icon

Ako pomôcť deťom zvládnuť prvý tábor?

6. máj 2026

Ahojte, moja otázka ako zvládli vaše deti prvýkrát detský tábor?
Mám chlapca 6 ročného, chodí do prvej triedy. Nemáme iné na výber, cez leto musí ísť do tábora na 4 týždne. Zapísať ho neni problém, ani peniaze nie sú problém. Proste niekde musí byť cez leto, nemôže ostať sám doma bez dozoru.
Problém je že on je strašne bojazlivy hamblivý a nechce ísť do tábora. On chce byť doma so mnou, lenže ja mám len dva týždne dovolenky cez leto, manžel tiež dva.
Ako ho pripraviť na to že pôjde do tábora? Rozprávam mu čo tam budú robiť, ukazovala som mu obrázky z internetu čo tam mali pofotene z aktivít. No stále hovorí že on tam nechce ísť.
Ako to zvládli vaše deti po prvýkrát?

Strana
z2
anonym_efbd3f
7. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_ec3961 Na prespávaci tábor to ho nedám ešte je malý a to viem že by nezvládol.

@anonym_autor Na prespávací tábor chodia aj deti v tvojom veku - na týždeń štandardne. Keď sa povie letný tábor, tak sa to považuje za pobytový tábor. Keď sa jedná o denný letný tábor, tak vďaka tomu slovíčku denný sa vie, že nejde o pobytový. Myslím, že nechápaví sme boli asi takmer všetci.

martinka13
7. máj 2026

Veľmi individuálne a či je s tým v pohode zistíš, až keď absolvuje prvý. Dcéra bola a aj sa jej páčilo. Viac už ale ísť odmieta. Má rada denné tábory. Syn detto. Netere tábory milujú a chodia z jedného do druhého.

andrejka2424
7. máj 2026

Môjho denné nebavili.Bol asi 4x, bolo to za facku, 5 min.napešo, ale radšej ide do pobytového, aj keď sù drahé. Už sa poznajú medzi sebou a dopredu si dávame do prihlášky s kým chce byť v izbe /chatke. .Keď bol druhák, bol cez Bombovo-Šťastná plutva pri Kremnici. Neskôr Wachumba lego tábor a teraz woodkemp cez Bombovo.Fantázia má tiež výborný program.

autor
7. máj 2026
@andrejka2424

Môjho denné nebavili.Bol asi 4x, bolo to za facku, 5 min.napešo, ale radšej ide do pobytového, aj keď sù drahé. Už sa poznajú medzi sebou a dopredu si dávame do prihlášky s kým chce byť v izbe /chatke. .Keď bol druhák, bol cez Bombovo-Šťastná plutva pri Kremnici. Neskôr Wachumba lego tábor a teraz woodkemp cez Bombovo.Fantázia má tiež výborný program.

@andrejka2424 Nad pobytovým ani nerozmýšľam, keďže on ešte nikdy nespal mimo domu.

ria_sprout
7. máj 2026
@anonym_autor

Preboha neviem odkiaľ ste to zobrali že chcem ho dať na mesiac preč???
Letné prázdniny sú 8 týždňov a z toho 2+2 týždne budem mať dovolenku ja a manžel. Ostáva zvyšných 4 týždňov tým pádom na 4 týždne ho musím dať do tábora.
Čo som zarezervovala sú to denné tábory od 8 do 16 hodín.
Každé ráno ho tam zoberiem a poobede ho vyzdvihnem.
Nebude tam spať, to by nedal vôbec. A cez víkendy budeme spolu doma, budeme chodiť na výlety.
Každý týždeň na 5 dní pôjde do iného tábora, keďže v okolí je veľa táborov na výber. Bohužiaľ kamaráti zo školy nemôžu s ním ísť lebo ostatné deti vlastne rodičia nemajú tento problém že čo s deťmi cez prázdniny.

@anonym_autor veď si to po sebe prečítaj, uznaj, že to znie ako keby si napísala že ide na mesiacny tábor, vôbec nikde nie je ani slovo na vysvetlenie. Tak samozrejme že to tak každá vzala.

anonym_b6b0bb
7. máj 2026

@anonym_autor No, mojich som veru ani jedneho do tabora nedostala ani do takeho primestskeho k salezianom, do skolskeho to uz vobec nie, proste nepojdu a nepojdu , konec neda sa. Tak boli sami doma. V podstate su sami doma cez prazdniny od 5teho (syn) a 6teho (dcera) rocnika a este mali aj 4rocneho brata doma 🙄 No proste veselo, boli tak 2dni sami, 1 den s babkou, 1 den s dedkom a 1 ja alebo muz. No a nejakch 8-9 dni sme boli normalne na vylete ako rodina. Ako poviem Ti, zvladli to neskutocne dobre. Oni by chceli byt stale sami. Vsetko si zorganizuju aj jedenie aj vonku idu, aj sa zabavia aj na TV daco popozeraju. Ale ja veru nemam z toho dobry pocit. Ale nic ine nam nezostava. Ale tvoj ked je fakt sam malý 7rocny prvacik, tak to urcite nemoze sam zostat cele dni kym vy obaja s muzom pridete z prace. Ale neporadim, nas tabory zda sa obisli, zial :/ Keby tam siel nejaky jeho kamarat, zeby s niekym siel, to by bolo mozno lepsie.

anonym_b6b0bb
7. máj 2026
@anonym_77a73e

@anonym_autor prečítaj si, čo si napísala v úvode.

Nemáme iné na výber, musí ísť do tábora na 4 týždne.

My čítať vieme, ty sa nevieš vyjadriť.

@anonym_77a73e Ja som to napr. hned pochopila ze nechce dat 7rocneho hanbliveho bojazliveho syna na 4 tzydne v kuse na pobytovy tabor. Neviem, automaticky som myslela, ze sa jedna o denne tabory, ze takto musi vykryt tie 4 tyzdne. Mozno aj preto ze sama mam 7r. ktory nikam nechce ist. Prespávací niekde na 4 tyzdne ? To ani omylom ani v zlom sne by mam nenapadlo.

Strana
z2