Nevieme sa dohodnúť na mene
Máme doma problém, že sa s manželom nevieme dohodnúť na mene pre dieťa.
Ja by som pre dcéru chcela strašne meno Lesanka (Lesana) ale manžel s tým nesúhlasí.
Vraj by sa jej mohli smiať...ale tak kto chce urobí si srandu z hocakého mena on navrhuje Laura alebo Lenka... ale zase mne sa tieto mená zdajú také dosť časté a obyčajné
Ešte som navrhla Liliana ale ani s tým nie je stotožnený
Lesana je skutocne pre vela ludi vratane mna velmi hranicne meno... "Caste a obycajne" meno dietatu aspon neurobi chaos v hlave, ale bude s nim normalne fungovat cely zivot... Ked sa neviete zhodnut, hladajte dalej, je vela klasickych a zriedkavych silnych mien...
A co tak si zobrat kalendar? Vsak na jednom sa hadam z tolkych zhodnete.
@ivangeline Ten sme pozerali a našli sme pár mien ale nezhodujeme sa tak ja neviem čo teraz, ja som vždy chcela Lesanku už roooky
Ja osobne som za to, aby sa meno pacilo obom rodicom, nastastie sme sa s muzom zhodli hned, respektive nasli sme aj zhodu, takze sa neviem uplne do teba vcitit. Verim tomu, ze najdete nejaky kompromis
@tyrkysova_kobyla Dúfam...lebo zase dalšie dieťa už nechceme z osobných dôvodov tak snád niečo nájdeme, aj ked sa mi asi zborí sen o Lesanke ale ked sa zhodneme tak bude dobre
Viem to pochopiť, sama mám meno pre potenciálne dieťa vybraté už celé roky.☺️ Neviem si predstaviť dať nejaké iné s ktorým by som nebola zase stotožnená ja.
Ono ajj otec aj mama musia mat jasno v tom, ako sa ich dieta vola a nie jeden prestimovat druheho a ta vnutorna nespokojnost a pri druhom dietati vymysli nejaku kravinu a ty nebudes vediet zasiahnut... Ja mam na zozname Hana, Johanna, Greta, Klara, Karolina, Julia, Anabela, teda na styl "keby este raz"... tieto mena su uplne klasiky a aj tak v topke nefiguruju... Lesana mozes dat ako druhe meno... aj ked to ti dost obmedzi vyber prveho mena, aby to znelo aj tak pekne
@1sally12 Lebo mne sa páčia také nezvyčajné mená skôr
@anjelicek26 Dve mená nechcem dávať, príde mi to nepraktické a zbytočné a metúce
Moja ma tiez dve mena... oslovujeme ju samozrejme len prvym... Ale svoje druhe meno zboznuje, vie, preco ho dostala prave toto...srdcovka no... kazdopadne vyberte tak, aby ste boli spokojny obaja. V podstate je to totiz jedno, ako sa bude volat. Ale nesmie to byt dovod na prvu hadku kvoli dietatu... takze vybrat spolocne...
Ja som vždy chcela Lilianu, ale muž ma s tým poslal niekam. On chcel Emu, to som zasa zatrhla ja, lebo len na našej ulici sú dve 😅 a tak sme hľadali, trvalo to niekoľko týždňov, ale napokon sme našli zhodu, tak to nevzdávaj.
@anjelicek26 My sme dosť protipoly, ja chcem netradičnejšie a on skôr tradičnejšie
@mima1608 On chcel ešte meno po svojej matke dať dcere a toto som hned zatrhla :D
Tak muzovi povedz ze Laura moze zniet ako larva. A Lenka ako lienka...Na vsetko sa da najst nevhodna prezyvka... hladajte dalsiu alternativu. Meno po matke nie.
Rozumiem aj tebe ale žiaľ, toto je skutočne vec kompromisu a dohody, dieťa nebude iba tvoje ale Vaše spoločné.
Mňa môj muž tiež poslal s mojim pôvodným výberom mien do kelu obrazne povedané, hneď to zamietol ale našťastie ďalšie mužské meno mi prešlo, tak to máme vybraté.. 🙂 Problém bude nájsť ženské meno, ale tak to budeme riešiť, keď to bude aktuálne.. 🙂
A vysvetlila si mu, ze o takom mene snivas uz dlho? Aj tak nema pochopenie?
Och, to moja svokra sa nám pokúsila nanútiť meno po jej mame 😅 tiež som musela povedať rázne nie, lebo muž truľko by jej na to hádam aj kývol 🤦😅
@veselo_neveselo Vysvetlila, lebo ja som taký fantasy človek :D elfky, víly...a Lesanka mi znie tak kúzelne síce na tie samozrejme neverím ale mám rada fantasy
@mima1608 😂 Oooo a pre syna chcel dve mená, po jeho otcovi a po ňom no tak toto som ho poslala cez prah :D :D
mala som spolužiačku Lesanu, ona to meno nenávidela
@danica2711 Každému sa páči niečo iné ale o tomto táto diskusia nie je
No nezhodli by sme sa ani my, ale našťastie sa ani nemusíme 🙂 ty si mu tiež pre syna aj dcéru zatrhla a určite by ste sa mali zhodnúť ... len taký nápad a výstrel do tmy, keď vás to tuším vás to ťahá k tomu L, také tradičnejšie, ale menej používané (aspoň ja osobne nemám v okolí) a pre mňa znie presne tak étericky je Lívia, to nepadlo v možnostiach? 🙂
@lindous Nebola
Tak je to ozaj povedzme nevsedne meno, ak sa mu nepaci, respektuj to a hladajte dalej.
Neboj, nieco vyberiete a po porode je mozne, ze muz bude v takom rozpolozeni, ze ti Lesanu aj odobri 😁. My sme sa dcere zhodli 2dni pred porodom. Bolo to uplne ine meno ako sme obaja navrhovali.
Suseda má dievčatá Tesu a Liu
@ropucha6 Prečo mám ja rešpektovať? TO aj ja môžem povedať jemu
Ale asi budeme hľadať dalej
Tiež si myslím, že meno sa musí páčiť obom a nie jeden sa prispôsobovať druhému. Lesana padla rovnako ako Laura a Lenka. Tak hľadajte dalej
Moja dcera mà dve mena a nie je na tom nic neprakticke ani matuce. Ved to nie su dva baloniky poletujuce nad hlavou. Pouziva zatial len to prve a middle name sa pise len ked kupujem letenky .. a trva mi to 4 sekundy napisat. Mne Lesanka pride Ako nazov nejakeho keksika 😁ale nikto sa jej smiat nebude v skolke bude mat Estrellitu a ine netredicne mena 😉

Ak ste vo vyssie spomenutych nenasli zhodu, tak skuste pohladat nieco ine