Obľúbené a nevhodné mená pre chlapca?
Akurat sme sa dneska s kamoškami bavili o menach. Pre dievča je podľa nás jednoduché vybrať, ale pre chlapca je to už vacsi oriešok😅 aké sú vaše srdcovky, a aké by ste zase nedali?
Matej
Nedala by som Štefan, František, Ján, Jozef, Milan… Srdcovky sú Teodor, Mateo, Noel, Alan
Top sú pre mňa Benjamín, Evan, Emanuel, Milan, Radovan...Nedala by som Ján, Jozef, Marek, Marián, František ani Vladimír, lebo sa mi nepáčia a Jakub, Adam, Sebastián, Samuel, tiež nie, aj keď sú pekné, ale pričasté.
Pacia sa mi chlapcenske: Martin, Richard, Adam, Matej, Radovan, Libor, Daniel, Milan, Ivan, Lukas, Tomas, Samuel, Jakub, Miroslav, Filip, Andrej, Roman (aj ked Romankoooo), Peter, Michal. Nepacia sa mi "netradicne": Tobias, Nikolas, Alex, Noel, Benjamin, Hugo, Teo, Sebastian, Mateo a tiez by som asi nedala mena: Moric (moj dedko 😬), Augustin, Dezider, Frantisek, Marcel
Mne sa pri chlapcovi páčia klasiky ako Michal, Adam, Lukáš, Daniel, Dominik.
Z tých menej tradičných resp. Ak by priezvisko dovolilo by som vyberala medzi Maxim, Sebastian, Nicholas, Tobias, Damián.
Určite by som nedala meno po živom členovi rodiny, zbytočne zmätky. A úplne nožík sa mi otvára zmena Jerguš alebo Zlatko.
Jonatán
Ja som to mala vždy opačne,chlapec Richard a dievča by som menila každého pol roka 😂,ale nemusela som,mám chlapca😂
@rorino Ta pohrebna sluzba bude asi podla greckeho Chárona, prevozníka cez rieku mŕtvych... ja som na ihrisku videla chlapca Eliaha, pani, co tam s nim bola (asi opatrovatelka), vyslovovala pekne po anglicky Íláj. To mi prislo v slovenskom kontexte ozaj cudne. Kto nevie dobre po anglicky, zdesi sa, co je to za meno a ako sa pise
Moja srdcovka je Ferdinand a Dávid.
Vyberali sme len zo 4 mien, máme dosť tradičné priezvisko - Jakub, Filip, Ondrej, Viliam 🙃 Tých čo by sme nedali je v sk kalendári naozaj veľa také tie ako Cyril, Metod,… a z novodobých je pre mňa hrúza Damián, Timur, Timon, Marcus a pod 😁
Pre chlapca je mega ťažké vybrať 🤣 nedala by som strasme veľa mien - Matúš, David, Samuel, Juraj, Palko, Oliver, Alex, Damián, Teodor, Leo, Fero, Daniel, Patrik, Peter... No je ich strašne veľa. A to som napísala tie normálne povedzne ze časté mena, také tie zabudnuté ako Ján, Pavel, Jozef, Vlado atď to ani nehovorím.
Moje srdcovky sú Theo a Lucas. A samozrejme meno môjho syna.

@jakubkoanjelik a je to škoda,pretože slovanské mená sú krásne,ale veľmi netradičné a zabudnute,asi sa ľudia boja po nich siahnuť,