Zriedkavé meno
Poraďte mi prosím nejaké zriedkavé meno pre dievča. rozmýšľam nad Vanda ? Ale to nie je zas také príliš obyčajné a fádne ?
Ja mam dceru Lindu,tiez normalne ale pritom nie caste meno
Nasa druha dcera je Ivona. V ruzinovskej porodnici mi vrabeli, ze Ivonu nemali roky. A tam sa teda rodi vela 😄
Mne sa z takých, čo osobne nepoznám, páči napríklad Melánia, Valéria, Viola, Júlia (viem, že je vraj dosť časté, ale ja fakt žiadnu nepoznám). A moja srdcovka je Emily, ale tak tá sa k slovenskému priezvisku nehodí. Ale aj Radka a Slávka sú pekné, z tipov, ktoré si dostala. A tá Vanda tiež kľudne môže byť, ak vás nič iné neosloví, za mňa veľmi fajn.
Napisem ktore "ine" poznam ja: Saskia, Lukrecia, Milota, Radana..
U nás v dedine ma jedna dcérku s menom Zina a tiež majú koncovku ová na priezvisku ....meno som počula prvýkrát
Mne sa z takých tradicnejších páčia Emília, Júlia, Anna, Alžbeta (toto je ale už dosť časté), Elena, Klára
Ema, Sofia a Nina 🤣... Treba si otvoriť kalendár.. Napr Dominika, Erika, Frederika - tých je ozaj malo
@veronikaszabova Leticia je momentálne dosť v kurze meno. U syna v triede v škôlke sú 2 Letinky (majú 4 roky) a svagrinej susedka malá je tiež Leticia, sme z jednej dediny.
@kikavadi u nas naokolo ziadna 🙂
@veronikaszabova určite záleží od lokality...moja dcérka je Olívia, má skoro 7. Keď sa narodila,.žiadnu inú som nikdy nepoznala. Posledné 3 roky sme stretli už 3 Olivky 😁
Vanda je krásne, aj Zina
Juliana, Daniela, Zdenka, Sabina
Nikdy mi nenapadlo dať menu prívlastok fádne, nudné… ani neviem čo si pod tým mám predstaviť 😅 keď sa vám páči Vanda, tak kľudne Vanda
My máme Janku, ale páči sa mi aj Hanka
Syn má v škôlke spolužiačku Loriánku.
Ja robim v skolke a veru za posledne tri roky sme nemali ani jednu Janku, takze by som mozno to meno na tvojom mieste aj dala ...a hodi sa aj k menam surodencov, ...naozaj sama Sofia, Mia, Ema, Natalia
A sste, aby som nezabudla tak Nina, to je dalsie caste meno
Hanka , Grétka , Romanka, Valentína , Valéria
Milena, Ivica, Marina....
Niekto tu spomenul Valentinu, to je krasne.
Olivie, Mariny, a pod, tych je extremne vela. Za mna mozno Adriana, Andrejka, Zita, siroko daleko sa tak male deticky nevolaju, v synovej skolke sama Ninka, Nelka, Sabinka, Sofinka a Saska.
Mne sa páči mená : Gabriela, Tereza, Lýdia.
Ja sa volám Ema a keď som sa narodila tak nevolalo veľa detí. Ja som bola aj jedina Ema v triede. Teraz veľa ľudí dáva toto meno a neviem prečo tie isté mená stále davajú. Aj meno Sára každý dáva ja len v rodine mám dve Sáry a v okolí ani nehovorím ja mám pocit, že kazdé druhé dievča je buď Sára, Natália alebo Sofia.
Rebeka, ester ? Paulina , valentinka, tatiana
Za mňa Vanda super výber. Poznám iba jednu, cca 20 ročnú slečnu. A keď sa mužovi páči Katka, a tebe nie čo chápem, čo takto Kristína?

@kristiii no práveže nič, asi je to takemu z jeho strany že keď nič nenájdeme tak bude Vanda 😀 nevieme sa rozhodnúť, nemáme ani vo výbere nejaké iné. Preto som prišla na inšpiráciu tu😀