Existujú tábory pre gurmánov s kvalitnou stravou?
Ženy existuje niečo ako letný tábor pre gurmánov? Mňa ide poraziť, keď počúvam svoje deti.
Ale aby som niekde začala, muž je kuchár, doma si dáme záležať na kvalitnej strave. V lete je sezóna, nič nestíhame, deťom sme zaplatili tábory. Od kedy sú v táboroch počúvam len o rozvarených cestovinách, suchej ryžy, presolenej polievke z bujónu, a múkou zahusťovaných omáčkach ju. A potom že sú hladné.
Nechcem menovať ani jeden denný či pobytový tábor, lebo sme ich vyberali podľa recenzií a odporúčania známych, len som zvedavá čo je to aj inde tak...
treba si uvedomiť že varia pre väčší počet detí ako si vy varíte doma... strava je taká " bežna" ako v školskej jedálni... takže so stravou v tábore nič neurobíš.... dcéra mala minulý týždeň denný tábor... čo by som ja dala za ryžu a cestoviny stále pizza... v piatok ma už nasrali a som tam dcéru už ani nedala... nech si zožerú jej pizzu... ako mala som dosť...
@mimaapeto muž varí v reštaurácii na väčší počet ľudí ako sme doma a o hodne, toto u mňa neobstojí.
to je co za restiku ked vari 1jedlo v pocte porcii 200+?
na rovinu niekomu chuti inemu nie, ziaden tabol skola nevari ako rodic doma.
@anonym_autor chapem, preco sa pytas tuto otazku… poradit s taborom neviem.
Len sa chcem spytat, ako sa deti stravuju v skole, u niekoho na navsteve. Proste v nedomacom prostredi. My mame tiez radi kvalitnu stravu, mozno nie az tak ako u vas. Ale deti sa naucili, ze v tabore je proste vsetko ine. Ten standard tam maju vyrazne nizsi ako doma. Ale o tom to je. Naucit deti fungovat tak, aby boli aj do koca aj do voza 🙂
Moje su uz velke (22 a 18) a na tie tabory aj tak spominaju s iskrou v ociach😊
Nemozes porovnavat restauraciu s taborovou stravou. Alebo teda mozes, ale prepocitaj si, o kolko viac by taky tabor stal 🙂
@anonym_autor chapem, preco sa pytas tuto otazku… poradit s taborom neviem.
Len sa chcem spytat, ako sa deti stravuju v skole, u niekoho na navsteve. Proste v nedomacom prostredi. My mame tiez radi kvalitnu stravu, mozno nie az tak ako u vas. Ale deti sa naucili, ze v tabore je proste vsetko ine. Ten standard tam maju vyrazne nizsi ako doma. Ale o tom to je. Naucit deti fungovat tak, aby boli aj do koca aj do voza 🙂
Moje su uz velke (22 a 18) a na tie tabory aj tak spominaju s iskrou v ociach😊
Nemozes porovnavat restauraciu s taborovou stravou. Alebo teda mozes, ale prepocitaj si, o kolko viac by taky tabor stal 🙂
@guudy nemám problém rada si priplatím za kvalitu, je jedno či tábor, či auto či potraviny
nie, taký tábor neexistuje.
@guudy nemám problém rada si priplatím za kvalitu, je jedno či tábor, či auto či potraviny
@anonym_autor ja ti rozumiem. Tiez si priplatime, ale nie vzdy a vsade je to mozne. A podla mna je fajn aj stret s beznou realitou. A nielen v strave ;)
Neodpisala si, ako sa deti stravuju v skole a v nedomacom prostredi ;)
@anonym_autor ja ti rozumiem. Tiez si priplatime, ale nie vzdy a vsade je to mozne. A podla mna je fajn aj stret s beznou realitou. A nielen v strave ;)
Neodpisala si, ako sa deti stravuju v skole a v nedomacom prostredi ;)
@guudy jedno má alergie(citrusy, arašidy a tď, ) druhý intolerancie, medzi školou a krúžkami majú stravu od nás z reštaurácie
Môžeš akurát napísať recenziu aby vedeli aj ostatní. Ale veľmi neverím, že je to až také zlé len vaše deti sú zvyknuté na iný štandard.
Mne stačilo, keď som pozerala na nože zo Ždiaru ako ten pán varil pre deti či tam chodili do školy v prírode ako pre prasce.Aj mu Martin Novák povedal názor aj rizoto sa dá uvariť chutné a lacné.To bola strašná hanba s všetci to videli
Žiaľ, nastavili ste latku vysoko mám ten istý problém.Na všetkom sa šetrí, veľa kuchárov je len takých z ulice pomocných a potom takto varia.
Nahádzať na tanier veď deti znesú.Chviku som pracovala v školke mohla som mať obedy zadarmo nosila som si svoje to sa nedalo jest
@anonym_autor porad, kam sa ist dobre najest, kde vari tvoj muz?
poradit neviem, moji su trochu vyberavy ale viac menej zjedia takmer vsetko. Vratili sa z tabora a tiez som pocuvala o tvrdej ryzi, presolenych jedlach, takute rizoto som este pochopila (to nase slovenske skolske rizoto je vacsinou suche a nema nic spolocne so skutocnym rizotom) ale ked mi povedali ze mali tekuty granadír, tiez som sa dost prekvapila a rada by som to videla, prípadne ochutnala. Tesili sa domov ba moju stravu - nie som kucharka a dochucovanie jedla nie je moja top vedomost, ale teda uvarím aj upečiem chutne
@anonym_autor Ale ano, existuju. Napr. viem ze v X-bionicu su sportove letne tabory (nie iba pre deti sportovo nadane 😁), kde maju stravu vo forme svedskych stolov. Moja trenerka je sucastou tychto taborov a velmi jedlo chvalila.
@guudy jedno má alergie(citrusy, arašidy a tď, ) druhý intolerancie, medzi školou a krúžkami majú stravu od nás z reštaurácie
@anonym_autor tie intolerancie a alergie asi nebudu az take zle, ked ste ich pustili do tabora 🙂
My mame doma tiez rozne intolerancie, aby si si nemyslela, ze neviem o com pises 🙂
Podla mna by deti proste mali zvladnut tyzden v tabore bez toho, aby to nejak dramaticky prezivali. Na tom pracujte. Aby raz v zivote neboli stratene (rozmaznane).
@anonym_autor Ale ano, existuju. Napr. viem ze v X-bionicu su sportove letne tabory (nie iba pre deti sportovo nadane 😁), kde maju stravu vo forme svedskych stolov. Moja trenerka je sucastou tychto taborov a velmi jedlo chvalila.
@oceanahory prosim ta, to su denne tabory ci týždňové? pripadne nazov by si prosim vedela kto ich organizuje? ďakujem
@oceanahory prosim ta, to su denne tabory ci týždňové? pripadne nazov by si prosim vedela kto ich organizuje? ďakujem
@katkaseiner Napisala som trenerke, nech mi posle nejake blizsie info, ked mi odpise, tak ti dam vediet ☺️.
Moja dcéra, keď bola v dennom tábore jedli v reštaurácii, asi treba hľadať taký tábor, alebo ponúknite organizátorom spoluprácu
Tak ak su zvyknuty na jedlo od kuchara z restauracie, tak im nic ineho nebude dost dobre...gurmansky tabor neexistuje, taky rozpocet proste nemaju. Moji boli tiez v tabore tyzden a dosli dve kila lahsi a len pindali, ako sa to tam nedalo jest... nuz tiez rozmaznany, v skole tiez nejedavaju, varim ja, den pred tym, alebo rano a len si to zohreju...tabor bol napriek tomu super pre nich...
Mne stačilo, keď som pozerala na nože zo Ždiaru ako ten pán varil pre deti či tam chodili do školy v prírode ako pre prasce.Aj mu Martin Novák povedal názor aj rizoto sa dá uvariť chutné a lacné.To bola strašná hanba s všetci to videli
Žiaľ, nastavili ste latku vysoko mám ten istý problém.Na všetkom sa šetrí, veľa kuchárov je len takých z ulice pomocných a potom takto varia.
Nahádzať na tanier veď deti znesú.Chviku som pracovala v školke mohla som mať obedy zadarmo nosila som si svoje to sa nedalo jest
@luccija súhlasim, raz nám nabalili domov jedlo lebo dieťa bolo choré a nestihla som odhlásiť, muž to ochutnal a vyhodil s tým že u nás aj mačka dostanete lepšie
Dajte teda nazov restauracie ked sa mozme ist najest ked sa tam tak dobre vari 😊.
@katkaseiner Napisala som trenerke, nech mi posle nejake blizsie info, ked mi odpise, tak ti dam vediet ☺️.
@oceanahory ďakujem krásne 😊
aj ja som zvedava na vasu restauraciu, neprezradis?
Realne si fakt zrataj, kolko ma tabor na dieta na stravu na den? 400e lepsi tabor na tyzden, rataj optimisticky 10-12e denne na stravu na dieta a s toho nejako vela nevycarujes... 2,50-3e na ranajky, 4-4,50 na obed a 3-3,50 na veceru...pri dnesnych cenach potravin... na druhej strane ked ratam strava doma je cca 55/7 dni/1 osoba u nas a vsetko cerstve, tak zasa tak malo to nebude... boh vie...
@anonym_autor tie intolerancie a alergie asi nebudu az take zle, ked ste ich pustili do tabora 🙂
My mame doma tiez rozne intolerancie, aby si si nemyslela, ze neviem o com pises 🙂
Podla mna by deti proste mali zvladnut tyzden v tabore bez toho, aby to nejak dramaticky prezivali. Na tom pracujte. Aby raz v zivote neboli stratene (rozmaznane).
@guudy nemyslím si, najstrašia sa celá potatila, je najväčším kritikom, ale zároveň vie navariť ozaj chutné jedná, dokonca niektoré lepšie ako ja
aj ja som zvedava na vasu restauraciu, neprezradis?
@monnci2226 diskusia nebola založená na reklamu, myslím si že by aj bola zmataná
ved mozes aj do spravy
@monnci2226 diskusia nebola založená na reklamu, myslím si že by aj bola zmataná
@anonym_autor kludne mozes aj do spravy mi to hodit, ja sa tiez rada dobre najem. ak budem mat cestu okolo urcite by som vyskusala 🙂
No mna tiez zaujima nazov restauracie. Tiez poprosim do spravy. A nemyslim si zw diskusiu by zmazali. Daj suradnice najdeme si. Ja sa rada dobre naobedujem.
@anonym_autor aj mna zaujima vasa restauracia 🙂
Nie kvoli reklame, ale aby som vedela pripadne posudit, aky konkretne mate standard v strave 🙂
V x-bionic je strava síce pestrá, zjest sa dá, ale chutné to nie je, mäso tvrdé, ryža suchá, polievka bez chuti... mávajú tam v júli športové tábory pre deti, trenerky sú fajn, priestory dobre vybavené, ale na gurmánsku stravu treba ísť určite niekam inam.

treba si uvedomiť že varia pre väčší počet detí ako si vy varíte doma... strava je taká " bežna" ako v školskej jedálni... takže so stravou v tábore nič neurobíš.... dcéra mala minulý týždeň denný tábor... čo by som ja dala za ryžu a cestoviny stále pizza... v piatok ma už nasrali a som tam dcéru už ani nedala... nech si zožerú jej pizzu... ako mala som dosť...