Obľúbené a nevhodné mená pre chlapca?
Akurat sme sa dneska s kamoškami bavili o menach. Pre dievča je podľa nás jednoduché vybrať, ale pre chlapca je to už vacsi oriešok😅 aké sú vaše srdcovky, a aké by ste zase nedali?
Mne sa veľmi páči meno Emanuel 💙 a nepáči sa mi meno Marek , Matej, Krištof....
Úplne Ťa chápem. My máme 3 dievčatá a mená vybraté hneď, dokonca by sme mali pre ďalších 5 😍 A keď sme čakali tretie a ešte nevedeli pohlavie, tak ani za svet sa nám nepáčilo žiadne chlapčenské meno, vôbec nikomu v rodine.
Mne sa praveze dievcenske mena nepacia 😂
Chlapcenske som vylucila s koncovkou -ian/-ián a tiez ked obsahuje "r", nepaci sa mi ako to znie.
Nas syn je Tobiáš a zvazovala som aj Tadeáša alebo Eliáša.
Srdcovky Martin, Patrik, Peter, Erik, Milan, Alexander, Artur, Felix, Daniel
Nepacia sa mi mos tie Dušan,Laco a tie co ich je vela Maxim, Sebastian, Tobias..
Mám syna Petra. Po dedkovi (zistila som tehotenstvo deň po otcovom pohrebe). Ale stále som chcela Tomáška.
Srdcovka: Lukas. Páčia sa mi aj Daniel, Michal/Michael, Alexander/Alex, Viktor, Tobias, Mateo, Alan...no proste je ich veľa, ja by som sa práveže nevedela rozhodnúť, keby si mám vybrať. A nedala by som určite napríklad Damián, Hugo, Bruno, Gregor, Gabriel, Roman..a nepáčia sa mi ani mená typu Miroslav, Ľubomír a pod.
Dlhorocna srdcovka je Aron, a ked sme zistili, ze to bude dievca tak nam chvilu trvalo nieco vybrat..
A nedali by sme meno po manzelovi, je to ostara a vznikaju z toho "velky a maly xy", "stary a mlady xy".
Srdcovka - Marek, nedala by som meno konciace na Š, tie sa mi nepacia.
Mne sa páči František, Ján a Ondrej a určite by som nedala Roman...
Mne sa páči Aurel, Artur, a tiež tie ktoré končia -áš, no keď som vyberala mená synom ja, mala som svoje kritériá a teda meno pris písmená R. Takže doma je Jakub a Matiáš. Nepáčia sa mi tie slovenské (Jožo, Jano,Fero) a slovanské klasiky - slav
Mne sa vo vseobecnosti pacia mena, ktore su medzinarodne, bez diakritiky a nedaju sa kadejako skracovat a komolit. Moje top mena su Marek, Martin, Libor, Adam a dievcenske Lucia, Aneta. Nedala by som Hugo, Vratko, ani moderne mena typu Mathias, Tobias a pod.
Tak moje naj je Jakub a Eliáš. Syn je Jakub. Dostal meno ktoré sa nám páčilo a nie ze bolo in.. perfektne mu sedí. V triede je len jeden Jakub a to práve on a aj v škôlke bol sám. Nepáči sa mi a mám husiu kožu z mena Marcel a Patrik.
Vyslovene nie: Milan, Marián, Ivan, Matias, Tobias, Nicolas, Santa claus…
Môj výber bol: Jerguš, Emanuel, Kornel, Bohdan, Eduard, Radovan, Albert, Aurel, nakoniec máme Valéra a sme maximálne spokojní ☺️
@popoluskaxy Santa claus 😂 tiez sa mi moc nezdaju tie konciace -as
Mne sa páčia chlapčenské Mateo, Teodor a Timko (to su moji synovia, vyberala som ich s láskou a páčili sa mi najviac) potom sa mi ešte páči Eduard, Emanuel, Šimon Lukáš, Adam.
Nepáčia sa mi Fero, Palo, Šťevo, Jano, Jožo, Zdenko, take tie dedkovskē
Ja mám Miloša,a páči sa mi Lukáš,Radim,Marek ,David
Nedala by som
Rudolf,Pavol,Jozej,Ján,Dušan...
My máme väčšinou hebrejské mena a všetky deti majú po dve, no dôležitý bol aj význam mena 🙂 Simeon Vladimír, Timeon Andreas, Yoel Bibi a Yosan Livi , traja z nich sú, že vraj jediný na SK, ale to sme nevedeli 😃
Ja mám úplný strop pre mňa Eliáš a tak sa aj volá syn,to meno milujem.este sa mi páči Daniel,ale len v tejto podobe
Pre dievca som meno nemala vybraté ani by som si asi nevyberala
Pre chlapca som mala viac mien hlavne slovenské ale vyhral Jakubko
Páčia sa mi ako mam Sylvester, Timotei potom Ervín, Aurel, Kornel, Emanuel..
Úplne top ktoré by som nikdy nedala Patrik, potom Erik, Dominik a tie typu Fero, Jožo, Jano, Stevo, Paľo, Rudo, Michal, Peter..
@zitaje inak sú ozaj tak typicky slovenské, že to až do očí bije, ale niektoré sú ozaj krásne Milota, Dobroslava, Ľudmila 🤩 ale je ich veľmi málo, všetko máme prebrate z gréčtiny a hebrejciny...mne je vždy smiešne, keď sa ma niekto s veľkým otaznikom pýta, kde som prišli k menám našich detí 😃 tak veru tam, kde aj vy 😊
@marselay toto ja keď čítam 😃.. nejaká diskusia o mene a ženy hneď " a slovenské meno nechceš dať?" "To už sa slovenské mená nedávajú?" " K slovenskému priezvisku sa hodí slovenské meno " a keď sa opýtam , ktoré sú to tie slovenské mená tak začnú "Jakub, Tomáš, Anna.... mne sa mená zo slovanského kalendára veľmi páčia, ale doma mi neprešli. 🥲 muž sa veľmi priečil , pretože je väčšina tých mien už dávno zabudnutá, on chcel aby mali deti mená , ktoré tu bežne počuť.
@gvenduska no a veď presne o tom to je. Každý dá dieťaťu také meno, aké sa mu páči. Či už je "slovenské", čo v skutočnosti znamená slovenská verzia hebrejskeho, latinského ... pôvodu, slovanské, "americké", "čínske" ... takmer každý ho vyberá v prvom rade s láskou. Takmer každý píšem len na základe niektorých diskusií, niekto sa žiaľ (a možno občas chvalabohu) nechá prevalcovať manželom, svokrou či názormi na MK. Ale tak, hlavne nech sú deti zdravé, či už sa volajú Mikuláš, Nikolas alebo Nicolas, nie?

❤️Richard❤️ a takých ,ktoré by som nedala je vela