Mali by školy fungovať počas prázdnin?
Ahojte, mnoho rodicov pocas prazdnin nema kde nechat svoje deti a to este nehovorim o jednorodicoch.
Dobre riesenie by bolo aby skoly fungovali aspon prve dva tyzdne v inom rezime. Napriklad by pre deti usporiadali denny tabor, ktory je pre niektorych rodicov drahy a nemozu si ho dovolit. Uvitali by ste taku zmenu?
@anonym_4c534d ucitelia byvaju v skole aj cez prazdniny. Niekde tyzden, inde dva, podla skoly. Tak pocas toho casu co su v skole moze byt tabor.
@anonym_autor no to určite, akože zadarmo, na to sú učitelia dobrí, počas školského roka tu na nich len kydáte a teraz majú cez svoju dovolenku robiť pri vašich deťoch. Veď si zaplať opatrovateľku.
My mame na škole 1. týždeň prázdnin “tabor” pre deti na 1. stupni.
Budeš prekvapená, ale nie je o to nejaký brutálny záujem. 2x sme taký “tabor” využili, potom už nie, deti sa akosi nudili
@anonym_d9e829 ved to bolo len ciste odkladisko, kazdy den sa tam vystriedali rozne ucitelky, deti boli akurat na sk dvore
@anonym_autor nasa byvala skola robila letnu druzinu, ale tam nebol problem so stravou, lebo jedalen varila aj pre skolku. Poplatok bol symbolicky, strava + nejake prevadzkove naklady. Ale ucitelky boli ochotne robit nieco navyse, z coho ich platili neviem. V konecnom dosledku ich nikto nemoze donutit aby to robili, kedze maju dovolenky a na tom to casto zlyhava.
@anonym_582c8b dovolenku nemaju cele dva mesiace. Casto byvaju v skole bud tyzden, alebo dva. To vsetko zalezi od danej skoly. Chapem, ze je to aj o dobrovolnosti, ked ze nie kazdemu sa chce v lete chodit do prace, ale mam kolegynu, ktora si teraz so sebou musi brat dieta do prace. To dieta sa tam nudi. Nema zmysluplne vyuzity cas. Kolegyna navyse musi pracovat a este aj strazit dieta. Ked stiham, tak pomozem. Skusam ho zabavat aj ja, ale je to dost osem hodin. Zvladat pracu a aj dieta.
@anonym_cf1797 ucitelia su v praci aj pocas prazdnin. Tak tie dni by mohol byt tabor.
@anonym_autor my sme kedysi napr byvali ako na kt skole, kto mal dost dovolenky skoncil uz 30 juna, na inej skole dme mali vtedy tozne skolenia a porady, na dalsej bol tabor asi dva tyzdne ale len jeden jediny raz, nestretlo sa to s pozadovanou odozvou
@anonym_d9e829 ved to bolo len ciste odkladisko, kazdy den sa tam vystriedali rozne ucitelky, deti boli akurat na sk dvore
@zuzana76 radsej na skolskom dvore, ako kto vie kde a ci vobec s niekym. Niektori rodicia naozaj nemaju kde nechat svoje deti.
@anonym_582c8b dovolenku nemaju cele dva mesiace. Casto byvaju v skole bud tyzden, alebo dva. To vsetko zalezi od danej skoly. Chapem, ze je to aj o dobrovolnosti, ked ze nie kazdemu sa chce v lete chodit do prace, ale mam kolegynu, ktora si teraz so sebou musi brat dieta do prace. To dieta sa tam nudi. Nema zmysluplne vyuzity cas. Kolegyna navyse musi pracovat a este aj strazit dieta. Ked stiham, tak pomozem. Skusam ho zabavat aj ja, ale je to dost osem hodin. Zvladat pracu a aj dieta.
@anonym_autor ucitela maju svoju robotu a hocikto tie deti strazit nemoze. A duha vec je, ze ucitelia maju v pracovnej zmluve napln prace jasne definovanu. Vsetko co je navyse musi byt o dohode a peniazoch navyse. Nikto ucitela nutit nemoze aby robil nieco co nema v zmluve a nema zaplatene. Ty by si robila robotu navyse a zadarmo?
@anonym_autor no to určite, akože zadarmo, na to sú učitelia dobrí, počas školského roka tu na nich len kydáte a teraz majú cez svoju dovolenku robiť pri vašich deťoch. Veď si zaplať opatrovateľku.
@anonym_0f238a napriklad taka slobodna matka si ju ma z coho zaplatit? Kolegyna ma aj manzela a dieta si nosi do prace. Nemaju peniaze na zvys. Jej manzel bol dlhodobo PN, platia hypoteku a to este su aj ludia byvajuci v najmoch.
@anonym_cf1797 to som nikde nenapisala, ale na skolach su okrem ucitelov aj ini zamestnanci. Napriklad asistenti, vychovavatelia, ci aj oni maju papierovacky?
@anonym_autor Mas naivne predstavy.
@anonym_autor ucitela maju svoju robotu a hocikto tie deti strazit nemoze. A duha vec je, ze ucitelia maju v pracovnej zmluve napln prace jasne definovanu. Vsetko co je navyse musi byt o dohode a peniazoch navyse. Nikto ucitela nutit nemoze aby robil nieco co nema v zmluve a nema zaplatene. Ty by si robila robotu navyse a zadarmo?
@anonym_582c8b nie nerobila by som navyse a ani zadarmo a ani nechcem aby to ucitelia robili navyse a zadarmo. Samozrejme, ze by to mali mat zaplatene.
@anonym_0f238a napriklad taka slobodna matka si ju ma z coho zaplatit? Kolegyna ma aj manzela a dieta si nosi do prace. Nemaju peniaze na zvys. Jej manzel bol dlhodobo PN, platia hypoteku a to este su aj ludia byvajuci v najmoch.
@anonym_autor to je praca navyse, ucitel s tym nemusi suhlasit, okrem toho v case ked si ma upratat kabinet a pripravit sa na dalsi skolsky rok, tak bude strazit deti? Hovorim, fungovalo to dobrovolne nasilu, tie ucitelky tam boli z donutenia.
@anonym_autor Mas naivne predstavy.
@anonym_cf1797 nie nemam. Vychovavatelia maju viac casu. Aspon na jednej skole u nas.
@zuzana76 presne. Učiteľky sa striedali, deti unudene pobehovali hore-dole
@anonym_cf1797 nie nemam. Vychovavatelia maju viac casu. Aspon na jednej skole u nas.
@anonym_autor Tak zabehni do tej skoly a navrhni im to.
@anonym_autor my sme kedysi napr byvali ako na kt skole, kto mal dost dovolenky skoncil uz 30 juna, na inej skole dme mali vtedy tozne skolenia a porady, na dalsej bol tabor asi dva tyzdne ale len jeden jediny raz, nestretlo sa to s pozadovanou odozvou
@zuzana76 asi mali rodicia kde nechat svoje deti. Napriklad kamoska ta ma vsetko vybavene a tiez by to asi nevyuzila, ale je iba jedna z mojho okolia. Kolegyna nosi dieta do prace. Druha ho ma pri starych rodicoch, ktorym stale telefonuje, ci je vsetko v poriadku, ci nezabudli prizriet, lebo uz su stari a podobne.
@anonym_582c8b nie nerobila by som navyse a ani zadarmo a ani nechcem aby to ucitelia robili navyse a zadarmo. Samozrejme, ze by to mali mat zaplatene.
@anonym_autor a z coho skola zaplati ucitelov? Jedine z toho co zaplatia rodicia, presne tak ako zaplatia animatorov ini organizatori taborov. A ak by to vzala skola tak, ze nemusi z toho vygenerovat zisk, staci, ze zaplati ucitelov a zakonom dane odvody, plus este nejake rezijne naklady a strava, tak ci tak by to nebolo skoro zadarmo ako si to predstavujes. Za tie iste peniaze mohla kolegyna mat denny tabor inde.
@anonym_autor A tych ucitelov bude financovat kto? Ci to maju urobit zadarmo?
@anonym_cf1797 jak kto? veď dostávajú plat aj cez prázdniny.
@anonym_autor a myslis, te to je zalezitost ucitelov, ved nech najmu nejakych externych pracovnikov formou brigady
@zuzana76 aj to by bolo riesenie.
@anonym_bd0a94 ty cez dovolenku pracujes?
@anonym_bd0a94 lebo ucitelia si normalne cerpaju dovolenku, aj ty mas dovolenku preplatenu
@anonym_bd0a94 Ty cez dovolenku plat nemas?
@anonym_bd0a94 lebo ucitelia si normalne cerpaju dovolenku, aj ty mas dovolenku preplatenu
@zuzana76 a koľko majú dovolenky? 20dni je cca mesiac a čo cez veľkú noc, dušičky, vianoce?
@zuzana76 a koľko majú dovolenky? 20dni je cca mesiac a čo cez veľkú noc, dušičky, vianoce?
@anonym_bd0a94 maju viac dovolenky, to je benefit jediny ucitelsky, cez ine prazdniny si mozu cerpat aj nahradne volno, ktore ziskaju zastupovanim, vyletmi, ktore presiahnu ich pracovnu dobu
@anonym_autor to je praca navyse, ucitel s tym nemusi suhlasit, okrem toho v case ked si ma upratat kabinet a pripravit sa na dalsi skolsky rok, tak bude strazit deti? Hovorim, fungovalo to dobrovolne nasilu, tie ucitelky tam boli z donutenia.
@zuzana76 nic v zlom, ale keby napises nieco ine, tak este by som pochopila. Napriklad papierovacky, ked birokracia je aj u nas, ale upratovat kabinet? Tak ja udrzujem poriadok na pracovisku pocas celeho roka.
@zuzana76 nic v zlom, ale keby napises nieco ine, tak este by som pochopila. Napriklad papierovacky, ked birokracia je aj u nas, ale upratovat kabinet? Tak ja udrzujem poriadok na pracovisku pocas celeho roka.
@anonym_autor ved maju aj papierovacky a pisomky stare skartuje kto? To su haldy papiera
ked to tu tak citam, tak zas ucitelia vysli ako najvacsie mrchy lenive, kedze nechcu cez svoje dovolenky robit zadarmo🙄 Vy sa neviete postarat o svoje deti, tak nech sa staraju ucitelia, vsak aj tak maju prazdniny
Nie, nie som ucitelka ak by sa chcel niekto do toho obut.

@anonym_bbf02a vobec som o tom nevedela. Az po zalozeni diskusie. U nas nic take nie je. Kolegyna si nosi dieta do prace. Nema ho kde nechat.
@anonym_autor kontaktovať zriaďovateľa, u nás je to mesto. Tlačiť treba tam. Keď to ide inde, tak aj u vás.