icon

Nevieme sa dohodnúť na mene

15. feb 2023

Máme doma problém, že sa s manželom nevieme dohodnúť na mene pre dieťa.
Ja by som pre dcéru chcela strašne meno Lesanka (Lesana) ale manžel s tým nesúhlasí.
Vraj by sa jej mohli smiať...ale tak kto chce urobí si srandu z hocakého mena on navrhuje Laura alebo Lenka... ale zase mne sa tieto mená zdajú také dosť časté a obyčajné

svetlonos
15. feb 2023

Tak urobte polokompromis 🙂 Vyberte spilu teraz v klude prve meno a jej druhe bude Lesanka 😀 S tym by manzel mohol byt zmiereny.

autor
15. feb 2023

@svetlonos Dve mená nechceme 🙂 chceme jedno už len nájsť zhodu 🙈

ailiba
15. feb 2023

Tak to je tazka tema... My sme mali ten isty problém... Nakoniec (ako 90% muzov) to nechal na mna.
Vsetko ma svoje pre aj proti, ale suhlasim s tym, ze vysmievat sa da z kazdeho mena.

autor
15. feb 2023

@ailiba To ano, ked ja som vždy toto chcela a tešila sa, že ked dcera tak Lesanka a asi sa to nesplní

zuzanockamt
15. feb 2023

Keď sa neviete dohodnúť, tak dajte obidve mená, ty svoje, muž svoje. Tiež sme to takto vyriešili. Dieťa oslovujeme obidvoma menami, ja používam to moje, muž svoje, ale aj to druhé a rodina si tiež vybrala to, ktoré im vyhovuje. Dieťa teda učím na obe mená.

terry2003
Autor odpoveď zmazal
terry2003
15. feb 2023

A čo tak meno Lena? Je to podobné Lesane aj Lenke.

lalenka33
15. feb 2023

Dať dcére meno Lesana lebo ty máš rada elfov a víly? To fakt? To dieťa bude žiť v reálnom svete so svojím menom a nie v tom tvojom fantasy svete.

fauko
Odpoveď bola odstránená
floki1994
15. feb 2023

Lesanka bol moj jazvecik 🙈 a aj vela ludi v okoli ma toto meno pre psika (nemyslim to zle len mi to ako prve napadlo)...ale kazdemu sa paci nieco ine..ked sa neviete zhodnut najdite este ine ktore sa bude pacit obom..dievcenskych mien je velmi vela peknych 🙂

janagem
15. feb 2023

Vieš ono nie je fér, že by sa ti muž mal 100% prispôsobit, lebo to si si to meno vysnivala. Manželstvo a rodicostvo je o kompromisoch. Ak je on ochotný uvažovať nad inými menami ako Laura a Lenka, tak by si to isté mala urobiť preňho ty.

lindous
15. feb 2023

@miadi na keksík to sedí, ale to je ešte fajn... moja prvá asociácia je zelená Alpa Lesana 😅 tým sa nechcem z toho mena smiať, ani ho autorke znechutiť... ono to veľa ľuďom asi takto nenapadne, ale ja to mám takto spojené 😀

joesvk
15. feb 2023

Nevieš, prečo máš rešpektovať jeho názor? Hoci by išlo o čokoľvek.
Dala by si meno, ak by on mal nejaké vysnívané meno a tebe by sa vôbec nepáčilo?

joesvk
15. feb 2023

Čo tak Malena ,nezvyčajné a trochu podobné Lenke.

gladys_07
15. feb 2023

Pride mi ze si si celkom postavila hlavu a dupkas ze ti nie je po voli. „To meno som zatrhla, s tym menom som ho poslala cez prah“ ale ked nejake meno vetuje tvoj muz, tak uz koniec sveta lebo to je tvoje vysnivane a preco sa muz neprisposobi.

Aj on je rodic, s menom by mal byt ok aj on, mali by ste hladat ine.

Lesana mi tiez evokuje Alpu. Laura a Lenka su mozno caste a obycajne, ale na 300% sa dcerke s nimi bude zit „lahsie“.

vladena001
15. feb 2023

Lesana je krásne meno..ako pre vílu ❤

autor
15. feb 2023

@gladys_07 To isté urobil aj on

tanyag
15. feb 2023

Ešte, že mne do toho muž nekecal 😁 Vravel, že ja to dieťa nosím v sebe 9 mesiacov, ja sa musím vzdať všetkého možného počas tehotenstva, ja musím obetovať veľa toho a ja budem rodiť a prežívať tú bolesť...tak aj voľba mena bola na mne...Nikdy ale nikdy mi nič zlé na výber mena nepovedal, vlastne, bol aj rád, že som vybrala také, aké som vybrala...

eviann
15. feb 2023

Aj mne sa paci Lesana. Ale aj Liana. My sme sa dohodli, ze pre dievcatko vyberie meno muz a pre chlapceka ja a mame chlapceka a obe mena vybrane mnou.

ukulela
15. feb 2023

No Lesana je ozaj meno, ktore ked sa nepaci na 100 percent obom, tak ten druhy bude nestastny. Mne sa nepaci. Ani Laura, ani Liliana.... u mna z vasich by presla len Lena. Ak vam ide o L, tak mozno Leona, Liana, Livia, Lea, ... mne sa paci napr Lada 😄 aj Lydia. Inac J Ľubica nie je zle....

autor
15. feb 2023

Pozerať ešte asi aj budeme musieť, čiže snád niečo nájdeme...lebo zatiaľ nič

pragmaticka
15. feb 2023

Lesana je fakt hrozne. Muž má pekný vkus. Mena ako Laura ci Lena s tým nikdy nič nepokazis.

hrabovo
15. feb 2023

@number19 moja kamoška mala "Dcéru" Lauru a doteraz keď ju spomenie tak povie "Lavra"

lubka668
15. feb 2023

Mne sa vzdy pacilo meno Lierin. Nezvycajne a tiez tak trochu fantasy nadych;)

autor
15. feb 2023

@pragmaticka Tak to isté si ja myslím o jeho menách čiže to je vec názoru

betulinka1
15. feb 2023

Tak dajte dve mena a kazdi si ju bude volat po svojom.

1sally12
15. feb 2023

@tanyag presne, moja reč👍

autor
15. feb 2023

@betulinka1 O tom som písala, že dve nie...mi napadlo aj meno Viktoria, skúsím 🙈

janetinka27
15. feb 2023

Pamatam si na meno lesana z kalendara.bolo pri nom meno lesia. To mozno skor,ale lesanka je take trochu bio-eko zvlastne

betulinka1
15. feb 2023

Viktoria je pekne meno.