icon

Ako riešite starostlivosť o deti cez prázdniny?

foxyfox
26. aug 2025

Ahojte, ako riešite prázdniny keď nemáte rodinu, čo by si vzala deti? Nepíšte mi prosím vás že či naozaj nemám nikoho, nie nemám, 3 starí rodičia nežijú a jeden pracuje a fakt nie je schopný sa starať. Iná rodina pracuje, alebo majú škôlkarov, čo majú v lete škôlku a môžu pokojne chodiť do práce. Rozmýšľam čo bude o rok, keď pôjde do školy. Prvý januárový týždeň býva volno, potom jarné prázdniny no a letné. Nejakú dovolenku samozrejme mám, ale mávam ju aj nariadenú napr počas vianoc, takze niečo minút musíme tam, ja aj muž. Dajme tomu že 2 týždne v lete dovolenka niekde pri mori. Zvyšok roka tiež nejak pokryjeme dovolenkou. Ale stále mi ostáva asi 6 týždňov letných prázdnin, čo vtedy? Bývame v krajskom meste takže možnosti sú. Denné tábory? To je tak 150 eur/týždeň 🙈 pozerám opatrovanie, to je tak 10 eur/hodina. Syn je inak veľmi spoločenský a v pohode so všetkým, dobre vychádza s dospelými, aj s deťmi. Neostáva nič iné len si pripraviť okolo 1000 eur na pokrytie prázdnin?

Strana
z3
hrasocek12
27. aug 2025

Tohto sa bojím aj ja. Keďže nemám nikoho,kto by mi postrážil malú 🥴 vôbec netuším ako to urobiť. Jedine mi vychádza ísť na PN ,inak vôbec neviem. A z finančného hľadiska si nemôžem dovoliť dávať každý týždeň 150-300eur na tábor. Neviem odkiaľ na to ľudia berú a to nechodíme na dovolenky nikde

anonym_b8b326
29. aug 2025
@hrasocek12

Tohto sa bojím aj ja. Keďže nemám nikoho,kto by mi postrážil malú 🥴 vôbec netuším ako to urobiť. Jedine mi vychádza ísť na PN ,inak vôbec neviem. A z finančného hľadiska si nemôžem dovoliť dávať každý týždeň 150-300eur na tábor. Neviem odkiaľ na to ľudia berú a to nechodíme na dovolenky nikde

@hrasocek12 tak načo si človek robí deti keď na ne nemá

lienka.7
29. aug 2025
@hrasocek12

@hrasocek12 nič v zlom, ale mesacne mas k platu DB+pridavky, co mas 160€ mesacne. To mas 1920€ za rok. Pokial viem, že na leto potrebujem 500€+, tak jednoducho šetrím, odkladám.

nafka0483
29. aug 2025
@lienka.7

@hrasocek12 nič v zlom, ale mesacne mas k platu DB+pridavky, co mas 160€ mesacne. To mas 1920€ za rok. Pokial viem, že na leto potrebujem 500€+, tak jednoducho šetrím, odkladám.

@lienka.7 Mnohe rodiny pouziju DB a pridavky na bezne fungovanie, bez toho by to nezvladli... mnohe by to zvladli keby si to setrili, ale rozhadzuju kde nemusia...

alexanderkovacs
31. aug 2025

@foxyfox treba pripravit peniaze na tabory, a ked nebude prazdny termin tak aj na opatrovanie. Mozno ze nepokdete kazdy rok k moru ked to nevydaju financie, ale ked inak sa to neda poriesit..... Atale nechapem preco niesu skolky a skoly otvorene aj cez leto...

mimimoje
31. aug 2025

@foxyfox opatrovateľka, denné tábory a bolo leto, že sme žiaľ na spoločnú dovolenku neisli ale zobrali sme si dovolenku najprv ja a potom muž aby sme pokryli celé leto. Pre mám to bol vtedy luxus byť dva týždne na spoločnej dovolenke (časový luxus). Babky máme ale obe boli celé leto na svojich chatách, kým ja som platila opatrovateľku.

anonym_b0b969
31. aug 2025

Treba vybrať ZŠ, ktorá robí letný tábor aspoň jeden týždeň, ideálne dva. Niektoré školy to tak majú a školské tábory sú lacné, obvykle polovica bežnej ceny. Dovolenka s mužom len na striedačku. Ak sa dá, dieťa na pár dní so sebou do roboty, na striedačku s mužom. Hľadať najlacnejšie tábory, už vo februári, zvyknú dávať aj zľavu za skorú rezerváciu 10-15 €. Prinajhoršom skúsit v práci dohodnúť neplatené voľno na týždeň, ak to vyjde výhodnejšie než tábor.

hajnalka17
1. sep 2025

@foxyfox nasa bola 2x v dennom tabore,1 tyzden v pobytovom tabore,3 tyzdne s nami,vtedy jeden tyzden aj s ostatnymi detmi z rodiny,mala som naraz aj 5 deti,dalsie tyzdne ona isla k rodine..a bolo po lete

Strana
z3