Rodinné vstupné verzus samoživitelia
baby, preco je to tak nefer nastavene voci rodicom samozivitelom, ktori uz tak su na tom financne horsie a ziju z 1 prijmu :( ten rozdiel, ci vyletuje 1 alebo 2 rodicia, je zalostne minimalny 😔
teraz vyhladane konkretne priklady:
1. akvapark: rodinne akciove vstupne 2+2 - 41.5e. 1+2 - 38e akcia nie je k dispozicii
2. hotel s bazenom na SK , jarne prazdniny: 2+2 - 1090e, 1+2 - 1036e
3. letna 8d dovolenka v grecku cez ck: 2+2 - 4111e a 1+2 - 3518e
mate ine skusenosti? daju sa napr hotely kontaktovat a pytat zvlast cennik?
A čo my chuderky, ktorých manželia pracujú a musíme s deťmi samé chodiť, pripadne máme už len 1 mladšie dieťa a vtipné výhodné až 2+2. No fuj, hnusný nespravodlivý svet!
@anonym_autor a prečo by mal niekto myslieť na to, že je niekto 1+2? Naozaj sa úprimne pýtam, prečo by mali byť na to neviem aké extra zľavy? Ak na to nemám, tak to nekúpim a je jedno či som sama alebo s s 2 deťmi a mužom. A ak na to mám, tak sa nehrám na držgroša a zaplatím si tie služby. Mimo to, tento rok (prvý januárový týždeň) som bookla dovolenku pre 4 osoby za 1500€ s polpenziou (do 2000€ aj s prenajatím auta a platenými atrakciami). Pozerala som aj Grécko pekný kvalitný hotel som našla aj za 2200€, letenka do Atén pre 4 osoby momentálne 200€ v strede leta (pozri google flights), takže asi stačí len pozerať svoju cenovú kategóriu a nebudeš tu potom z toho rozčarovaná, že to stojí také a také peniaze.
a kde je akcia 2+3 deti? nikdy nikde... a ani skupinovú nám nechcú dať...
vážne toto?
A čo my chuderky, ktorých manželia pracujú a musíme s deťmi samé chodiť, pripadne máme už len 1 mladšie dieťa a vtipné výhodné až 2+2. No fuj, hnusný nespravodlivý svet!
@abbey1 Ty by si si už mala dať pauzu od MK 🙃 …
Tiez nikde nevidim akciu 2+5,to je tak nespravodlive.Ved cim viac ludi,tym väcsia akcia by mala byt.Miesto toho 2 izby,vzdy.Cize 2nasobok ako bezna rodina.Ked das 5000eur,my musime dat 10tisic.Taka nespravodlivost,taka nespravodlivost.
Moja kolegynka roky rokuce plati za dieta v CK ako za dospelu osobu, pretoze je sama a nema s nou kto druhy dospely ist do izby, aby dostala detsku zlavu. Cize aj za 5 rocne dieta platila ako za dospeleho, aj za 13 rocne. A proste to akceptuje. Kde si videla, ze by davali jednorodicom zlavy?
a kde je akcia 2+3 deti? nikdy nikde... a ani skupinovú nám nechcú dať...
vážne toto?
@galganka presne takúto možnosť málokde ponúknu, ako keby neexistovali viacdetné rodiny.
@galganka presne takúto možnosť málokde ponúknu, ako keby neexistovali viacdetné rodiny.
@anonym_4caa3a tam je problem skor v ubytovacich kapacitach jednotlivych hotelov, co sa tyka izieb. Lebo nie kazdy hotel disponuje velkymi rodinnymi izbami alebo suitami, ktore su vacsinou pre 4 osoby. A jednoducho do izby pre 2, klasickej, proste nedas dalsie 2-3 pristelky.
Resp. ja som to raz videla, prave tu odfotene v jednej skupine o cestovani, ze do klasickej 2 postelovej izby priniesli dve rozkladacie postele a postavili ich vsetky styri vedla seba, ze sa tam nedalo ani pohnut.
@anonym_4caa3a túto možnosť som ešte nikdy nikde nezažila... vždy jak ťululum prepočítavam, či vyjde lacnejšie 2+2 a dieťa, alebo iné kombinácie 😀 a ani mi nenapadlo sťažovať sa na to... teda, do dnes... odteraz to vždy ofrflem, ako keby za to pri vstupe mohli a budem trvať na skupinovej zľave 😀
@anonym_4caa3a tam je problem skor v ubytovacich kapacitach jednotlivych hotelov, co sa tyka izieb. Lebo nie kazdy hotel disponuje velkymi rodinnymi izbami alebo suitami, ktore su vacsinou pre 4 osoby. A jednoducho do izby pre 2, klasickej, proste nedas dalsie 2-3 pristelky.
Resp. ja som to raz videla, prave tu odfotene v jednej skupine o cestovani, ze do klasickej 2 postelovej izby priniesli dve rozkladacie postele a postavili ich vsetky styri vedla seba, ze sa tam nedalo ani pohnut.
@muchotrafka298 my sme mali v Tunise,aj poschodky v kazdej izbe.
@abbey1 tak snáď až taká chuderka nie si,keď máš manžela a ten keď už nemôže nikam s vami,tak snáď minimalne ti dá na vstupné.
@muchotrafka298 my sme mali v Tunise,aj poschodky v kazdej izbe.
@anonym_9988ca tie izby su, ale nie je ich vela a nema ich kazdy hotel. Lebo je jedno o aku CK sa jedna, ci slovensku alebo zahranicnu, kazda ma v hoteli nakontrahovane presny pocet a druh izieb. Kamoska ide teraz v lete, tusim niekam na grecky ostrov dajaky a tam maju dokonca penthouse zaplateny. Ze jedna spalna hore, jedna dole a plus este dole velka obyvacka. Su v zlozeni 3 dospeli plus dieta 12 rokov.
V Rakúsku bývajú aj špeciálne akcie pre "samozivitelov",aj vstupy pre jeden dospelý a jedno dieťa. Treba len hľadať. A pýtať sa. Ja napríklad využívam v pohode keď sme sami ,že idem s kamoškou a jej deťmi.
Moja kolegynka roky rokuce plati za dieta v CK ako za dospelu osobu, pretoze je sama a nema s nou kto druhy dospely ist do izby, aby dostala detsku zlavu. Cize aj za 5 rocne dieta platila ako za dospeleho, aj za 13 rocne. A proste to akceptuje. Kde si videla, ze by davali jednorodicom zlavy?
@muchotrafka298 v Rakúsku
Manzela mam a castokrat je rodinny listok (hlavne na SK) lacnejsi o par centov. Dvaja by sme zaplatili napriklad 50e a traja 73e. Co ma tie usetrene 2 eura nespasia.
@muchotrafka298 v Rakúsku
@maciatkolulu dam jej tip, mozno si nieco najde lacnejsie. Len ona nechce ist ani bez CK ani z Viedne. Tak neviem co poriesi.
@maciatkolulu dam jej tip, mozno si nieco najde lacnejsie. Len ona nechce ist ani bez CK ani z Viedne. Tak neviem co poriesi.
@muchotrafka298 https://www.hotel-theresia.com/de/zimmer/angebo...
Prvé čo mi vyskočilo,stačí hľadať a nie tvrdiť,že neexistuje....
U nas na to institucie zjavne nie su nastavene, nezaregistrovali, ze takych rodin je dost...V Anglicku som bezne videla take akcie, aj na vstupne do muzei a podobne, 2+3 ci 4 deti, ale aj 1+2deti a podobne.
@anonym_9988ca tie izby su, ale nie je ich vela a nema ich kazdy hotel. Lebo je jedno o aku CK sa jedna, ci slovensku alebo zahranicnu, kazda ma v hoteli nakontrahovane presny pocet a druh izieb. Kamoska ide teraz v lete, tusim niekam na grecky ostrov dajaky a tam maju dokonca penthouse zaplateny. Ze jedna spalna hore, jedna dole a plus este dole velka obyvacka. Su v zlozeni 3 dospeli plus dieta 12 rokov.
@muchotrafka298 ved,vzdy vyberame tak,aby dobre bolo a teda tie 2 izby,v zlozeni 2+2,co najblizsie k sebe.Niekde sme mali klasicke postele,aj poschodky.
@muchotrafka298 iné štáty si treba rovnako pohľadať,ale existujú hotely. Zaručene a nie jeden. Len cestovky toto neponúknu. Po vlastnej osi
@abbey1 tak ty si ozaj chuderka
Manzela mam a castokrat je rodinny listok (hlavne na SK) lacnejsi o par centov. Dvaja by sme zaplatili napriklad 50e a traja 73e. Co ma tie usetrene 2 eura nespasia.
@katkazatka ty ,ale to je trochu viac ako 2 eur ..
@katkazatka ty ,ale to je trochu viac ako 2 eur ..
@maciatkolulu tak myslela som 25e za osobu. To bolo len nazorne.🙂 Proste na nase vysoke slovenske ceny su tie zlavy smiesne. Radsej chodime do aquaparkov do Madarska.
No a ze su nespravodlive ceny?? Co je spravodlive? Nic. Mozno ti dvaja manzelia maju nizsi plat ako ta samozivitelka. neviem, preco maju stale niektore skupiny pocit, ze by mali mat rozne ulavy? Preco by ti druhi mali byt trestani?
@anonym_autor a preco by mal sukromny podnikatel pozerat na tvoj rodinny stav? On podnika za ucelom zisku. Hotelu je jedno ci je v izbe jedna alebo dve dospele osoby, stale ta izba bude rovnako obsadena. Pri leteckom zajazde neplatis len za letenku za tu osobu.
Hm fajn a my rodiny s viac detmi, kde su akcie 2+5 😂😂😂 Tri izby zakazdym 😅 Autorka teraz vazne, neda sa prihiadat na vsetko, dat niekde zlavu nie je nikoho povinnost...
Ja len zasnem, kde vsade chcu mat samozivitelia, ci jednorodici vyhody.
Prepacte, vy nemate vyzivne? Alebo ak ste prisli o partnera, co mi je samozrejme luto, tak sirotske a vdovske?
Ja len zasnem, kde vsade chcu mat samozivitelia, ci jednorodici vyhody.
Prepacte, vy nemate vyzivne? Alebo ak ste prisli o partnera, co mi je samozrejme luto, tak sirotske a vdovske?
@anonym_c301b3 dost silné,nie? Prečo majú mať výhodu matky? Prečo majú sedieť na riti 3 roky a dostávať za to prachy? A aj viac. Prečo by mal zamestnávateľ akceptovať icr,narobili si decká,tak nech sa starajú,prečo by on mal byť stratový kvôli nejakej ženskej veselej v rozkroku....

@anonym_autor vieš koľko krát som kúpila 2+2 lístok na kúpili bez prítomnosti manžela? Nie raz ani dva krát ale vždy keď to bolo výhodné. Nikdy si nikto nepýtal OP či RL či iní doklad či sme rodina.
Mimochodom ak na neopýtas na zľavu nevieš.