icon

Obľúbené a nevhodné mená pre chlapca?

3. nov 2023

Akurat sme sa dneska s kamoškami bavili o menach. Pre dievča je podľa nás jednoduché vybrať, ale pre chlapca je to už vacsi oriešok😅 aké sú vaše srdcovky, a aké by ste zase nedali?

Strana
z3
rorino
6. nov 2023

@jakubkoanjelik a je to škoda,pretože slovanské mená sú krásne,ale veľmi netradičné a zabudnute,asi sa ľudia boja po nich siahnuť,

marselay
6. nov 2023

@gvenduska to nebolo myslene v zlom, len som reagovala na "slovenské meno" 🙂

nelili1978
15. nov 2023

Matej

aminka2325
18. nov 2023

Nedala by som Štefan, František, Ján, Jozef, Milan… Srdcovky sú Teodor, Mateo, Noel, Alan

dobromila
18. nov 2023

Top sú pre mňa Benjamín, Evan, Emanuel, Milan, Radovan...Nedala by som Ján, Jozef, Marek, Marián, František ani Vladimír, lebo sa mi nepáčia a Jakub, Adam, Sebastián, Samuel, tiež nie, aj keď sú pekné, ale pričasté.

dadis
18. nov 2023

Pacia sa mi chlapcenske: Martin, Richard, Adam, Matej, Radovan, Libor, Daniel, Milan, Ivan, Lukas, Tomas, Samuel, Jakub, Miroslav, Filip, Andrej, Roman (aj ked Romankoooo), Peter, Michal. Nepacia sa mi "netradicne": Tobias, Nikolas, Alex, Noel, Benjamin, Hugo, Teo, Sebastian, Mateo a tiez by som asi nedala mena: Moric (moj dedko 😬), Augustin, Dezider, Frantisek, Marcel

klarolinne
19. nov 2023

Mne sa pri chlapcovi páčia klasiky ako Michal, Adam, Lukáš, Daniel, Dominik.
Z tých menej tradičných resp. Ak by priezvisko dovolilo by som vyberala medzi Maxim, Sebastian, Nicholas, Tobias, Damián.
Určite by som nedala meno po živom členovi rodiny, zbytočne zmätky. A úplne nožík sa mi otvára zmena Jerguš alebo Zlatko.

morenitka
17. aug 2024

@marselay prosím vás, kedy má meniny Timeon? Matrika vám ho uznala?

mayami
17. aug 2024

Jonatán

rorino
17. aug 2024

Ja som to mala vždy opačne,chlapec Richard a dievča by som menila každého pol roka 😂,ale nemusela som,mám chlapca😂

rorino
17. aug 2024

@banalu ako sa povie,proti gustu...Raz na prechádzke sme počuli ako mamina na syna volá Aron a so synom sme vybuchli smiechom,chúďa dieťa,u nás je totiž pohrebná služba s tým názvom.

marselay
17. aug 2024

@morenitka matrika na uznala všetky mena, ale museli sme dokladovať pôvod mena, meniny má 29.4.

banalu
18. aug 2024

@rorino kto chce, ten si najde nieco ku kazdemu menu.

basska_b
18. aug 2024

@rorino Ta pohrebna sluzba bude asi podla greckeho Chárona, prevozníka cez rieku mŕtvych... ja som na ihrisku videla chlapca Eliaha, pani, co tam s nim bola (asi opatrovatelka), vyslovovala pekne po anglicky Íláj. To mi prislo v slovenskom kontexte ozaj cudne. Kto nevie dobre po anglicky, zdesi sa, co je to za meno a ako sa pise

tomcimka
18. aug 2024

Moja srdcovka je Ferdinand a Dávid.

dzejsik
18. aug 2024

Vyberali sme len zo 4 mien, máme dosť tradičné priezvisko - Jakub, Filip, Ondrej, Viliam 🙃 Tých čo by sme nedali je v sk kalendári naozaj veľa také tie ako Cyril, Metod,… a z novodobých je pre mňa hrúza Damián, Timur, Timon, Marcus a pod 😁

lucia13022023
18. aug 2024

Pre chlapca je mega ťažké vybrať 🤣 nedala by som strasme veľa mien - Matúš, David, Samuel, Juraj, Palko, Oliver, Alex, Damián, Teodor, Leo, Fero, Daniel, Patrik, Peter... No je ich strašne veľa. A to som napísala tie normálne povedzne ze časté mena, také tie zabudnuté ako Ján, Pavel, Jozef, Vlado atď to ani nehovorím.
Moje srdcovky sú Theo a Lucas. A samozrejme meno môjho syna.

Strana
z3