Ako zvládajú vaše malé deti detský tábor?
Mám 6 ročné dieťa, tento rok bol prvýkrát v tábore v dennom.
Každé ráno plakal že tam nechce ísť, večer pred spaním tiež plakal že tam nechce ísť. Potom cez deň už bolo dobre, zapájal sa do aktivít a dá sa povedať že sa mu páčilo. Len tie rána.
Ešte dva týždne musí chodiť, nemame na výber, sám nemôže ostať doma. Tiež ma zaujíma ako to berú tie učiteľky/animatorky keď deti ráno plačú? Či im to vadí/nevadí a tak.
Moja ma tiež za sebou prvýkrát denný tábor, tento piatok sa jej skončil. Ma 6 rokov a v pohode. Chcela tam chodiť. Ešte by jeden prijala.
Môj šiel 1x ako predskolak, chodil veľmi rad. Každé dieťa je iné.
Mnohí rodičia nemajú ako inak riešiť situáciu cez prázdniny a deti aj keď trosku si poplacu tak to nakoniec zvládnu
Ucitelia - vedúci to nijak prežívajú. Sú zvyknutí
To iste co skolky... Niektore deti kazde rano plac ze nechcu ist a potom tam su spokojne. 🤷
@anonym_autor kazde dieta je ine. Moji v 6r nechceli chodit.
@euka210 Ani moja nechce ist a má uz 8. Nútiť ju nebudem. Vždy plače, ked sa spomenie slovo tábor. Našťastie to nemusíme riesit.
Pracujem v prostredí, kde je denný tábor, teda 6 týždnov denného tábora. Jeden chlapec každé ráno plakal, vzala som si ho k sebe, dala som mu za úlohu označiť každé dieťa, ktoré do tábora príde. Veľmi sa mu to páčilo. A berieme to normálne. Zabavíme dieťa, prestane plakať a nakoniec má pekný deň.
Na dennom tabore boli raz,a deti to brali v pohode,len ja som sa tesila,ze je uz konecne koniec.To naozaj radsej normalny tabor s prespanim.Syn mal tak az v 2hej triede,a tak som sa tesila po prvom rocniku,ale zial dostal kiahne a ist nemohol.Ten dalsi rok sa mu pacilo.Dalsi tabor bol v stanoch,to bol tiez pre nich zazitok.Dalsi mali v sk.prirode,vsetko s prespanim.
Tieto denne tabori,ako keby do skoly chodili.
@anonym_autor vzdy je riešenie. 30dni dovolenky + ocr + P.
Ak z 10 deti mozno jedine naozaj nema s kym ostať.
Otrasná doba.
Úbohé deti ktore nechcú doma ani ich vlastný rodicia
Otrasná doba.
@anonym_5c0156 no ubohe je skor ze ucitelia majubprazdniny,neviem kto to da 30 dni dovolenku a este aj ocr zadarmo,mas aj kolegyne,ktore toez v lete chcu ist na dovolenku.A co ostatne prazdniny jarne jesene,zimne,to potom odkial vezmes volno ty mudra???Hlavne ze ucitelia maju za to sedenie doma aj plat.
@anonym_5c0156 no ubohe je skor ze ucitelia majubprazdniny,neviem kto to da 30 dni dovolenku a este aj ocr zadarmo,mas aj kolegyne,ktore toez v lete chcu ist na dovolenku.A co ostatne prazdniny jarne jesene,zimne,to potom odkial vezmes volno ty mudra???Hlavne ze ucitelia maju za to sedenie doma aj plat.
@anonym_9065a7 ucitelia cerpaju dovolenku. Ty ked sedis doma na dovolenke tak zadarmo? Bodaj by si pukla od zavisti 🙂
@anonym_9065a7 ucitelia cerpaju dovolenku. Ty ked sedis doma na dovolenke tak zadarmo? Bodaj by si pukla od zavisti 🙂
@anonym_d61bf6 ano oni maju ale asi 90 dni dovolenky v roku ,ja len 25,nezavidim len mi je smiesne ako ucitelia stale placu a stazuju sa ,pritom je to povolanienkde su najviac doma.A ten vylev vyssie ze preco rodicia daju deti do taborov,no kde ich maju dat ked maju len 25 dni dovolenky a v lete mozu max 2 tyz cerpat ?
@anonym_d61bf6 ano oni maju ale asi 90 dni dovolenky v roku ,ja len 25,nezavidim len mi je smiesne ako ucitelia stale placu a stazuju sa ,pritom je to povolanienkde su najviac doma.A ten vylev vyssie ze preco rodicia daju deti do taborov,no kde ich maju dat ked maju len 25 dni dovolenky a v lete mozu max 2 tyz cerpat ?
@anonym_9065a7 ale ucitelia za to nemozu, ze nemate kam dat deti, oni si tento system nevymysleli, tak nechapem, preco sa najlahsie kope do nich 🙂 Apropo, jarne, jesenne, vianocne si ucitelia nadrabaju a potom cerpaju nahradne volno. Kazdy ma pravo volby povolania, kazdy moze vystudovat a prist si uzivat jediny benefit skolstva.
Ale jedno sa musi uznat, si vtipna, s tymi 90timi dnami dovolenky si ma naozaj pobavila 🤣
Otrasná doba.
@anonym_5c0156 Ty budeš asi dobre mimo, ako môžeš niečo také napísať že úbohé deti ktoré nechcú doma ani vlastný rodičia??
Ja by som bola najradšej keby môžem ostať doma s dieťaťom celé leto a tráviť spolu čas. No mám len 25 dní dovolenky z čoho cez leto môžem si vybrať len 10 dní. Ostatné dni mám rozratane na vianočné a jarné/jesenné prázdniny.
Ostatným ďakujem za odpovede snáď to časom bude lepšie.
Nejak to musíme vydržať nič iné nám neostáva.
Do prespavacieho tábora to nie to by tam nevydržal, ešte nespal nikde mimo domu sám.
@anonym_9065a7 ty sa radsej nerozmnozuj.

@anonym_autor čo znamená malé dieťa u teba?Moje šli ako 6r a neplakali.