icon

Prečo je meno Jakub také populárne v škôlkach?

6. apr 2025

Nie je ich už strašne veľa? To iné meno nepoznajú? Syn má v škôlke 6 Jakubov

Strana
z3
mentolka12
8. apr 2025

@funicka mne syn povedal či to naozaj na základe takej škaredej rozprávky dostal meno Jakub z neba :D tak videl zubatú (je predškolák tak ešte tak nepozeral celú rozprávku)

kessica87
8. apr 2025

Náš je Jakub a veru poznáme aj iné mená, neboj sa 😂😂 Priateľ je Jakub a prial si Jakuba. 😍 a úprimne sa mi to meno veľmi páči. Každého vec aké meno dieťaťu dá. Hlavne nech je šťastné a zdravé 💙

batola1
8. apr 2025

Lebo je to najkrajšie meno 💙pre rodičov ktorí ich vybrali svojim deťom...ako sa volajú tvoje deti?

batola1
8. apr 2025

@kessica87 aj my máme Kubka,a tiež poznáme iné mena,autorka sa asi chcela pochváliť že má Jožka,a pozná aj meno Jakub,tak či my nepoznáme len to jedno náhodou,keď sme si ho vybrali🤦😂

dadulkaf
9. apr 2025

St nemal v škôlke a i teraz v škole žiadneho Jakuba v triede. Ja v škole ani v práci tiež nemám žiadneho.

modraslamka
9. apr 2025

Ani nehovor, lebo rozmyslame nad Jakubom 🤣

lucia245
9. apr 2025

Lebo je to pekné slovenské meno s dlhou tradiciou🙂 V mojej generácií to bol samy Martin, bolo ich v triede osem.
U mojich detí bohužiaľ matias, mathias a matthias. Hneď by som brala tých kubkov...

13uzivatelka11
9. apr 2025

@rachel36a ja som minule citala, ako sa jedna pani chvalila, ze dietatu dala meno Anakin. Priezvisko Kábel.. Alebo Ragnar Šťastný.. Ďalej som radšej nečítala tie komenty

momi86
9. apr 2025

@mischy00 presne som to chcela napisat.....tak tak

momi86
9. apr 2025

moj syn je Jakub,je rocnik 2017 a popravde bol v dvoch skolkach a vzdy bol jediny Jakub...mna odhovarali od toho mena,,,ze to bude mat plnu triedu tohto mena....a teraz chodi do skoly a su dvaja v rocniku.....to je proste len nahoda

basska_b
9. apr 2025

U nas v skolke boli styria Jakubovia, teraz presla do skoly a nemaju ani jedneho... je to proste jedno z top najcastejsich mien na Slovensku.
U nas vo firme nas bolo 15, z toho 10 ludi malo krstne meno na M. Potom prijali troch novych a div sa svete, Matus , Martin a Maria. Smiala som sa, ci je to kriterium na pohovore.
Hovori sa tomu javu synchronicita.

rachel36a
9. apr 2025

@13uzivatelka11 ved to...hlavne, ze majú "exkluzivne" mena

barbie2023
9. apr 2025

No ale keď ich je toľko tak aj veľa hejtu dostaneš za túto otázku 😂😂...

lubkopetka
9. apr 2025

Môj Jakub bol jediný v škôlke a aj v škole je jediný, teda v triede ich.

scila
9. apr 2025

Tak sa tých rodičov opýtaj či iné meno nepoznajú, kam ťa pošlú 🤦‍♀️.
Aj môj dedko bol Jakub, tak ak by som dala synovi toto meno, súviselo by to s tým.
A moje deti za celé roky v kolektívoch mali 2 Kubov zato 3 Dominikov a hádam 10 Samuelov. Jeden syn má v ročníku 5 Oliverov. A čo teraz?

talia16
9. apr 2025

@scila máte pravdu aj ja vo svojom okolí stretávam najviac Samuelou. Už od vtedy čo som ja chodila do školy, tak sme vždy mali v triede minimálne dvoch (na zakladke, na strednej aj na vysokej 😂). Teraz učím v škôlke a tiež mám v triede dvoch 😂 keď si mám, tak narychlo spomenúť kolko Samuelov sa mi počas mojho života predstavilo, tak som narátala 15 za to na Jakubov som si spomenula iba 4roch 😅

zuzikak
9. apr 2025

no uz len toto by ma trapilo 🙂 Kedysi to bola sama Zuzka, Katka, Janka, Tomas, Peter, Pavol. Potom prisla vlna, ze bol kazde dieta Lukas, Alex, Hugo, Hana, Ela, Nela, Stela...tak teraz je Jakub, Hana, Sofia a kadejake exoticke. Je to predsa normalne, ze aj oblubenost mien prichadza vo vlnach. Sa cudujem, ze sa vobec tym zaoberas. Asi nemas ine starosti. Co mali v porodnici povedat "No prepacte mamicka ale Jakubov tu tento mesiac mame uz piatich z jedneho okresu tak si laskavo vymyslite ine meno - napriklad taky Sandokan tu bol len raz. 😀

heln
9. apr 2025

nahoda. v synovej triede v skolke nemaju ziadneho Jakuba. ja ked som vyberala meno synovi, tak som si myslela, ze Timotej je malo pouzivane. v skolke, v jeho triede su traja 🤦‍♀️ako som to mala tusit?

breznica
9. apr 2025

Keď som sa narodila,v ten deň sa predo mnou narodili 3 Lucie, mama sa doteraz smeje ako si personál vydýchol, keď nahlásila konečne iné meno 😅

zuzi0911
9. apr 2025

Jakub ako aj Sofia si drží prvenstvo minimálne 16 rokov . Moje dcery nemali ani jedného Jakuba v škôlke a dokonca ani v skole (ich trieda) .
Zato boli 2 Sofie v triede iba na ZS . Teraz je na strednej a opäť je sama ..(mam sofiu ,16 rokov ) túto módu sne rozbehli mi tuším 🤣🤣🤣

zuzi0911
9. apr 2025

@heln my sme tak druhu dcéru. Soňa . Malo používaná skoro vôbec. Dokonca naša pediatrická Sonu nemala v obvode niekoľko rokov. Tak nám hovorila ,že úplne raritné meno . Že dlho ho nepočula. A keď sme išli k inému dr na kontrolu tak v čakárni sme boli 4 so Sonou 😄

beadygirl18
9. apr 2025

V našej škôlke nie je žiadny Jakub 😀 Ja som poznala za svoj zivot 2 Jakubov. Jeden spoluziak na ZŠ a druhý ocinovho kolegu syn. Takže ich podľa mňa nie je veľa 😉

gabika20
9. apr 2025

Ja mám syna Jakuba, v škôlke boli v triede dvaja a teraz v škole sú v triede 3..mne sa to nezdá veľa 😀 ja keď som chodila do školy sme mali zase Katky aj 5

yanni
19. apr 2025

@ibrunova ja Mam dokonca dve sesternice Ivany a Aj Teta je Ivana😉

Strana
z3