icon

Letný tábor: Ako reagovať na vedenie tábora?

7. júl 2026

Ženy ako by ste reagovali na nasledujúcu situáciu?

Kmotra mojej kamošky organizuje každoročne letný tábor, ako OZ, moje deti ten tábor majú veľmi radi, chodia tam každý rok. Majú radi pani vedúcu a jej mažela zvlášť, vždy zažijú plno zábavy ani sa im nechce domov. Pred tým k nim chodili aj na denné tábory, len sme sa pred 4rokmi sťahovali, tak sa vidia iba raz ročne. V danom roku sa koná iba jeden pobytový tábor. Velke plus super pomer kvality a ceny.
Na všetkých oficiálnych papieroch , prihláškach je uvedené jej meno, jej kontaktné údaje atď. Prihlášky som vyplnila a tábor zaplatila pred pár mesiacmi. Pred asi týždňom sme ich stretli v OC, tak sme sa za rozprávali. Zrazu vysvitlo že oni dvaja do tábora ani nejdú, vedúcu bude robiť dcéra mojho bratranca. Pani nám ponúkla možnosť vrátenia peňazí. Keď som to deťom hovorila boli dosť sklamané Na jednej strane s bratcocou dcérou nevychádzajú dobre. Ona deti nemotivuje ona ich núti do činnosti ktoré sa im nechce robiť (napr jazda na koni, kúpanie v studenom bazéne). Na strane druhej sa tešia na starých kamaratov, a vedia že niekam na ten týždeň musia ísť a je ťažké hľadať niečo na poslednú chvíľu kde by bola spokojná aj dcéra aj synovia. Najlepšie na jednom mieste aby sme ich nemuseli voziť hore dolu po republike.
Momentálne jedno chce, jedno nechce a jedno dieťa nie je rozhodnuté.

Strana
z2
sense
13. júl 2026
@anonym_autor

@sense vôbec nie je iná, ba ešte horšia ako pred rokmi. Už robí prieky hlavne dcére.
@anonym_0ac55d keď danú osobu z rodiny človek pozná od mladi tak vie, vymýšlance píses ty, nie moje deti.
Dôsledkami svojho konania? Ak na začiatku pri prihlasovaní som nemala relevantné informácie?
Ak vie že tam budú iba ona a jej kamarátky tak hneď hľadám inú alternatívu.

@anonym_autor tak ich tam nedávaj, keď vieš že robí detom zle. A takisto píšeš že to usporiada akú tvoji známi. Im si o Tom Probleme povedala?

autor
13. júl 2026
@sense

@anonym_autor tak ich tam nedávaj, keď vieš že robí detom zle. A takisto píšeš že to usporiada akú tvoji známi. Im si o Tom Probleme povedala?

@sense Kmotra mojej kamošky je dobrovoľníčkou v danom OZ, ona o tom vie. A keby bola šla do tábora tak by nebol problém.
Deti tam už sú, snáď som písala že tak krátku dobu už nič nezoženiem, ani dovolenka sa vybaviť nedá

sense
13. júl 2026
@anonym_autor

@sense Kmotra mojej kamošky je dobrovoľníčkou v danom OZ, ona o tom vie. A keby bola šla do tábora tak by nebol problém.
Deti tam už sú, snáď som písala že tak krátku dobu už nič nezoženiem, ani dovolenka sa vybaviť nedá

@anonym_autor no tak zbytočne riešiť. Keď iná možnosť nie je. Do budúcna sa spýtať dopredu kto tam bude

autor
13. júl 2026
@sense

@anonym_autor no tak zbytočne riešiť. Keď iná možnosť nie je. Do budúcna sa spýtať dopredu kto tam bude

@sense dobré ráno stará mama diskusia nebola založená dnes, ale pred tým týždňom , keď tam ešte deti neboli.

sense
13. júl 2026
@anonym_autor

@sense dobré ráno stará mama diskusia nebola založená dnes, ale pred tým týždňom , keď tam ešte deti neboli.

@anonym_autor dobre ráno stará mama ja som ti napísala pred týždňom, ty si odpísala dnes. Prajem pekný deň.

anonym_6e7dc1
20. júl 2026
@anonym_autor

@doriiis zas si tu niekto predstavuje veci jednoducho jak Hurvínek válku.
Ad 1) vrátia ale kedy? Z čoho by som to zaplatila pred výplatou ? Isto to bude drahšie
Ad 2) dieťa nemôže zostať doma samé, zvlášť ak starší súrodenci pôjdu
Ad 3) nemám kapacitu , čas, dovolenku voziť deti na rôzne miesta odchodu
Ad4) lepšie tábory už miesto nemajú
Nie si ty tá čo sa minule chválilaže nechávala deti doma samé a nič sa im nestalo?

@anonym_autor ahurvynek valku,to ty mas nejake neflexibilne deti,pises tu komplikacie namiesto toho aby si doma zavelila spekulujes ty.

autor
20. júl 2026
@anonym_6e7dc1

@anonym_autor ahurvynek valku,to ty mas nejake neflexibilne deti,pises tu komplikacie namiesto toho aby si doma zavelila spekulujes ty.

@anonym_6e7dc1 nechápem čo riešiš? Takto po dvoch týždňoch. Tábor už bol,deti nakoniec šli ale nikdy viac už nepôjdu. Tebe by sa zrejme páčilo keby tvoje deti bratrancova dcéra nenechala ani len ,,dýchať,,.Čo má felxibilita mojich detí a tým, že vedúca tábora neustále sekírovala, kritizovala, poučovala moje deti. Ostatné deti najmä tie ktoré navštevujú tú školu kde pracuje aj ona tak tie nie.
Len taký príklad mala ísť do bazéna sa kúpať hoc mala svoje dni. Podľa teba fexibilné 11r dievča sa pôjde kúpať do bazéna keď má mš a neflexibilná nie? Flexibilné dieťa pojde jazdiť na koni, hoc sa koňa bojí, a neflexibilné nie? Flexibilné dieťa bude v autobuse cestou do tabora sedieť 2h rovno ako školskej lavici a ani sa nehne, a neflexibilné nie? A učiteľka ktorá neakceptuje že dieťa je ľavák, a neustále napomína. Asi nie je dieťa dostatočne flexibilné že nepoužíva pravú ruku tak ako si ona predstavuje.
Tak chápeš konečne čo riešim?

anonym_6e7dc1
20. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_6e7dc1 nechápem čo riešiš? Takto po dvoch týždňoch. Tábor už bol,deti nakoniec šli ale nikdy viac už nepôjdu. Tebe by sa zrejme páčilo keby tvoje deti bratrancova dcéra nenechala ani len ,,dýchať,,.Čo má felxibilita mojich detí a tým, že vedúca tábora neustále sekírovala, kritizovala, poučovala moje deti. Ostatné deti najmä tie ktoré navštevujú tú školu kde pracuje aj ona tak tie nie.
Len taký príklad mala ísť do bazéna sa kúpať hoc mala svoje dni. Podľa teba fexibilné 11r dievča sa pôjde kúpať do bazéna keď má mš a neflexibilná nie? Flexibilné dieťa pojde jazdiť na koni, hoc sa koňa bojí, a neflexibilné nie? Flexibilné dieťa bude v autobuse cestou do tabora sedieť 2h rovno ako školskej lavici a ani sa nehne, a neflexibilné nie? A učiteľka ktorá neakceptuje že dieťa je ľavák, a neustále napomína. Asi nie je dieťa dostatočne flexibilné že nepoužíva pravú ruku tak ako si ona predstavuje.
Tak chápeš konečne čo riešim?

@anonym_autor ako robis z komara somara asi alebo mas precitlivene deti

autor
20. júl 2026
@anonym_6e7dc1

@anonym_6e7dc1 ďakujem ti že podľa teba normálne že učitelka núti ľaváka použivať prvoradé pravú ruku, že je normálne nútit dievča s menštruáciou kúpať sa v bazéne , a keď sa dieťa bojí nejakého zvieraa tak nasilu ho nútiť k tomu zvieraťu

autor
20. júl 2026
@anonym_6e7dc1

@anonym_6e7dc1 Tech sa ti páči tvoja precitlivenosť

Nútiť ľaváka používať pravú ruku (tzv. prepisovanie) je prekonaný a škodlivý prístup. V minulosti sa to robilo bežne, no moderná veda a psychológia to dôrazne odmietajú.Lateralita (to, či sme praváci alebo ľaváci) je vrodená a určená štruktúrou mozgu.Prečo dieťa neprepisovať na pravú rukuPoškodenie mozgu: Prepisovanie násilne mení prirodzenú dominanciu mozgových hemisfér.Poruchy reči: Často vyvoláva zajakávanie, neschopnosť plynule hovoriť alebo logopedické chyby.Problémy s učením: Spôsobuje dyslexiu, dysgrafiu a poruchy sústredenia.Psychické následky: Dieťa zažíva stres, pocity menejcennosti, úzkosť a rýchlo sa unaví.Zhoršená motorika: Výsledkom býva celková nešikovnosť a horšia koordinácia pohybov.

autor
20. júl 2026
@anonym_6e7dc1

@anonym_6e7dc1 Nútiť dievča s menštruáciou kúpať sa v bazéne nie je správne ani bezpečné. Každý človek má právo rozhodovať o svojom tele a rešpektovanie jej komfortu je v tomto období kľúčové.Hlavné dôvody, prečo nenútiťZdravotné riziká: Počas menštruácie je krčok maternice mierne otvorený, čo zvyšuje riziko infekcie z bazénovej vody.Fyzické bolesti: Kŕče, bolesti brucha, chrbta a celková únava môžu pobyt vo vode premeniť na bolestivý zážitok.Psychický stres: Strach z pretečenia a hanby pred ostatnými vyvoláva u mladých dievčat obrovskú úzkosť.Hygienické bariéry: Ak dievča nepoužíva tampóny alebo menštruačný kalíšok, kúpanie bez ochrany je nehygienické.Nedostatok skúseností: Mladšie dievčatá často nevedia alebo nechcú v nízkom veku používať interné hygienické pomôcky.

autor
20. júl 2026
@anonym_6e7dc1

@anonym_6e7dc1 Dieťa, ktoré sa bojí koňa, nikdy nenúťte jazdiť. Nátlak u dieťaťa iba prehĺbi strach, vyvolá traumu a zničí akúkoľvek šancu, že si k zvieratám niekedy vytvorí pozitívny vzťah. Strach je úplne prirodzená obranná reakcia na veľké a nepredvídateľné zviera.Ak chcete dieťaťu pomôcť strach prekonať, postupujte pomaly a citlivo.Ako postupovať pri prekonávaní strachuNetlačte na pílu: Akceptujte strach dieťaťa. Hovorte s ním o tom, čoho presne sa bojí (veľkosť, zvuky, hryzenie).Pozorovanie z diaľky: Zoberte dieťa na ranč len tak. Nechajte ho sledovať kone z bezpečnej vzdialenosti za plotom bez toho, aby sa ich muselo dotknúť.Spoznávanie cez príbehy: Čítajte si knižky o koňoch, pozerajte rozprávky. Ukážte mu, že kôň je priateľ.Krok za krokom: Keď bude pripravené, priblížte sa. Skúste najprv kŕmenie mrkvou cez plot alebo hladkanie poníka.Starostlivosť namiesto jazdenia: Navrhnite dieťaťu, aby koňa pomohlo vyčistiť alebo vyhrebienovať. Kontakt zo zeme buduje dôveru oveľa rýchlejšie ako samotný posed v sedle.Profesionálny prístup: Ak má dieťa vážny blok, vyskúšajte pedagogicko-psychologické jazdenie alebo hipoterapiu. Odborníci vedia, ako s detským strachom pracovať.Hľadajte alternatívy: Ak dieťa jazdiť jednoducho nechce, rešpektujte to. Nájdite iný šport či krúžok, ktorý ho bude skutočne baviť.

anonym_6e7dc1
20. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_6e7dc1 Dieťa, ktoré sa bojí koňa, nikdy nenúťte jazdiť. Nátlak u dieťaťa iba prehĺbi strach, vyvolá traumu a zničí akúkoľvek šancu, že si k zvieratám niekedy vytvorí pozitívny vzťah. Strach je úplne prirodzená obranná reakcia na veľké a nepredvídateľné zviera.Ak chcete dieťaťu pomôcť strach prekonať, postupujte pomaly a citlivo.Ako postupovať pri prekonávaní strachuNetlačte na pílu: Akceptujte strach dieťaťa. Hovorte s ním o tom, čoho presne sa bojí (veľkosť, zvuky, hryzenie).Pozorovanie z diaľky: Zoberte dieťa na ranč len tak. Nechajte ho sledovať kone z bezpečnej vzdialenosti za plotom bez toho, aby sa ich muselo dotknúť.Spoznávanie cez príbehy: Čítajte si knižky o koňoch, pozerajte rozprávky. Ukážte mu, že kôň je priateľ.Krok za krokom: Keď bude pripravené, priblížte sa. Skúste najprv kŕmenie mrkvou cez plot alebo hladkanie poníka.Starostlivosť namiesto jazdenia: Navrhnite dieťaťu, aby koňa pomohlo vyčistiť alebo vyhrebienovať. Kontakt zo zeme buduje dôveru oveľa rýchlejšie ako samotný posed v sedle.Profesionálny prístup: Ak má dieťa vážny blok, vyskúšajte pedagogicko-psychologické jazdenie alebo hipoterapiu. Odborníci vedia, ako s detským strachom pracovať.Hľadajte alternatívy: Ak dieťa jazdiť jednoducho nechce, rešpektujte to. Nájdite iný šport či krúžok, ktorý ho bude skutočne baviť.

@anonym_autor tak na co vyberas raky tabor??My mame konsky tabor ale preto lebo taky chceli,nechceli atleticky,tak tam nejdu,nechapem ta ak sa boja konov a ty ich tam das.A baba co ma ms uz asi nepotrebuje tabor,tak dokaze byt aj sama doma.

autor
20. júl 2026
@anonym_6e7dc1

@anonym_autor tak na co vyberas raky tabor??My mame konsky tabor ale preto lebo taky chceli,nechceli atleticky,tak tam nejdu,nechapem ta ak sa boja konov a ty ich tam das.A baba co ma ms uz asi nepotrebuje tabor,tak dokaze byt aj sama doma.

@anonym_6e7dc1 má čochvíľa 11, nie 15 ani 18, nechcem ju nechavať samú doma, hlavne tak že súrodenci budú v tábore. Mala ms iba 3x v živote.
Snáď nie som jediná ktorá nenechá ani nie 11r dieťa samé 12 a viac hodín denne?

Neviem akým jazykom to napísať deti tam chodia roky, nie je to konský tábor, je možnosť 1x za pobyt v tábore jazdiť na koni, ale predtým nik nikoho nenútil. Snáď som to dosť zrozumiteľne napísala. či?

anonym_6e7dc1
20. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_6e7dc1 má čochvíľa 11, nie 15 ani 18, nechcem ju nechavať samú doma, hlavne tak že súrodenci budú v tábore. Mala ms iba 3x v živote.
Snáď nie som jediná ktorá nenechá ani nie 11r dieťa samé 12 a viac hodín denne?

Neviem akým jazykom to napísať deti tam chodia roky, nie je to konský tábor, je možnosť 1x za pobyt v tábore jazdiť na koni, ale predtým nik nikoho nenútil. Snáď som to dosť zrozumiteľne napísala. či?

@anonym_autor 11 rocna moze byt sama doma.A ty co robis 12 denne?ved taka velka baba vy uz mohla pocas toho ako si ty v oravi a ona doma upratat.

autor
20. júl 2026
@anonym_6e7dc1

@anonym_autor 11 rocna moze byt sama doma.A ty co robis 12 denne?ved taka velka baba vy uz mohla pocas toho ako si ty v oravi a ona doma upratat.

@anonym_6e7dc1 čítanie s porozumením ti zrejme chýba

Strana
z2