Unikátne dievčenské mená bez diakritiky
Ahojte, potrebovala by som poradiť meno pre dievčatko. Malo by byť bez diakritiky a aby sa z neho jednoducho spravila zdrobnenina. Niečo nie moc prefláknuté. Kalendár som prešla ale možno mi niečo uniká. Ďakujem 🩷
Vivien
Diana
Dorota
Marianna (Mery, Mariannka) Viola (Via, Violka) Liliana (Lili, Lilianka) Kiara (Kira, Kiarka) Aneta (Anet, Anetka) Simona (Simi, Simonka) Tamara (Tami, Tamarka) Diana (Dia, Dianka) Gabriela (Gabi, Gabika) Izabela (Izzy, Izabelka) Lucia ( Lucy, Lucka) Nikola (Niki, Nikolka) Romana (Romi, Romanka) Vanessa ( Vany, Vanesska) Eliana (Eli, Elianka) ikeď v kalendári je ako Eliána, ale v podstate môžeš odstraniť dĺžeň z každeho mena 😅 a potom môžeš dať aj Natalia, Viktoria, Karolina…
Elena ( Eli, Elenka) 😉
Karin, Vivien, Karmen, Ditta, Lydia, Marina, Hermina, Regina, Renata, Vanda, Maria, Marta, Monika, Veronika, Linda, Jarmila, Sara, Ivana, Lisa... len tie zdrobneliny si u niektorých neviem predstavit
Izabela
Hannah, Daniela, Ester
Ja nerozumiem, preco niekto (nenarazam na teba, autorka, skor na tie Gretusky a Stelusky atd) potrebuje zdrobnovat mena. Moja dcera sa vola Noemi. Ked sa ma niekto opyta, ako sa vola, poviem ze Noemi. A ako ju volate? No Noemi...a ked jej chcete povedat krajsie? Akoze co krajsie, co je to skarede? No poviem jej zlatko alebo laska....
Ja nerozumiem, preco niekto (nenarazam na teba, autorka, skor na tie Gretusky a Stelusky atd) potrebuje zdrobnovat mena. Moja dcera sa vola Noemi. Ked sa ma niekto opyta, ako sa vola, poviem ze Noemi. A ako ju volate? No Noemi...a ked jej chcete povedat krajsie? Akoze co krajsie, co je to skarede? No poviem jej zlatko alebo laska....
@aaadkaaa ja mam tri deti - matej, diana, ivona. Vsetci traja reaguju aj na "oficialnu" verziu ich mien. Ani jeden nevnima svoje meno negativne.
Ahoj my sme dali meno Laura Sarah… lauru a ani Sarah nemá v okoli nik 🤣 ;) volajú ju prevažne Laura alebo laurinka 🤣
Napríklad: Alexandra, Tatiana, Emma, Timea, Tamara, Ester, Matilda, Amanda, Linda, Vivien, Laura, Lenka, Victoria, Bianka, Paula, Lujza, Kamila, Marianna, Michaela, Izabela, Adela…😊
Alena 😀 - Ala, Ali, Aja, Ajka
Toto meno uz veru nepocut. Len par krat a vsetko starsie zeny
Nina, Lotta, Laura...
Kvetoslava, jednoduchá zdrobnenina Kvetka. Menovkyňa žiadna široko- ďaleko.
Monika, Sandra, Silvia, Dominika, Stela, Ester, Karin, Gabriela...
Serafina, Seren, Zia, Matilda, Mila
Stela❤️krasne aj v dospelosti. Uni aj v zahraničí.
Ivana, Lenka
Tatiana, zdrobnenina Tani
Monika
@aaadkaaa Noemi je cudzokrajné, a znie pekne, nepotrebuje zdrobneninu. Ale osobne by som napr. nechcela aby ma volali celý život Hana, Jana alebo Samuel. U nás v rodine sa každé meno zdrobňuje. Je to proste milšie.
Elisa 🩷
Lucia, Linda, Aneta,Alica, Veronika ...z tychto by som vyberala ja 🙂
Diana
@aaadkaaa pretože zdrobniť meno je osobnejšie. Oficiálne ma oslovujú v práci, na úrade, cudzí ľudia, prvé stretnutia, ale zdrobneninou ma nazvú kamaráti, rodičia, aj susedia. Mne osobne sa páči keď ma oslovia takto ako oficiálnou verziou mena, tú nech používajú ľudia, s ktorými si držím odstup. Tak preto by som napríklad nedala meno, ktoré sa nedá zdrobniť.
Anna, Nina

Danielka