Páči sa vám meno Vladimír?
Žienky, páči sa vám meno Vladimír? Muž chce hrozne prvorodeného syna po sebe a ja s tým menom nie som až tak stotožnená. Bez ohľadu nato, že chce muž meno po sebe mi povedzte svoj názor, či sa vám toto meno páči a ako by ste synčeka volali? Ďakujem za každý názor.
Mne je veľmi sympatické "Vladko" takže áno dala by som . Škoda že má to nepanadlo pri synoch 😀
Vladimir Iljíč Lenin, Vladimír Putin, Vlado Mečiar. Vo mne to meno evokuje nepríjemne pocity. Veď je toľko iných krásnych mien. Prečo ti do toho hovorí muž keď ty váhaš? Povedz mu že sa ti nepáči ak sa ti nepáči a nech skúsi vybrať iné na ktorom sa zhodnete.
Nie, ani psa by som tak nenazvala
Vlado, Vladko, Voloda,...
Take neutralne meno, ale mne osobne sa nepaci dedenie mien. Vybrala by som ine.
Za mna pekne ...a zaujimave, ze vobec som si ho nespojila s Putinom. Ja poznam Vladov ako spravnych chlapov. 👍
Kamoska dala Vladislav, volaju ho Vladko. Sak... mile meno, ale velmi nezvykle v tejto dobe. Moj otec je Vladimir a moj muz chcel dat toto meno, ak by sme mali chlapca, zrejme v nadeji, ze ak budeme mat dievca, odklepnem mu meno po jeho mame, Maria. Ja nic v zlom, ale obe mena som vetovala, su pekne, ale nie do tejto doby... dako sa mi nehodia
Kedze si sa pytala, tak odpoviem. Nie nepaci sa mi 🙂
@bajka16 to áno, lenže mne tie asociácie to meno znepáčili. Čiže pre mna už nie je to meno pekné. A uznávam že je to voči tomu menu zmojrj strany nespravodlivé. A ak by sa tak volal niekto koho mám rád to meno by mi na ňom nevadilo. Hlavne keby sa tak volal môj syn. Veď možno sa nejaký zloduch bude volať ako ja alebo ako môj syn. Preto sa mi moje akebo synove meno neznepáči. Teoreticky som sa aj ja volať Vladimir. Vlado Mueller bol napríklad skvelý herec.
pri treťom tehu manžel tááák veľmi chcel a bojoval aby bábo malo toto meno - vlastne meno po ňom... Ja som chcela iné mužské meno a...po pôrode sme sa dozvedeli že máme dievčatko. To bolo nepríjemné prekvapenie...
Meno dával lekár.
Ani mne sa nepacilo meno mojho manzela, ktore chcel dat aj prvemu synovi, doteraz si zvykam a neviem ho tak volat😂 ale co uz. Ked mu na tom tak zalezalo🤷🏻♀️ Takze si to rozmysli dobre, ci by si vedela tvojho maleho tak oslovovat
Áno páči 😍 môj muž je Vlado, aj jeho otec bol, ak by sme mali syna tiež by sa takto volal. Ja som dokonca bola ešte na ZŠ a už vtedy som hovorila, že keď raz budem mať muža, bude sa volať Vlado. Mne sa to meno veľmi páči. Ja zvyknem môjho volať najčastejšie Vladi, Vladik... Keď sa s ním dotahujem tak Voloďka 😁
No, meno Vladko sa mi nepáči... Pre dieťa znie tak divne. A tiež sa mi nepáči, ak rodičia dávajú deťom meno po sebe...
Určite lepšie ako Tobias, čiže za mňa áno, mám ocka Vladimíra a dievčenská varianta je tiež super. 😉
Pre pána kráľa, sa už nepoondite z toho putina. 🙄 Za mňa je meno pekné, stále lepšie ako tie nezmysly, ktorými zúfalí jedinci pomenúvajú svoje úbohé deti.
Ja som sa dala ukecat na meno pre syna podla vyberu mojho muza, a veru som si dlho nevedela zvyknut.. takze ja po tychto skusenostiach, by som dala to co chces ty, a mne sa zas hrozne nepaci ak je meno po rodicovi, a hlavne ak je viac deti a len jedno ma takto meno.. akokeby ono bolo oblubene ale ostatne uz nie..
Nie, vobec sa mi to meno nepaci. A ja sobne vobec nie som zastancom davania mena "po sebe"...to je potom furt len same dotahovanie o kom je rec, ci o starom vladovi ci o mladom, na liste Vladimir xyz, no nevies ci posta pre mladsieho ci starsieho, alebo..." Vlado vravel...." no ktory vlado, mlady ?, stary? ....proste furt nejaky dodatok k tomu a dovysvetlenie, ze o ktorom presne je rec....neviem, mne to pride zbytocne mätuce.
môj muž je Vladimír, keď sa povie Vladimír tak je to ok, ja ho volám Vladko, ale väčšina ho volá Vlado (kamaráti, aj v práci) a to sa mi teda vôbec nepáči, pride mi to také tvrdé..hneď som mu povedala, že dieťa sa volať po ňom nebude :D
Vladko je fajn.
mam par znamych ktori maju toto meno a uplne v pohode 🙂
Mne sa to meno páči, žiaľ po posledných udalostiach sa pre mňa ocitlo v rovnakej kategórii ako Adolf. Samozrejme výhradne z môjho pohľadu, teda, že svojmu dieťaťu by som ho nedala. Iné deti neriešim. To meno tu má veľkú tradíciu a je často používané.
Mala som uja Vladimira, volali ho Vlado a ten dal dcere meno Vladimira, volaju ju aj ako dospelu Vladka, ale mne sa ani jedno z tych mien velmi nepaci, zneju dost tvrdo. Ale moj nazor je moj nazor a vy si mozete dat meno, ake uznate za vhodne s muzom. Mna teraz vzdy napadne v suvislosti s tymto meno Putin ...zial.
Meno sa mi nepaci, ale to nie je podstatne a nie je moj najsilnejsi dovod proti. Podla mojho nazoru ma dieta pravo na meno, ktore ho bude odlisovat od zvysku rodiny... aby nebol maly a velky Vladko. A prakticke veci ako problem s otvarannim listov a pod.... Na tvojom mieste - ak manzel nevie ustupit - by som synovi dala mena dve. Vladimir by bolo to druhe.
Veľmi sa mi páči, volal sa tak môj otec a od puberty som myslela, že ak budem mať syna, dám mu to meno. Nakoniec syna mám, ale nejako sme sa s mužom nedohodli, tak sme dali iné meno, aj ma to trochu mrzí 🙂 volali by sme ho Vladko, ako maličkého Vladuško 😁
My mame Vladov v rodine viacerych a vzdy sa musi pridat, ci ide o "maleho Vlada", "krstny Vlado", "Tinin Vlado"... Rovnako Marie... Cize mne ani tak nevadi meno, ako tradicia pomenovania po rodicoch. Manzel chcel tiez syna po sebe pomenovat, no presadila som vlastne meno.

Poviem ako to citim,a vopred sa ospravedlnujem vsetkym slusnym Vladimirom,viem ze za to nemozete.V sucasnej dobe by som toto meno nedala ani psovi,nech by som mala pohnutky akekolvek.