icon

Nevieme sa dohodnúť na mene

15. feb 2023

Máme doma problém, že sa s manželom nevieme dohodnúť na mene pre dieťa.
Ja by som pre dcéru chcela strašne meno Lesanka (Lesana) ale manžel s tým nesúhlasí.
Vraj by sa jej mohli smiať...ale tak kto chce urobí si srandu z hocakého mena on navrhuje Laura alebo Lenka... ale zase mne sa tieto mená zdajú také dosť časté a obyčajné

faustine
15. feb 2023

@pragmaticka Áno Lena je veľmi pekné meno, podľa mňa jedno z najkrajších. A tiež som poznala jednu Lesanu a nemala rada toto meno.

maryetta
15. feb 2023

Priezvisko dava kto?
Jeden da priezvisko. Druhy meno.

loliku
15. feb 2023

Mna hned napadla ta zelena alpa to je lesana ci? Chapem tvojho muza je to ozaj take neobvykle meno... aj ked teraz davaju abigal alebo ako sa to pise 🙈 a podobne...este nezvycannejsie... Skus opakovat muzovi, kym sa mu nezacne pacit 🙈 alebo vybrat ine, napr an Matilda je nezvycajne a mne sa paci, aj Melania je pekne tiez nie casto pouzivane, Anita, Aneta..

ropucha6
15. feb 2023

To ste uz presli cely kalendar, ze sa ani na jednom mene nezhodnete? To si na tom tak upnuta, ze nerespektujes, ze presne toto meno sa mu nepaci (co sa teda necudujem, lebo je naozaj netradicne)? Daj mu na vyber aspon nejake tri mena a hadam vyberiete. Ja ta chapem, ze mas nieco vysnivane, aj ja som mala, ale zas keby povie manzel nie, tak nepojdem cez mrtvoly.

evica17
15. feb 2023

ja som tiez mala vysnivane mena, ale muz ich zatrhol a proste bola som s tym ok. musi sa obom paci a obaja musia s tym byt ok. urobte to takto: kazdy vypiste napr 10 mien s ktorymi by ste boli ok, a dajte papier tomu druhemu, nech on vyskrtne tie ktore unho ze vobec. a tak na kazdom papieri ostanu len max dve mena, s ktorymi by ste boli obaja ok. a nasledne mozes nechat vyber na nom, alebo na tebe alebo si vylosujte jedni meno. my sme to tak robili a muz nechal zaverecny vyber na mne, a nakoniec obaja synovia maju mena z jeho zoznamu.

autor
15. feb 2023

skúsim mu navrhnúť tú Viktoriu ešte ale aj Mia sa mi páči

vamajka
15. feb 2023

Lesana a nie je to ta zelena alpa?😉

franica
15. feb 2023

Noo vidíš, páčia sa ti aj iné mená 😉
Ono chápem, že si mala vysnívané, ale keby môj muž mal akékoľvek vysnené a mne by fakt nerezalo, tak by som to dieťaťu dať nedokázala... My sme sa chlapčenskom zhodli už na začiatku vzťah, dievčenské vol probléééém... ako páčili sa nám podobné, ale vybrať TO jedno sme nevedeli... Inak sme si písali zoznam komu sa čo páči (osobitne) a pozerali, či sme náhodou nezávisle od seba nenašli zhodu.

Okrem toho ty chces menej tradičné, on klasiku.. skúsila by som ísť cestou, že medzinárodná verzia nejakého klasického mena Žofia/Sofia, Izabela/Isabel...

nelca84
15. feb 2023

@autorka ja hlasujem za Lesanu, ak to pomoze 😉 Laura a Lenka su pre mna tiez take otrepane, uplne s tebou suhlasim

daniela2202
15. feb 2023

Dajte Linda a hotovo 😊

ropucha6
15. feb 2023

@autorka, no vidis, nieco si snad vyberie. A ked ti na 5 mien povie nie, tak das Lesanu 🙂

babalenka
15. feb 2023

A kebyže dáte Desanu? Muzova neter sa tak volá

babalenka
15. feb 2023

@vamajka áno je 😁

autor
15. feb 2023

@babalenka to mi pripomína jeden seriál :D

majka2959
15. feb 2023

Čo tak Silvia? Význam mena je lesná žienka.

autor
15. feb 2023

@majka2959 ňooo takú už máme v blízkej rodine 🙈

majka2959
15. feb 2023

Tak to je škoda, hľadala som také "vílové" meno.

majka2959
15. feb 2023

A ešte jedna víla Amálka.

erickatt
15. feb 2023

Ja som uz v skolke chcela dcérku Veroniku. Aj ju mam

erickatt
15. feb 2023

Marína je pekne a netradičné

euka210
15. feb 2023

Lilian je teraz dost, Lesana sa ani mne nepaci...Lenka je uplne mimo trend, nepoznam ziadne dieta v okoli, Laura tiez malo caste...u nas same Nelky, Viktorky, Lilky, Emky, Sarky...
Najdite ine co sa bude obom pacit.

euka210
15. feb 2023

Mia je pekne

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
nikayla
15. feb 2023

Lesana je krásne, ale keď nesúhlasí, tak musíte hľadať ďalej. Ja som 27 rokov snívala o synovi s menom David a keď sa narodil, muž nesúhlasil. 😢

kristiii
15. feb 2023

Za mňa takto...ja som málokedy proti "neotrepanym" menám, ale v prípadoch, ak sa na nich zhodnú obaja rodičia. Ak by mal tvoj muž vysnívané meno pre dcéru napríklad Filoména, lebo ho niekde začul a zamiloval sa doňho, ustúpila by si mu? Ja si neviem predstaviť oslovovať svoje dieťa celý život menom, ktoré sa mi vôbec nepáči. Bolo tu aj viacero diskusii, kde ženy písali, že sa nevedia stotožniť s menom pre dieťa, ktoré vybral muž. Ak si si istá svojim mužom, že sa bude o dieťatko starať a zaujímať sa, tak ber ohľad aj na jeho názor a hľadajte kompromis. Ja osobne by som nepristúpila ani na Lesanu ani na Miu, ale napríklad nad Viktoriou by som uvažovala. Prípadne Linda/Lea/Lucia, ak hladate meno na L.

lula313
15. feb 2023

Aj Jasmina je pekne, take vilovske

wudz
15. feb 2023

My sme sa tiež nevedeli zhodnúť na mene, mali sme vybraté len dievčenské a hľa, traja chlapci😅 Prvému sme vybrali meno 3 dni pred pôrodom, druhému na pôrodnej sále a tretiemu sme zmenili meno 3 dni po pôrode 🙈 Ak bude aj štvrtý chlapec, asi bude bez mena 😁 Tak len také povzbudenie, že nie ste prví ani poslední...

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
loliki
15. feb 2023

Netušila som, že také meno je normálne v kalendári. Mne osobne nič nehovorí, ale myslím si, že žena nejako cíti, aké meno má dať. Raz tu bola taká diskusia, kde vymýšľali meno pre dieťa z častí mien oboch rodičov.

danica2711
16. feb 2023

to je jasné, že každej matke sa páči iné meno. Ja som len chcela podotknúť, že tej dcére sa to už páčiť nemusí, k čomu často dochádza pri tých fantasy a pod. menách