icon

Poraďte nezvyčajné dievčenské meno.

monca0021
26. sep 2019

Ahojte viem že už tu bola určite nejaká podobná diskusia ale chcela by som to mat pokope tak sa ospravedlňujem. Prosím poradte nezvyčajne dievčenské mena veľmi sa mi páčia nezvyčajne mena preto premýšľam aké zvoliť aby sa dalo dievcatko pekne oslovovať aj v zdrobneninach. Ďakujem zienky❤️

macekovam
27. sep 2019

@limetka69 my mame Marion

babatko31
27. sep 2019

@sussana29 ja mám kamarátku ktr.sa Daniela a volám ju Jela😃

babatko31
27. sep 2019

@slavkadud Johanka veľmi pekné

babatko31
27. sep 2019

@diaalex fúha som si skoro jazyk polámala🤣

majka2601
27. sep 2019

My sme mali v škole Euridiku a Jasminu. Nič nezvycajnejsie som dovtedy (na základnej) nepočula 🙂

patriciaprotskiv
27. sep 2019

@bobix25 moja sestra má aj sesternica a mama ☺️

zuzkamp
27. sep 2019

@monca0021 mne sa veľmi páči Melánia, Fiona, Amira, Anastázia, Oxana, Olivia alebo Ellen... Manžel mi ich všetky zrušil, že sú podľa neho až príliš 😀

a on vybral Arya, takže to som ja upravila a bude to v našom prípade malá Ariana 🙂

zuzkamp
27. sep 2019

@mojitka13 a čo k maďarskému priezvisku? 😀

zuzkamp
Autor odpoveď zmazal
zuzkamp
27. sep 2019

@martinaf154 mi budeme mať Ariu 🙂 aspoň zatiaľ tak voláme našu malú Arianu do bruška 🙂

squirrels
27. sep 2019

@mliekosgrankom Ďakujem, výborne som sa zasmiala 👍

c_est_la_vie
27. sep 2019

Mbe sa paci Serena a Lara.

katulienkamoja
27. sep 2019

@babatko31 je to maďarské meno, mala som kolegyňu, ktorá sa tak volala 🙂

babi81
27. sep 2019

kamosky maju viola, ambra, aria, india, amelie

babi81
27. sep 2019

@oli18 nie kazdy musi pouzivat zdrobneniny.my nepouzivame vobec.

vinkel
27. sep 2019

Celestina 🙂

tatianka7
27. sep 2019

@mnamko len bacha aby Ritu nevolali zdrobneninou .. 🤔

ela_79
Autor odpoveď zmazal
amot
27. sep 2019

Gizela

fidorka221
27. sep 2019

@monca0021 Asima

mojitka13
27. sep 2019

@zuzkamp v prípade maďarského priezviska máte podľa mňa vyhrané😀Ak dáte aj nejaké cudzokrajné meno, nebude to podľa mňa zle.Ako hovorim, je len môj názor.Z vašich mien sa mi veľmi páči Melania, Anastazia, Oxana a Olívia.Su nezvyklé a pritom "naše".Napríklad taká Melania by bola topka.Neokukane a pritom svojim spôsobom zvyčajne.Pri tom mene by ste sa podľa mňa ani nwsrretavali si zvláštnymi pohľadmi ľudí.Aj ked...ja nám Hanku a moja babka sa ma pýtala, že to čo je za moderne meno.Ze ake mena sa uz len dnes davajy...Ze za ich cias také meno nebolo 😀

martina2ve
27. sep 2019

Boze! Niektore mena co citam by som ani psovi nedala.. fakt sorry baby ale to by ste vazne dali svojej dcere take mena?
P.S: ked nezvycajne tak hlavne nech sa hodi k priezvisku.. 🙈

andrejka1974
27. sep 2019

Ja mam 2 dievky staršia Sindy voláme Sinduska a mladšia je Riana voláme Rianka

arcticcode
27. sep 2019

Vojto.

ericka2503
27. sep 2019

@monca0021 Loriana-Lori,Lorinka

10zabka
27. sep 2019

nečítala som všetko... určite nezvyčajné sú Aurélia a Leokádia. Krásne a nezvyčajné mená nájdeš na stráne http://www.krstnemena.sk/dievcenske-mena/ 🙂

oblecenie99
28. sep 2019

K tej Kitti: predpokladám,že mamička sa neinspirovala postavičkou Hello Kitty,ale skôr bude madarka 🙂 neviem,či je to vyslovene maďarské meno,ale tam je to veľmi rozšírené a nič nezvyčajné.Pre Slováka to môže znieť čudne,ale ja si myslím,že aj keď žijú v SR,keďže sú maďarmi,bližšie im budú práve tie maďarské mena,resp.madarske znenia mien. Riešime podobný problem pri výbere mena pre dieta, ale ja som si povedala,že radšej si vyberme také neutrálne "medzinarodne akceptované" meno,aby dieťa potom celý život nemuselo pocuvat,že ho rodičia pomenovali po psovi :( aj ked by išlo o meno úplne bežné v inej krajine,ktorej dieťa občianstvo síce nemá,len národnosť..plus si treba uvedomiť,že niektoré mená sa takým rodičom môžu páčiť v slovenčine,ale napr. v madarcine,alebo v inom jazyku,ktorym doma bezne rozprávajú,už nie,môže im to prísť cudzie..a keď si už chcela inspiraciu,tak ja som Kinga :D a musím sa predstavovať na viackrát :D ešte som sa nikdy nestretla (teda z očí do očí) negatívnou reakciou na moje meno,ale s prekvapenymi reakciami ano.Je to ináč skrátená verzia uz tu spomínanej Kunigundy (chvalabohu sa tak nevolam :D ),a je to pomerne rozšírené meno v Maďarsku,najmä však v Poľsku ;)

zuzullik2
Autor odpoveď zmazal
pragmaticka
28. sep 2019

Ja mam dve uplne obycajne dievcatka s este obycajnejsimi menami.Johanka a Katarina. A to zijeme v zahranici 🙂 Divne ze v skolke s 80 detmi su jedine Za to Lara,Amelie,Mia,Sofia,Sara a pod je ich tam plna rit..takze rodicia si myslia ake vynimocne meno dali a zrazu pridu do kolektivu a je tu x dalsich takych 🤣🤣🤣
Keby som mala dalsie, mala by som Helenu 😍

radvan
28. sep 2019

Nevena je kraasne ,,zoe a deana