icon

Dcéra išla na prvý dlhší výlet a ja som plakala viac ako ona

17. jún 2025

Moja 9ročná dcéra odišla na svoj úplne prvý výlet bez nás. na 4noci, ale pre mňa to bola hotová malá dráma. Ona v pohode, natešená, pobalená už večer predtým, so širokým úsmevom. Ja – tri hodiny spánku, žalúdok stiahnutý, kontrola počasia aj každých ponožiek v batohu. Keď nastupovala do autobusu, ešte mi zakývala a išla. Ja som sa rozplakala ako malá.

Strana
z2
nyusika
17. jún 2025

a otazka je aka ?

negymama
17. jún 2025

treba castejsie, zvyknes si.

patka06
17. jún 2025

Chápem ťa, tiež mi nebolo všetko jedno keď išla 8 ročná 1.x na týždeň do ŠvP
Hlavne tie pocity neprenášať na dieťa, máš už doma veľkú slečnu, ktorá to bez teba zvládne.
Upokoj sa, musíš sa niečím rozptýliť - upratuj, choď von,do fitka ....atď
Nevolaj jej, ak by náhodou bol problém zavolajú oni

yelena159
17. jún 2025

Ja som ako 9 ročná išla z tanečného krúžku na 5 dní do Talianska bez rodičov. A nikto tak nevyvádzal. Dnes sú mamy príliš precitlivené.

dennissa16
17. jún 2025
@yelena159

Ja som ako 9 ročná išla z tanečného krúžku na 5 dní do Talianska bez rodičov. A nikto tak nevyvádzal. Dnes sú mamy príliš precitlivené.

@yelena159 každé dieta je iné, každá mama je ina, každý človek je iný..
nie je to takto len teraz.
Autorka, hlavne, že si neplakala a nestresovala pred ňou. Každým ďalším výletom budeš odolnejšia 🤍
Dcéra je super, odvážna. Deti nás občas milo prekvapia.

martinmmartin
17. jún 2025

Davaj bacha aby si mala zivot aj ked sa osamostatni lebo takto smerujes do depresivnej staroby

ika02
17. jún 2025

Popracuj trošku na sebe, aby si nebola taká precitlivelá. Na jednej strane chápem, ale do budúcna sa zblázniš, keď toto si už tak ťažko prežívala.

belllinka
17. jún 2025

Fúha, to doteraz bez teba nikde nebola? Už bolo aj načase prestrihnúť pupočnú šnúru

sisska96
17. jún 2025
@belllinka

Fúha, to doteraz bez teba nikde nebola? Už bolo aj načase prestrihnúť pupočnú šnúru

@belllinka má iba 9 rokov. Kde by bola sama bez rodičov? 😂

alan1234
17. jún 2025

ja to mam podobne….teda nie az tak…..normalne som spala ale manzel musel ist odviezt syna lebo ja by som to nezvladla. Plakala som hned ked odysiel. Myslim ze to je o povahe a nie o precitlivenosti matiek. Takto ked som este ja odchadzala z domu na dlhsie vylety tak som stale plakala, bolo mi to luto….riesila som ze co ak sa nieco stsne a ja sa nikdy nevratim. Aj za synom mi je smutno, stale na neho myslim a verim ze sa ma dobre.A to mam doma aj ine deti

rude_baby
17. jún 2025
@sisska96

@sisska96 napríklad sama na víkend, týždeň u starých rodičov? Celý deň u kamarátky?

belllinka
17. jún 2025
@sisska96

@sisska96 veď práve že už má 9. Napr. v ŠvP, v tábore, na výlete zo školy, u kamošky na prespatie...

patka06
17. jún 2025
@belllinka

@sisska96 veď práve že už má 9. Napr. v ŠvP, v tábore, na výlete zo školy, u kamošky na prespatie...

@belllinka predbehla si ma .. presne som išla napísať

dzulli1980
17. jún 2025

Aj moja išla tento týždeň do školy v prírode ... prvýkrát takto sama na dlhší čas (nemáme babky, tetky, sesternice atď., kde by trávila noci) ... tiež som sa pri autobuse opustila a vyhŕkli mi slzy ... a precitlivená nie som.

lija22
17. jún 2025

lol v takychto pripadoch si pripadam ako zla matka. Ja otvaram sampanske vzdy ked mam minus dake dieta 😃

zojazoja
17. jún 2025

Prosíííííím, prosííím, stopnite už niekto nejakou zázračnou čarovnou paličkou tieto anonymné výlevy za posledný týždeň.

sisska96
17. jún 2025
@zojazoja

Prosíííííím, prosííím, stopnite už niekto nejakou zázračnou čarovnou paličkou tieto anonymné výlevy za posledný týždeň.

@zojazoja tak ich nečítaj

zojazoja
17. jún 2025
@sisska96

@zojazoja tak ich nečítaj

@sisska96 vážne? dobre, díky.

belllinka
17. jún 2025

No neviem, ja som ešte nikdy nikoho pri autobuse revať nevidela 🙂 Asi by to bolo aj celkom vtipné

zuzinka888
17. jún 2025

Cielom rodicovstva ma buy vychovat samostatne dieta schopne prezit v tomto svete bez rodica. Nie je spravne ak sa rodic ci dieta uzkostluvo viaze na toho druheho s myslienkou,ze bez neho bude stratene. Nic ine ti neostava ako trenovat odlucenie. Este je" mala" no prejde" par" dni a bude dospela a rozhodne sa studovat na druhom konci republiky, unie, ci sveta- a potom to bude boliet. Tak trenuj a pretni pupocnu snuru.

kavasmliekom
17. jún 2025
@yelena159

@yelena159 ako vieš, že tvoja mama neplakala? Len preto, že ti to nepovedala? Ani mne mama nepovedala, keď som ležala v nemocnici, že nespala, že plakala od rána do večera...lebo mami sú silné.
Tiež som plakala keď mi išli prvý deň do škôlky, aj dcéra na svoj prvý výlet. Ale nie pred nimi.

januska12323
17. jún 2025

Treba to robiť častejšie, hlavne kvôli tebe, ona sa nestratí.

vanilkovazmrzka
17. jún 2025

Spamataj sa 😃

martinka13
17. jún 2025

No čo povedať. Nie si zvyknutá. My sme s mužom chodili vo dvojici minimálne raz ročne na dofču. Deti ostali u starých rodičov. Stále to tak robíme. A je to takto dobre. Ako pre nich, tak aj pre nás. Chce to proste častejšie odlúčenie, inak sa zblázniš.

evcagabi
17. jún 2025

Fuha, moja ma zatial len 10m ale pravdepodobne budem rovnako uzkostliva ako ty, ked vyrastie 😅

maciatkolulu
17. jún 2025
@alan1234

ja to mam podobne….teda nie az tak…..normalne som spala ale manzel musel ist odviezt syna lebo ja by som to nezvladla. Plakala som hned ked odysiel. Myslim ze to je o povahe a nie o precitlivenosti matiek. Takto ked som este ja odchadzala z domu na dlhsie vylety tak som stale plakala, bolo mi to luto….riesila som ze co ak sa nieco stsne a ja sa nikdy nevratim. Aj za synom mi je smutno, stale na neho myslim a verim ze sa ma dobre.A to mam doma aj ine deti

@alan1234 dofrasa,že odysiel....no dobre,si zjavne toho viac nezvladla

michaela412
17. jún 2025

moje dieťa má 6 rokov a ide do školy v prírode - vravím si konečne niekde, kde bude aj bez nás 🙂 nech si zvykne na výlety bez rodičov. Hlavne tá samostatnosť je dôležitá

lucka_ke
17. jún 2025

môj 9-ročný išiel do letného tábora a my sme búchali šampanské, že si oddýchneme

danica2711
17. jún 2025

prepáč, ale ty aj znášaš vajcia, či len kotkodákaš? Spamätaj sa!

lenka_da
17. jún 2025

chápem ťa, na našej ZŠ sa chodí do školy v prírode od prvej triedy, na týždeň. Naplánovala som si vtedy vymaľovať celý byt, aby som veľmi neprežívala, že je dcéra preč 🙂 Bol to veľmi užitočne strávený týždeň, pre obe strany :D

Strana
z2