icon

Je vhodné poslať dieťa samotné na letný tábor?

Včera o 16:59

Dobrý podvečer.
11-ročná dcéra si vyhliadla letný tábor, na ktorý by veľmi chcela ísť. Problém je, že tam nepozná vôbec nikoho - ani kamarátku, ani spolužiačku. Ona tvrdí, že si tam určite niekoho nájde a že práve preto chce ísť. Ja mám trochu obavy, či sa nebude cítiť sama alebo či jej nebude smutno. Do tábora by chcela ísť prvý krát - ja som ako dieťa do táborov nechodila, popravde ja by som sama nešla :-/
Boli niekedy vaše deti samé? Dá sa to zvládnuť, ak by tam nikoho nepoznala?

anonym_adcd73
Včera o 17:04

@anonym_autor však to je úplne super, že sama hovorí, že si nájde kamošov a chce ísť. Môj 8r. syn sám ísť nechce, bojí/hanbí sa... aj keď viem, že už na mieste by si kamošov našiel

anonym_abc96a
Včera o 17:07

@anonym_autor mas sebavedome, priebojne dieta a ty mu to kazis svojou uzkostlivostou, obavami a strachom

anonym_f49bdf
Včera o 17:08

A preco by si nemala najst kamaratky? Vsak ked chce ist, nech ide. To, ze ty by si nesla bez kamaratky nie je dovod aby nesla ona. Ja som chodila na tabory skoro kazdy rok a nasi nas posielali s bratom do roznych, nech sa otrkame. Nikdy som sa necitila sama, vzdy boli nove kamaratstva, niektore vydrzali celkom dlho aj ked sme sa pred tym nepoznali.

anonym_143099
Včera o 17:16

Šikovne dievča, zdravo sebavedome, zrejme fobre komunikačné vybavené a kontaktné
Jasne, že ju daj.

luccys
Včera o 17:17

Ja som chodila kazdy rok a vzdy som si tam nasla nejake kamaratky. Aj ked som predtym nikoho nepoznala.

anonym_bb29c6
Včera o 17:37

Ja som tiež chodila a aj ked som nenašla kamošky,tak program stále bol a len tak kecat sa dalo s hocikým

anonym_49bb69
Včera o 17:45

jasné, nech ide, môj syn chodil od 9 rokov každý rok, niekedy aj 2x za leto a vždy si našiel kamošov

anonym_002dd9
Včera o 18:02

bola dcéra - chodila do 5 triedy. Vôbec nikoho nepoznala, na izbu ju dali s dvoma kamoškami - vraj bolo super. Bola s jednou známou agentúrou vo V. Tatrách.

michaela329
Včera o 18:24

Ako dieťa som chodila s veľkou partiou bratrancov a sesternic, no vždy sme si tam našli nových kamarátov. Ako animátorka som zažila deti, ktoré išli samostatne a si našli úplne nové priateľstvá a aj deti, čo prišli s kamoškou a nehli sa od seba. Takže Ty si dieťa poznáš, zváž to a zariad sa podľa toho. Ono tých aktivít tam býva toľko a rôzne zamerania - že ja verím tomu, že si kamošku určite nájde. Možno partiu

vilma7
Včera o 18:32

Chodila som ako dieťa každý rok. Vždy sme si tam našli veľa kamarátov, veď o tom sú tie tábory. Nie len baviť sa a tým, koho poznáš. Kľudne ju pusti.

ajuga
Včera o 18:38

Aj moja dcera bola minuly rok sama v tabore. Nasla si kamaratky. Ja slm nikdy v tabore ako dieta nebola. Teraz ide druhykrat aj so sestrou. Opat nepoznaju nikoho. Najdu si kamosky, neboj

rozculena
Včera o 18:45

niekolkokrát som bola v tábore,nikdy nikto tam nebol "s niekým"

anonym_e0d9d5
Včera o 18:47

Kriste pane. Niektoré vychovávate úplne vločky. V 11.rokoch už dávno mala byť v takých táboroch. Neprenášaj svoju úzkosť na dieťa. Zato, že ty si nikam nechodila, ona moze

anonym_a07151
Včera o 18:48

Ale ona nie je ty. Moj synator tiez robi veci, ktore ja ako silny introvert neviem pochopit, ale respektujem, ze mnoho ludi to ma inac ako ja.

anonym_8a64a7
Včera o 18:54

@anonym_autor no 11 ročnej smutno na pár dní určite nebude , neukrat ju prosím o zážitky a ty si oddychni

natalka13
Včera o 18:56

Tiez nechaoem otazke, s kym sa chodi do taborov?

anonym_3d9fdf
Včera o 19:04

@anonym_autor mňa posielali naši od 7 rokov každý rok samu. A to som ťažký introvert. Prežila som.

cimage
Včera o 19:11

Ja som tiez bola sama a super. Hned po ceste som si nasla kamosku, potom spolubyvajuce. Nikto mi nechybal. Keby som isla s kamoskou, tak by som sa jej drzala a mozno by som si tolko kamaratiek nenasla.

marca12
Včera o 19:13

@anonym_autor Poznas si dieta,nie? Vsak musis vidiet,ze je priebojna a lahko sa zoznamuje. Neboj,ked sama chce,urcite by som jej nebranila a nebrzdila ju svojimi obavami.

rachel36a
Včera o 19:36

Aj nas syn chodi, a tiež tam nikoho nepozná...ved na to tam ide, aby si našiel nových kamaratov

andrejka1974
Včera o 20:56

@anonym_autor samozrejme ha ako dieťa som tak chodila a moji synovia tiež a dcéra vždy išla sama a vždy do iného

anonym_ef6284
Včera o 22:55

Isteze by som ju pustila.