Páči sa vám meno Jana a Janka?
Páči sa vám meno Jana, Janka?
Meno samo o sebe je pekne, ale vsetky Jany, ktore poznam vyzaduju, aby ich kazdy volal Janka a doslova sa urazaju, ak im niekto povie Jana 😃 Preto mi to meno vadi 😃
Nadcasove meno, ktorym nic nepokazis. Ani v detstve, ani v dospelosti. Pekne.
Ano,a je ich veľmi malo
Nie
Nepáči. V podstate na ňom nie je nič zlé, len mne osobne sa nepáči.
Nie
Nie,volám sa tak
Mne sa oveľa viac ako Jana či Janka páči Johanka
Tak neutralne , zijem s nim uz 40 rokov:D ale paci sa mi ze je tvarne..volaju ma janey , janci, janulka , janicka, jani pride mi sice take komunisticke , ale jedno z tych pouzitelnych
@jovka Aj za mna je to v pohode 🙂 Len ked som nejakej kamoske povedala Jana, tak totalne drza bola na mna a sa ofucala, lebo neni Jana, ale Janka 😃 Za mna Jana vobec nie je tvrde..ved normalne meno. Chapes, ze ja vobec nemam problem s tym menom, ale skor s tym, ked si niekto vyzaduje, ze volajte ma zdrobneninou 😃
Nie. Volám sa tak. Ale som produkt socializmu, tam sme v každej triede boli tri. Dnes by pravdepodobne tvoja Jana bola široko ďaleko sama, ale za mňa radšej Dana ☺️
@surama, nechápem, aký je problém oslovovať cloveka tak, ako chce byť oslovovaný. Veď keď chcem, aby ma oslovovali koza rohata, tak čo koho do koho. A Janka je aj oficiálne meno, žiadna zdrobnenina, normálne sú Janky Jankami aj podľa rodného listu. Prečo by mal byť problém oslovovať ich tak? Lenka či Monika sú tiež zdrobneniny a treba ich zhovadit?
@simona20201309 Tak toto úplne sedí na moju sestru 🤣 a ešte by som dodala vzťahovačná 🤣
Nie. Hlavne ked sa dospela zena predstavi ako "Janka".
@earlgrey, ja viem, prskam tu úplne platonicky. Som Veronika a spústa inteleguanov má potrebu to k vynechať, lebo to je zdrobnenina. A potom sa strašne čudujú, že konverzuju so vzduchom, lebo na túto podobu svojho mena proste nereagujem. Tým zdatnejsim stačí zopakovať meno, ti menej zdatní pochopia až časom. A tí zvlášť odolní nepochopia nikdy, niektorých ignorujem s prehľadom už roky (je to jediná podobá môjho mena, na ktorú nereagujem, všetky ostatné ma nerušia)
Nie
@surama, nuz, mozno divne, ale ako hovorim, ked niekto chce, aby si ho oslovovala nejako, tak to neriesim. Poznam Petra, ktory sa predsavuje ako Jozo. Na Petra nereaguje. A mala som kolegynu, ktora sa vsade predstavovala ako Sisa. Bola Olga. A vzdy pripravena vykriabat oci komukolvek, kto by sa ju opovazil tak oslovit. Proti tomu je Janka slaba kava 🙂
Mne sa Jana páči, kamoška má jednu 15-ročnú. Je sama široko - ďaleko. Veľa Ján poznám 40+ a vyššie. Mužova babka mala verziu Janina.
@janamoto78 podľa mňa je zase Dana hrozné. Daniela fajn, ale Dana nieee 🙈.

Mne sa veľmi páči. Moja sestra bola Jana a vždy som jej závidela, že má jediná "normálne" (teda nie dlhé) meno. Dodnes mám k tomu menu veľmi pozitívny vzťah. A teda, služobne najstaršia kamoška je tiež Jana.