icon

Unikátne dievčenské mená bez diakritiky

3. máj 2025

Ahojte, potrebovala by som poradiť meno pre dievčatko. Malo by byť bez diakritiky a aby sa z neho jednoducho spravila zdrobnenina. Niečo nie moc prefláknuté. Kalendár som prešla ale možno mi niečo uniká. Ďakujem 🩷

elenajezova
3. máj 2025

Danielka

hylary
3. máj 2025

Vivien

deedol
3. máj 2025

Diana

mirro
3. máj 2025

Dorota

talia16
3. máj 2025

Marianna (Mery, Mariannka) Viola (Via, Violka) Liliana (Lili, Lilianka) Kiara (Kira, Kiarka) Aneta (Anet, Anetka) Simona (Simi, Simonka) Tamara (Tami, Tamarka) Diana (Dia, Dianka) Gabriela (Gabi, Gabika) Izabela (Izzy, Izabelka) Lucia ( Lucy, Lucka) Nikola (Niki, Nikolka) Romana (Romi, Romanka) Vanessa ( Vany, Vanesska) Eliana (Eli, Elianka) ikeď v kalendári je ako Eliána, ale v podstate môžeš odstraniť dĺžeň z každeho mena 😅 a potom môžeš dať aj Natalia, Viktoria, Karolina…

riama123
3. máj 2025

Elena ( Eli, Elenka) 😉

miriamzba
3. máj 2025

Karin, Vivien, Karmen, Ditta, Lydia, Marina, Hermina, Regina, Renata, Vanda, Maria, Marta, Monika, Veronika, Linda, Jarmila, Sara, Ivana, Lisa... len tie zdrobneliny si u niektorých neviem predstavit

luli123
3. máj 2025

Izabela

meringe70
3. máj 2025

Hannah, Daniela, Ester

aaadkaaa
3. máj 2025

Ja nerozumiem, preco niekto (nenarazam na teba, autorka, skor na tie Gretusky a Stelusky atd) potrebuje zdrobnovat mena. Moja dcera sa vola Noemi. Ked sa ma niekto opyta, ako sa vola, poviem ze Noemi. A ako ju volate? No Noemi...a ked jej chcete povedat krajsie? Akoze co krajsie, co je to skarede? No poviem jej zlatko alebo laska....

tanuuulka
3. máj 2025
@aaadkaaa

Ja nerozumiem, preco niekto (nenarazam na teba, autorka, skor na tie Gretusky a Stelusky atd) potrebuje zdrobnovat mena. Moja dcera sa vola Noemi. Ked sa ma niekto opyta, ako sa vola, poviem ze Noemi. A ako ju volate? No Noemi...a ked jej chcete povedat krajsie? Akoze co krajsie, co je to skarede? No poviem jej zlatko alebo laska....

@aaadkaaa ja mam tri deti - matej, diana, ivona. Vsetci traja reaguju aj na "oficialnu" verziu ich mien. Ani jeden nevnima svoje meno negativne.

timea301196
3. máj 2025

Ahoj my sme dali meno Laura Sarah… lauru a ani Sarah nemá v okoli nik 🤣 ;) volajú ju prevažne Laura alebo laurinka 🤣

n3la
3. máj 2025

Napríklad: Alexandra, Tatiana, Emma, Timea, Tamara, Ester, Matilda, Amanda, Linda, Vivien, Laura, Lenka, Victoria, Bianka, Paula, Lujza, Kamila, Marianna, Michaela, Izabela, Adela…😊

enusamt
3. máj 2025

Alena 😀 - Ala, Ali, Aja, Ajka

Toto meno uz veru nepocut. Len par krat a vsetko starsie zeny

zuzitko74
3. máj 2025
@enusamt

Alena 😀 - Ala, Ali, Aja, Ajka

Toto meno uz veru nepocut. Len par krat a vsetko starsie zeny

@enusamt Ja mám dcéru Alenku.

tiezjedna
3. máj 2025

Nina, Lotta, Laura...

motherofflower
3. máj 2025

Kvetoslava, jednoduchá zdrobnenina Kvetka. Menovkyňa žiadna široko- ďaleko.

zuzitko74
3. máj 2025

Monika, Sandra, Silvia, Dominika, Stela, Ester, Karin, Gabriela...

nexuska
3. máj 2025

Serafina, Seren, Zia, Matilda, Mila

lulu1321
3. máj 2025

Stela❤️krasne aj v dospelosti. Uni aj v zahraničí.

ibrunova
3. máj 2025

Ivana, Lenka

stanislavicenka
3. máj 2025

Tatiana, zdrobnenina Tani

nikadomi
3. máj 2025

Monika

marryliese
3. máj 2025
@aaadkaaa

@aaadkaaa Noemi je cudzokrajné, a znie pekne, nepotrebuje zdrobneninu. Ale osobne by som napr. nechcela aby ma volali celý život Hana, Jana alebo Samuel. U nás v rodine sa každé meno zdrobňuje. Je to proste milšie.

malalala14
3. máj 2025

Elisa 🩷

adik64
3. máj 2025

Lucia, Linda, Aneta,Alica, Veronika ...z tychto by som vyberala ja 🙂

mimi852021
4. máj 2025

Diana

enusamt
4. máj 2025
@zuzitko74

@enusamt Ja mám dcéru Alenku.

@zuzitko74 👌
sama sa tak volam a za cely svoj zivot som stretla AZ 4 menovkyne 😀

lilope
4. máj 2025
@aaadkaaa

@aaadkaaa pretože zdrobniť meno je osobnejšie. Oficiálne ma oslovujú v práci, na úrade, cudzí ľudia, prvé stretnutia, ale zdrobneninou ma nazvú kamaráti, rodičia, aj susedia. Mne osobne sa páči keď ma oslovia takto ako oficiálnou verziou mena, tú nech používajú ľudia, s ktorými si držím odstup. Tak preto by som napríklad nedala meno, ktoré sa nedá zdrobniť.

ankare
4. máj 2025

Anna, Nina