icon

Páči sa vám meno Jana a Janka?

26. júl 2024

Páči sa vám meno Jana, Janka?

vroni
27. júl 2024

Mne sa veľmi páči. Moja sestra bola Jana a vždy som jej závidela, že má jediná "normálne" (teda nie dlhé) meno. Dodnes mám k tomu menu veľmi pozitívny vzťah. A teda, služobne najstaršia kamoška je tiež Jana.

surama
27. júl 2024

Meno samo o sebe je pekne, ale vsetky Jany, ktore poznam vyzaduju, aby ich kazdy volal Janka a doslova sa urazaju, ak im niekto povie Jana 😃 Preto mi to meno vadi 😃

stanulienkat
27. júl 2024

Nadcasove meno, ktorym nic nepokazis. Ani v detstve, ani v dospelosti. Pekne.

rorino
27. júl 2024

Ano,a je ich veľmi malo

jajka257
27. júl 2024

@surama mne zas vadí, keď mi niekto povie Janka. Najradšej som, keď mi hovoria Jana. Ale aj tak ma všetci volajú"Dženy"

ktochytavzite
27. júl 2024

Nie

kristiii
27. júl 2024

Nepáči. V podstate na ňom nie je nič zlé, len mne osobne sa nepáči.

libusak
27. júl 2024

Nie

haanovajana
27. júl 2024

Nie,volám sa tak

duracelka13
28. júl 2024

Mne sa oveľa viac ako Jana či Janka páči Johanka

jovka
28. júl 2024

Tak neutralne , zijem s nim uz 40 rokov:D ale paci sa mi ze je tvarne..volaju ma janey , janci, janulka , janicka, jani pride mi sice take komunisticke , ale jedno z tych pouzitelnych

jovka
28. júl 2024

@surama mne najviac vyhovuje " jani" to mi nepríde take infantilne ani tvrde ,vyzadovat aby mi v 40 hovorili janka mi pride cez ,vlastne ma tak vola len mamina.

surama
29. júl 2024

@jovka Aj za mna je to v pohode 🙂 Len ked som nejakej kamoske povedala Jana, tak totalne drza bola na mna a sa ofucala, lebo neni Jana, ale Janka 😃 Za mna Jana vobec nie je tvrde..ved normalne meno. Chapes, ze ja vobec nemam problem s tym menom, ale skor s tym, ked si niekto vyzaduje, ze volajte ma zdrobneninou 😃

janamoto78
1. aug 2024

Nie. Volám sa tak. Ale som produkt socializmu, tam sme v každej triede boli tri. Dnes by pravdepodobne tvoja Jana bola široko ďaleko sama, ale za mňa radšej Dana ☺️

vroni
1. aug 2024

@surama, nechápem, aký je problém oslovovať cloveka tak, ako chce byť oslovovaný. Veď keď chcem, aby ma oslovovali koza rohata, tak čo koho do koho. A Janka je aj oficiálne meno, žiadna zdrobnenina, normálne sú Janky Jankami aj podľa rodného listu. Prečo by mal byť problém oslovovať ich tak? Lenka či Monika sú tiež zdrobneniny a treba ich zhovadit?

earlgrey
1. aug 2024

@simona20201309 Tak toto úplne sedí na moju sestru 🤣 a ešte by som dodala vzťahovačná 🤣

earlgrey
1. aug 2024

@vroni Problém to je veľký. Ja sa vždy predstavím ako Tatiana a hneď, že oooo Tánička, také meno som dlho nepočul/nepočula. Takže aj keď chceš, aby ťa oslovovali menom, akým sa predstavíš, ľudia to zhovadia na zdrobneninu 🤣

iwesska
1. aug 2024

Nie. Hlavne ked sa dospela zena predstavi ako "Janka".

vroni
1. aug 2024

@earlgrey, ja viem, prskam tu úplne platonicky. Som Veronika a spústa inteleguanov má potrebu to k vynechať, lebo to je zdrobnenina. A potom sa strašne čudujú, že konverzuju so vzduchom, lebo na túto podobu svojho mena proste nereagujem. Tým zdatnejsim stačí zopakovať meno, ti menej zdatní pochopia až časom. A tí zvlášť odolní nepochopia nikdy, niektorých ignorujem s prehľadom už roky (je to jediná podobá môjho mena, na ktorú nereagujem, všetky ostatné ma nerušia)

earlgrey
1. aug 2024

@vroni Chápem 😀 Ja som si užívala zahraničie, kde ma každý volal Tatiana 😀 lebo nevedeli tie zdrobneniny atď. 🤣

vroni
1. aug 2024

@earlgrey, šťastná to osoba. Mňa zdrobnuju aj v zahraničí 🤣🤣🤣

earlgrey
1. aug 2024

@vroni Haha 😀 lepšie ako Veronička 🤣

marusiao
1. aug 2024

@iwesska moja švagriná má v rodnom liste Janka, tak ako sa má prestaviť??

surama
1. aug 2024

@vroni Vsetky tie baby, ktore spominam su oficialne Jany, v kalendari su Jany, aj v rodnom liste su Jany. Ale povedz im Jana a urazia sa akoby si im vynadala a este s nervami povedia, ze "ja som Janka!"...ved to je chore takto sa urazat, ked ta niekto oslovi tvojim menom.

ivkav5
1. aug 2024

Nie

vroni
1. aug 2024

@surama, nuz, mozno divne, ale ako hovorim, ked niekto chce, aby si ho oslovovala nejako, tak to neriesim. Poznam Petra, ktory sa predsavuje ako Jozo. Na Petra nereaguje. A mala som kolegynu, ktora sa vsade predstavovala ako Sisa. Bola Olga. A vzdy pripravena vykriabat oci komukolvek, kto by sa ju opovazil tak oslovit. Proti tomu je Janka slaba kava 🙂

iwesska
1. aug 2024

@marusiao No ved to je prave ta tragedia,ked dieta pokrstia zdrobneninou. Keby velmi chcela,moze sa predstavit ako Jana. Mam kamosku krstenu ako Lenku a ona si hovori Lena. Ja sice nie som Janka ani Lenka,ale nepredstavujem sa zdrobneninou.

vlucifuk
1. aug 2024

Mne sa Jana páči, kamoška má jednu 15-ročnú. Je sama široko - ďaleko. Veľa Ján poznám 40+ a vyššie. Mužova babka mala verziu Janina.

vroni
1. aug 2024

@iwesska, tragédia je, že niektorí nedokážu pochopiť, že sa človek tak proste volá a nie je to žiadna zdrobnenina. Lenka je Lenka a nie Lena aj keď sa tak nechá oslovovať. Podľa tejto "logiky" sú všetky Dominiky Dominy a Eriky Ery. Teraz rozmýšľam, ktoré sú na tom vlastne horšie.

kristiii
2. aug 2024

@janamoto78 podľa mňa je zase Dana hrozné. Daniela fajn, ale Dana nieee 🙈.