Krásne meno veľmi 😍❤️

dobromila
5. feb 2023

Máme 5 synov a mená som konzultovala jedine s manželom. Tuším, že pri prvých dvoch sme oznamovali meno dopredu, pri ostatných, sme mali pracovnú verziu/krycie meno typu Sergej alebo Franc - Jozef (akože po dedkoch😅)
Zdalo sa mi vtipné, keď sa pri prvom - Benjamín, niektorí opýtali, že a ako ho budeme volať? No reku, tak, ako sa píše, resp skratkou Ben - logicky nie? Ešte máme Evana - to mi tuším mama na to reagovala, že to nie je meno pre chlapca - ale neviem, či to bolo ešte pred pôrodom. Každopádne, zvykli si. A za jeho 11r života sa stretávam s veľmi pozitívnymi reakciami.

Kamaráti dali meno Hana - ja som zásadne proti tomuto menu, ale slušnosť káže, nechať si taký názor pre seba. Iné je, ak požiadajú o názor, či sa mi nejaké meno páči alebo nie. Ale ak sú rodičia rozhodnutí, treba to len akceptovať.

dobromila
5. feb 2023

Inak mám doma futbalistov a strašne sa mi páči meno Kilian 😀 (Mbape sa volá priezviskom)

popa86
5. feb 2023

Mne sa páči Eugen a Katalina

momoftwo
6. feb 2023

@nika9125 dakujem😊🤍

lululilien
6. feb 2023

Adolf. Pekné, elegantné meno e jeden nositeľ tohto mena ho úplne zhovadil.

lubina
6. feb 2023

Mne sa vzdy pacilo Jozefina, ale nedala som,kedze som vedela, ze mojej mame sa ale absolutne nepaci a chlacenske som nemala nikdy vybrate a nakoniec som ani nepotrebovala 🙂

Strana
z4