Vyberáme meno pre štvrtého syna: Benjamin alebo Samuel?
Ahojte poraďte mi 🥹🤣
Doma máme damiana , Jakuba , Simona
Čakáme štvrtého chalana a najstarší syn si zvykol už na meno benjamina že sa bude volať tak bábätko , lenže manželovi sa nepáči a ten chce Samuela ☺️😊 a ja neviem ako bude syn reagovať keď dám také meno keď chce benjamina (4,5r ma takže si uvedomuje a vie ) ktoré meno je krajšie ? Ak sa rozhodnem pre Samuela čo poviem že prečo nie benjamin aké chcel?🥹
A navyše krásne "zvukovo" zapadne k vašim ostatným junákom
@thirstymonk
sa smeješ ohľadom názoru dietata na súrodenca. Si predstav, ze v Číne to buď už je zavedené alebo sa to chystá. Ale myslím, že to už tam je. Hovorila mi to kamoska z Číny. Tiez som nechaoala, ale ze hlavne ked je prvé dievca, je to dôležité. Keď sa potom narodí chalan, hádaj kto záujme prvé miesto? Takže už aj také sa robí...
Nechala by som tomu čas, nech si aj bábo vyberie. Občas mama cíti, či je to naj. K vašim menám by sa mi hodilo aj Kristián, Tadeáš, Viktor, Michael...
Benjamin je pekne, pokial ti nevadia prezývky. A Samuela som chcela aj ja 🙂. Bud dajte dve mená alebo kúpte tomu 4 ročnému nejakú bábiku ci plysaka a ren nech sa vola Benjamin. V prípade dvoch mien nech on brata kludne vola Benjamin a vy Samuel, hotovo, všetci spokojní. Keby vymyslel meno, ktoré sa vám nepáči, ôk. Ale toto je pekne 🙂.
Ahoj, teraz máte každé meno na iné začiatočné písmeno, pokračovala by som v tomto trende, je to praktické, keď potrebuješ označiť veci, ktoré sa nemajú pomiesat (napr lieky)
Ak sa rozhodnete pre iné meno ako Benjamin, tak by som na malého išla postupne - že by bábätko sa mohlo volať takto alebo takto, že možno to bude iné alebo nakoniec i dievča (stáva sa).
Prečo chce Benjamina? Volá sa tak mamka z MS? Ako prišiel k takémuto menu? Väčšinou tam je nejaký dôvod. Prípadne mu môžete kúpiť nejakú "hračku", kt sa bude "volať" Benjamin
Tvoj syn to normálne pochopí, aj môj mal pre dcéru meno, mne sa aj celkom páčilo, ale nakoniec sme vybrali iné. Synovi som povedala, že ak chce, môže sestru volať kľudne tým jeho menom, že tak bude mať dve a bola som s tým úplne ok, že by ju tak aj naozaj volal. Vlastne mi to prišlo pekne, že by mala špeci meno od neho. A nechala som to tak. Nazval ju tak raz a potom prevzal to naše.
Dievčatá, manželovi sa to meno nepáči. Tým by to malo byť vybavené. Či na jeho názore nezáleží? To, že sa páči vám a štvorročnému synovi je v poriadku, ale tam to končí. Vy by ste pomenovali dieťa menom, s ktorým nie ste stotožnené? Takže u mňa nie, nepomenovala by som dieťa tak, ako mi prikázal syn, ale vybrali by sme meno spoločne s mužom.
Ďakujem všetkým krásne za odpovede a názor 🙂
Tak teraz som už čítala všetko....
Mne sa páči skôr Samuel. Ale neviem prečo, medzi tie vaše mená by mi sedel aj Jonáš
Zvykne si,môj brat mal 7 ,keď som sa narodila a celý čas mal pre mňa vybraté meno-ale pre opačné pohlavie 😂a zvykol si😉
Mam dve dievčatá (5 a 8) rokov. Vyberali sme meno pre syna. Povedala som im, že nech dajú návrhy a nejako spoločne vyberieme. Mladšia si trvala najskôr na svojom, chcela Timoteja. My ostatní sme sa zhodli na inom. Tak som jej povedala, že meno Timotej je veľmi krásne a preto ho nechám pre jej syna keď raz bude veľká a bude mať chlapca. Zobrala to úplne v pohode, ešte sa aj potešila a potom suhlasila s našim výberom.
Samuel by sa hodil viac - budu Damo,Simo,Kubo, Samo. A aj tak je to uplne jedno,lebo nikto sa ich nebude pytat na mena ostatnych bratov a ci k sebe ladia.
Súhlasím s Frflošom Nespokojným. 😃
@frflos_nespokojny , tvoj nick mi vždy urobí deň. Hneď si na svojho muža spomeniem. 😂🤣
@svetlonos Ty počuvaj, vobec ti nerozumiem, čo sa to v tej čine teda robí? :D
Ja som ani nestihla dočítať tvoj príspevok, autorka, a hneď mi napadlo, že by sa vám hodil Samuel. 🙂
@thirstymonk
sorry píšem ako Tatár. Rodicia sa podľa zákona maju pýtať dietata, ci chce súrodenca! Pokiaľ maju len dievca, môže povedať: nie nechcem! A rodicia by sa mali podľa toho riadiť.
Pokial by sa narodil potom chlapec, zaujme pozíciu "milacika" uprednostnovaneho dietata a dcéra má proste smolu.
Neviem ako je to kontrolované ale aj takéto absurdnosti sa robia. Hovorila mi to kamaratka Číňanka.
Máme doma štvrtého syna Benjamína…Aj ho tak voláme…keď nepočúva je to Beňo🙈.
Starší súrodenci sa volajú Martin,Šimon,Damián😉Takže za mňa výber mena Benjamín je top.
A ešte aby som nezabudla nedávno k bratom pribudla sestrička Svetlana…
@h2 tesim sa z toho 😉
@svetlonos Je to možne, ja som zas počul (ale nechce sa mi overovať, či to neni fake news), že keď ti začne horieť barak, tak v prvom rade zachraniš plagat toho činskeho čuraka, čo tam vladne a až potom budeš zachraňovať deti a svoj majetok pred ohňom... šaľena krajina ta čina, fakt. A že plagat toho čuraka musiš mať povinne doma zaveseny a uctievany :D Lol.
@thirstymonk to je v v Severnej Kórei. Najprv zachraňuješ “voccu” a potom všetkých ostatných…
@deninka233
@thirstymonk
ten je uolne na odstrel ako skodna! Ja sa čudujem, že ho už dávno niekto neporiesil...
chapem,ze ti zalezi na nazore svojho syna.ja osobne by som sa priklonila k menu,ktore sa paci mojmu manzelovi,lebo je to jeho dieta.synovi by som v tomto taketo kompetencie nedavala.ja by som mu to pekne vysvetlila a skor ho viedla k tomu,ze ma respektovat otcove rozhodnutie.aj ked viem,ze ked sa mal narodit moj brat tiez som bola sklamana,ze mu vybrali ine meno nez som chcela ja.takze ka naozaj chapem,ale podla mna mu tym neublizis,ale ho naucis nieco akceptovat,prijat.
Obe mená sú krásne. Jedno z mojich detí sa volá Samuel a mať ďalšieho syna, bol by Benjamin. U nás doma sme sa s mužom priklonili k tomu menu, ktoré sa nám obom páčilo. Deťom sme to len oznámili, takisto mali aj starí rodičia trochu kyslé tváre, ale my sme si boli výberom istí.

Benjamin je podľa mňa skvelé meno, nie je také bežné ako Samuel (je ich veľa), Benny je pekná skrátená verzia a super aj do budúcna. Dala by som na súrodenca. Je to ako budovanie ich vzťahu už teraz.