Je letný tábor vhodný pre 3,5-ročné dieťa?
Ahojte dali by ste 3,5 rocne dieta do letneho tabora? Ten nad ktorym rozmyslame ma moznost 2 a 5 hodinoveho tabora. Uvazujem, ze ked zvlada uplne bez problemov skolku mala by zvladnut aj tabor nie? Narodi sa nam o chvilu babatko a mala by v lete trochu aj zmenu a ja aspon chvilu cas venovat sa "iba" 1 dietatu
ani by ma to nenapadlo dať.
Je to letny tabor pre skolkarov? Lebo vacsina taborov je pre skolakov od prvej triedy ZS, nie pre predskolakov a uz vobec nie pre trojrocne deti.
@anonym_autor pride mi to smutne, budes matkou dvom deťom, ja by som sa asi cítila odstrčene.
Je to letny tabor pre skolkarov? Lebo vacsina taborov je pre skolakov od prvej triedy ZS, nie pre predskolakov a uz vobec nie pre trojrocne deti.
@viestta ano, tento tabor je od 3 rokov
@anonym_autor pride mi to smutne, budes matkou dvom deťom, ja by som sa asi cítila odstrčene.
@anonym_9d07e2 isla by tam na 2 hodiny, preco odstrcene? A ked chodi do skoky na cely den tiez sa ma citit odstrcene?
@anonym_9d07e2 isla by tam na 2 hodiny, preco odstrcene? A ked chodi do skoky na cely den tiez sa ma citit odstrcene?
@anonym_autor pretože aj to dieťa si potrebuje oddýchnuť od kolektívu a byť aj doma. Nie zo srandy sú prázdniny
@anonym_autor pises ze vy si mala cas venovať sa iba 1 dieťaťu. Ved urob si ako chces ale dieta to vníma inak ako ty. Peide dalsi člen a ty chod na tábor🙂
@anonym_autor pretože aj to dieťa si potrebuje oddýchnuť od kolektívu a byť aj doma. Nie zo srandy sú prázdniny
@sasa1310 ale skolka funguje aj cez prazdniny...do skolky chodit nebude a toto bude tabor na tyzden...manzel zacina v novej praci, on si pocas celeho leta nebude moct vziat dovolenku, starych rodicov nemame blizko a vsetci este pracuju a ja budem po cisarskom a nebudem sa jej moct plnohodnotne venovat...preto ma napadol tabor, ktory je vhodny aj pre tak male dieta a je tam moznost variability 2 alebo 5hod denne...nehovoriac o tom, ze je to iba tyzden z 2 mesiacov
@sasa1310 ale skolka funguje aj cez prazdniny...do skolky chodit nebude a toto bude tabor na tyzden...manzel zacina v novej praci, on si pocas celeho leta nebude moct vziat dovolenku, starych rodicov nemame blizko a vsetci este pracuju a ja budem po cisarskom a nebudem sa jej moct plnohodnotne venovat...preto ma napadol tabor, ktory je vhodny aj pre tak male dieta a je tam moznost variability 2 alebo 5hod denne...nehovoriac o tom, ze je to iba tyzden z 2 mesiacov
@anonym_autor rob si čo chceš, ja by som to neurobila a ani som to neurobila
@anonym_autor pises ze vy si mala cas venovať sa iba 1 dieťaťu. Ved urob si ako chces ale dieta to vníma inak ako ty. Peide dalsi člen a ty chod na tábor🙂
@anonym_9d07e2 no ani nie tak celkom, druhe pride v case kedy este bude chodit chvilu do skolky, takze toto si odbije este v case skolky a tak az pridu prazdniny
Ja by som dala...2-5 hod. nie je az tak vela 🙂
@anonym_9d07e2 no ani nie tak celkom, druhe pride v case kedy este bude chodit chvilu do skolky, takze toto si odbije este v case skolky a tak az pridu prazdniny
@anonym_autor tak narodi sa ochvilu alebo na konci sk roka ? Ved manzel si moze vziať otcovsku dovolenku.
Ty musíš vedieť aka dcéra je. Ak je spoločenská, kolektív jej bude chýbať, preco nie? 2,5h z dna jej len prospeje. Plus, je dost veľká, sama ti povie ci chce ist.
Môjho syna by som tam nedala, ten ma Vianoce ked nemusi ist do škôlky🫣
ja by som nedala hlavne z toho dovodu, aby nepriniesla domov chorobu a nenakazila novorodenca.
Ty musíš vedieť aka dcéra je. Ak je spoločenská, kolektív jej bude chýbať, preco nie? 2,5h z dna jej len prospeje. Plus, je dost veľká, sama ti povie ci chce ist.
Môjho syna by som tam nedala, ten ma Vianoce ked nemusi ist do škôlky🫣
@anonym_9b3128 ja ju mam teraz doma uz druhy tyzden s chorobou a u po 2 dnoch sa pytala do skolky, ona tam chodi velmi rada a aj ma kruzky popri skolke a najradsej by tam chodila denne aj preto nad tym uvazujem, ze cez prazdniny s mamou co sa zotavuje po porode sekciou, nemoze sa velmi hybat, s novorodencom o ktoreho sa budem na 90% starat sama lebo manzel bude v novej firme musiet tahat nadcasy ako im avizovali to pre nu bude vykupenie ist k rovesnikom
Neodporúčam . Aj ona túži byť v tom čase pri tebe a pri bábätku. Pozerať na neho, tešiť sa z neho. Cez prázdniny si ju skutočne nechaj doma. Príde škôlka, a budeš mat času dosť byť iba s bábätkom
Zena chce dat dieta na par hodin do denneho tabora a uz z nej robime krkavciu mater, co odstrkuje dieta 😬.
To potom asi kazda z nas, ktora nema na vyber a dieta je vacsinu leta v tabore, pripadne letnej skolke by sa asi mala citit zle, lebo ho odstrkujeme alebo ako tomu mam rozumiet.
Takze za mna ist na tyzden na tabor na par hodin, ak mas spolocenske adaptovane dieta a vies, ze tam bude okej a tabor je vhodny, nevidim v tom najmensi problem.
Zena chce dat dieta na par hodin do denneho tabora a uz z nej robime krkavciu mater, co odstrkuje dieta 😬.
To potom asi kazda z nas, ktora nema na vyber a dieta je vacsinu leta v tabore, pripadne letnej skolke by sa asi mala citit zle, lebo ho odstrkujeme alebo ako tomu mam rozumiet.
Takze za mna ist na tyzden na tabor na par hodin, ak mas spolocenske adaptovane dieta a vies, ze tam bude okej a tabor je vhodny, nevidim v tom najmensi problem.
@petamich ked je zena pracujúca tak sa inak neda alw vsak ona bude na MD
@anonym_autor Nie.
@petamich tiez si myslim, ale vies co, tu je to uplne cele divne, lebo ked zena da prispevok, ze ci dat dieta do jasli, lebo chce ist do prace (nie ze nutne musi, to je ine), tak je to uplne v pohode, aj rocne, lebo vsak aj matka sa musi socializovat. A toto im pride strasneee, ja tomu uz naozaj nerozumiem. Moj 5 rocny dnes plakal, ked po prazdninach a chorobe mal ist do skolky a 3 rocna nastupena a cakala ho, kym ho presvedcime, na dvore. A spievala si cestou. A to chodi do skolky od januara. Su deti a deti...
Urcite daj, to na Slovensku sa za standard povazuje, aby matky boli priputane na tri roky 24 hodin denne k detom. Cele staty funguju uplne inak a vidim tie deti v jasliach a u opatrovateliek, zeny (part time) v praci. Normalne tu funguje zivot. Nevravim ze lepsie alebo horsie, proste da sa aj inak, zo vsetkym co to stoji a co to prinesie. Sceny, traumu, nervy a rovnako tak zazitky a skusenosti si moze priniest tak z domu s (vycerpanou) matkou, ako aj z jasli alebo tabora. Inak, ja ked vidim, ze niekde beru deti 3-6, tak napr moju 6 rocnu tam ani nedam, lebo ratam s tym, ze sa tam bude revat a vytrhavat veci z ruky. To uz ju dam do tabora pre 6-10. Cize je dost mozne, ze to budu vlastne take male sukromne jasle, program nie narocny, len taky, ze babranie sa v blate a pol casu stravia jedenim. Ja na tvojom mieste by som rovno dala na 5 hodin, lebo sa ani nestihnes otocit a nakojit a bude ti len revat, ze uz musi ist domov, ked ostatni ostavaju. Ze nejako ti tie 2 hodiny nepomozu, len logistika ta bude otravovat. Ale tak ja zijem v uplne inom nastaveni (a vidim po rokoch, ze funguje).
@petamich tiez si myslim, ale vies co, tu je to uplne cele divne, lebo ked zena da prispevok, ze ci dat dieta do jasli, lebo chce ist do prace (nie ze nutne musi, to je ine), tak je to uplne v pohode, aj rocne, lebo vsak aj matka sa musi socializovat. A toto im pride strasneee, ja tomu uz naozaj nerozumiem. Moj 5 rocny dnes plakal, ked po prazdninach a chorobe mal ist do skolky a 3 rocna nastupena a cakala ho, kym ho presvedcime, na dvore. A spievala si cestou. A to chodi do skolky od januara. Su deti a deti...
@anonym_af57fa s tym rozdielom,ze aj pre to 3 rocne dieta to bude rozdiel ked pribudne surodenec a bude sa musieť o mamu ,,deliť,,
Ja by som nedala tak malé dieťa. Vieš, to môžeš povedať aj o novorodencovi, že ho necháš ešte každý deň na pár hodín v nemocnici,lebo sa budeš zotavovať a nemôžeš sa mu naplno venovať. Dve hodiny ti aj tak k ničomu nepomôžu.
Neodporúčam . Aj ona túži byť v tom čase pri tebe a pri bábätku. Pozerať na neho, tešiť sa z neho. Cez prázdniny si ju skutočne nechaj doma. Príde škôlka, a budeš mat času dosť byť iba s bábätkom
@cecilia29 3,5 rocna bude akurat tak ziarlit, natahovat ho, pripadne mu ublizi (zakryje vankusom, aby mu nebola zima, zle zdvihne, tresne mu, ked sa zlakne)
To či ho dáš alebo nedáš, nechávam na tvojom úsudku. Ale predstav si logistiku s 2 deťmi, ak ti prvorodené nezanesie a neprinesie domov manžel. Akože kvôli 2h “oddychu” by som to neabsolvovala, najviac som vždy bola (aj do dnes som) vyčerpaná z toho sa niekam vychystať na určitý čas. Nehovoriac o tom, že nevieš aké 2.dieťa bude.
Niee, nedala by som.
@cecilia29 3,5 rocna bude akurat tak ziarlit, natahovat ho, pripadne mu ublizi (zakryje vankusom, aby mu nebola zima, zle zdvihne, tresne mu, ked sa zlakne)
@anonym_a4df84 tak to dame rovno 3 a pol ročne do dd nie ?
Ak by som mala spolocenske dieta zvyknute na skolku a ten tabor bol pre ni zaujimavy, kludne by som na tie 2-3 hodiny na jeden tyzden dala
@anonym_autor zrejme to bude niekde poblíž domu, ja by som ju dala, najlepšie by bolo keby že tam má niekoho známeho, ale keď je to na 2 h tak ani to nehrá rolu, možno bude chcieť zostať dlhšie

Ja by som nedala, tiež sa mi druhá dcéra narodila ked boli zrovna letné prázdniny....v pohode sme si to užili, žiadne stávanie ráno, bez zhonu a staršia si pekne zvykla na sestru
Do škôlky pekné nastúpila v septembri