Zvažujete dať meno Peach k zahraničnému priezvisku?
Dali by ste meno Peach? Mam “zahranicne” priezvisko žiadna Kovacova. Dakujem
Už to nechajme nenapadlo mi že by jej deti mohli nadavat za meno tak dame nekoniec Amber
No stačí mi predstaviť si situáciu napr v škôlke keď spolužiačka sa bude pýtať mamky či môže sa ísť hrať domov ku Peachi 🙈😅😄 zbytočne bude mať nepríjemný život s týmto ak chcete ostať na Slovensku lebo tu sa zvykne skloňovať
Amber je veľmi pekne 😊
Ani nie nadávať, ale rýmuje sa to, a dnes sú deti protivné...
Zvyknem byť tolerantná na mená ale toto fakt nie .. predstav si, že s takým menom musíš žiť. Napísať na tlačivo, diktovať na úrade.. nie je nič lepšie, než v jednom kuse hlaskovat a opravovať ľudí po vyslovení vášho mena (niečo o tom, náhodou, viem). Chápem, že sa ti to meno páči, ale na naše reálie je to meno ozaj blbé a dieťa sa s tým bude pasovať celý život. A nehovorím o rôznych prezyvkach, tomu proste nezabrániš, môžeš sa aj na hlavu postaviť. Môj dokonca sám si skrátil svoje krstné meno v jaslickach, nemuseli to za neho urobiť iné deti či učiteľky a babky.. Píči, Píčka, vieš si to predstaviť? A toto by boli zdrobneniny, čo tak z ľudí vypadnú, nehovorím o zlomyselnosti najmä deti..
Myslím , že autorka uz sama pochopila , že to nie je vhodne meno pre dieťa , ktoré bude žiť na Slovensku . Je naozaj dosť možné, že jej to nedošlo , nakoľko zahraničné mena sa nesklonuju , ani sa nepouzivaju zdrobneliny . Len ma prekvapuje , že Vás význam slova tak šokuje, ale meno Martin Vás nijako nepohoršuje , napriek tomu , že je to na Slovensku aj mesto …. Že by to bolo tým , že ma to sme zvyknutí ?! Bože , my sme fakt ešte sto rokov za opicami
@lenka.25 Tak to asi sme, čo ja viem, ja by som neriešila význam, lebo to má každé meno a často divné.. Ja osobne som sa snažila poukázať na to, že mať špecifické meno je fakt nepríjemné, pre toho nositeľa. Ja celý život hláskujem svoje meno a vysvetľujem pôvod aj význam, a to mám meno, ktoré sa aj sem tam objaví u nás, ale je to nepríjemné. Akože nejak traumu z toho nemám, ale pri výbere mien detí som automaticky a prirodzene išla do väčšej klasiky. Toto konkrétne meno je fakt blbé, keď sa vysloví a povie nahlas - u nás. Až by som povedala, že je hanlivé, a viem si predstaviť, že by to odmietli pre tento dôvod zapísať.
@oblecenie99 veď ja to nemienim na nikoho , len naozaj autorka sa na to pozerala očami dospelaka a vôbec ju nemuselo napadnúť , že to meno naozaj vôbec nie je vhodne dobtychto končím . Ale aj take jej tu písali , že nemá rada svoje dieťa a neviem aké hlúposti . To by s dospelé ženy mohli odpustiť
Neznamena to broskyna?
Minule som niekde čítala že bola veľká dilema s prekladom Super Mária kde bola princezná Peach. Verzia A: princezná Píč B: princezná Broskynka. Neviem ako to nakoniec vyriešili :D
Keď sa ti to páči, zmeň si takto meno sebe a uži si to.
@oliviakatka je to len Princezná
Peach nie ale Peachela áno
Peach nie, ale Ocean a Pearl už áno, sú to bežné mená v Amerike.

Určite by som nedala. Je jasné že v zahraničí ide o bežné meno, ale na Slovensku to aj napriek tvojmu zahraničnému priezvisku bude pre tvoje dieťa katastrofa.