icon

Zmenili by ste meno svojho dieťaťa?

1. nov 2023

Vybrali by ste dnes uz ine meno pre svoje dieta? Ak ano, co zmenilo vas nazor?

gab1sol
4. nov 2023

Nie, podľa mňa, mená mojim deťom sadli… Ale prvá sa mala volať Daniela, celý čas sme ju tak volali v brušku, vybrali sme to meno obaja, páčilo sa nám, ale v nedeľu večer, keď sme sa boli prejsť, som sa mužovi priznala, že s tým menom nie som stotožnená, že sa mi nepáči meno Danka s našim priezviskom. To povedal aj on, len že sa mi to bál povedať. A tak sme sa do 5 minút zhodli, že to bude Peťka. A tak aj bolo - ráno som začala rodiť. A doteraz sa smejem, že to meno si proste vybrala…

lunademonica
4. nov 2023

@syslik81 aka bola ta prva moznost mena? Len pre zaujimavost 🙂

mvagusta
4. nov 2023

Chcela som Olíviu a Améliu.. mam Juliu a Valeriu. A zvykla som si 😃 pacia sa mi,ale prezila by sim aj prvu verziu

andreatytler
4. nov 2023

Ano. Vybrali sme meno ktore bolo najmensie zlo a ktore sa pacilo nam obom, ale nemyslim ze sa mu hodi. Az neskor som nasla meno ktore by sa mu perfektne hodilo. Uz to ale menit nebudeme. Ani to co ma nie je zle. Je to len meno. On je spokojny a my tiez.

romanadam1626
4. nov 2023

Júlia ne krásne meno😉
Môj starký bol Július

romanadam1626
4. nov 2023

@andreatytler
Mojim synom by som nemenila , majú veľmi pekné a silné mená. 😊

summer23456
4. nov 2023

@romanadam1626 ako sa volajú?

andreatytler
4. nov 2023

@romanadam1626 Ake maju mena?

syslik81
4. nov 2023

@lunademonica eliska.. ale nemam sk priezvisko a som v zahranici takze by to chomolili a bola by eliss co neznasam

wella47
4. nov 2023

Nie☺️.

ikuska27
4. nov 2023

@syslik81 aj mi sme pár dní pred pôrodom zmenili z Elissi na Kiaru 😍

negymama
4. nov 2023

@monillia ja poznam par Gabriel a gabriela...ale mali sudnost, a svojim detom dali ine mena.

negymama
4. nov 2023

@radoslava3 ved ˇžofia je pekne meno. Poznam rodinu kde maju prvu Žofiu a to je z troch sestier podla mna najkrajsie meno. Ostatne mena ani nechci vediet...ide o mad. rodinu takze dcery su Orsolya /slov. Uršula/ a Boglarka.

negymama
4. nov 2023

@tamichloe pozerram ze ta Božena bola asi celkom popularne meno 😀

negymama
4. nov 2023

@mvagusta myslim ze konecna verzia je krajsia... Julia a valeria je krasna kombinacia.

marsmykkok
4. nov 2023

@negymama Náhodou mne sa páči ak sa dá meno po otcovi/matke napríklad, ak je normálne a hodí sa k priezvisku. Napríklad to Marek je pekné meno, rovnako si viem predstaviť aj napríklad Ján, je to staršie meno, ale pekné. Samozrejme, ak je žena Gertrúda alebo muž Koloman, proste totálne zastarané mená tak by som tradíciu nezachovala. Ja osobne by som po sebe nedala, nepáči sa mi moje meno, ale ak by bol partner napríklad Marek alebo Michal tak kľudne po ňom.

lauriik
4. nov 2023

Ja by som mozno prvej dcere zmenila ale nie preto, ze by sa jej nehodilo ale preto ako ju volaju. Vola sa Ela a vsade (skola, skolka, kruzky) ju volaju Elenka 🤦🏼‍♀️ Mna z toho ide rozdrapit. Na Slovensku toto neni ale Cesi si automaticky idu, ze Ela je Elenka.

megan777
4. nov 2023

Nie

jarka26011
4. nov 2023

Ja by som nemenila, ale teda ja som mala byť Sandra, ale nedali mi také meno, že sa mi budú smiať deti a volat ma sadra 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ tak mi dali po mame, najhoršie meno aké môže byť 😂😂😂😂 To im neodpustím nikdy 😂😂😂😂😂

megan777
4. nov 2023

@lauriik Ela je Ela a nie Elenka to by aj mna nahnevalo

euka210
4. nov 2023

Nie...take maju a ine si nevieme ani predstavit

zdenulkam
4. nov 2023

@jarka26011 aké je to meno 😀

radoslava3
4. nov 2023

@negymama no mne sa moc Žofia nepáči .. čo narobím??

negymama
4. nov 2023

@radoslava3 chapem. tak sa treba zmierit so Sofiou. je to krasne meno, ale je pravda ze je ich vela.

veronikastrickova
4. nov 2023

@marsmykkok syn bude mat 7 rokov a ja mam taky odpor voci menu Marek, je to coraz horsie

jarka26011
4. nov 2023

@zdenulkam Jarmila 🤮😂😂😂😂

zitaje
4. nov 2023

@kaktusik007 nám sa stalo niečo veľmi podobné. Syn má od narodenia dve mená, to prvé som dala ako kompromis, keďže môj muž nesúhlasil s tým, ktoré som chcela dať ja (a ktoré sme vybrali s dcérou a dali sme ako druhé meno). Muž mal asi tri pokusy volať ho tým prvým menom, keď bol syn ešte bábo. Inak ho ale celý život úplne všetci (aj muž samozrejme) voláme len tým druhým menom. Syn sa tým pádom aj podpisuje X. Meno Priezvisko, kde X je to prvé, nepoužívané meno...

meiwe
4. nov 2023

Zatial som nazor nezmenila ani na jedno z mien , jedine co som si nezelala bolo aby syn sa nevolal po otcovi , dali sme mu zapisat vsak dve mena do rodneho listu a tak sa vola Gregor Peter ale neskutocne sa mu to hodi (Peter po otvovi , defovi kedze sa meno u nixh dedilo) a ked nieco vyvadza tak ho volam Gregorius Petrius Slavikus 😂 , dievcatam vyberal meno otec a kazdej sa hodi. Mame Nikola a Natalia

sylvia217
4. nov 2023

@jarka26011 Jara nieje najhoršie..
Moje je horšie 🙈🙈 do dnes s tým niesom zmierena..

oblivian
4. nov 2023

@negymama
@babulkomale Mne chodili do triedy MŠ 3 bratia: Teo, Leo a Neo. Teo a Leo boli dvojičky a Neo ich brat o rok mladší. Sranda bola... :P