icon

Mali by školy fungovať počas prázdnin?

Včera o 19:04

Ahojte, mnoho rodicov pocas prazdnin nema kde nechat svoje deti a to este nehovorim o jednorodicoch.
Dobre riesenie by bolo aby skoly fungovali aspon prve dva tyzdne v inom rezime. Napriklad by pre deti usporiadali denny tabor, ktory je pre niektorych rodicov drahy a nemozu si ho dovolit. Uvitali by ste taku zmenu?

anonym_bbf02a
Včera o 19:49
@anonym_autor

@anonym_bbf02a vobec som o tom nevedela. Az po zalozeni diskusie. U nas nic take nie je. Kolegyna si nosi dieta do prace. Nema ho kde nechat.

@anonym_autor kontaktovať zriaďovateľa, u nás je to mesto. Tlačiť treba tam. Keď to ide inde, tak aj u vás.

anonym_0f238a
@anonym_autor

@anonym_4c534d ucitelia byvaju v skole aj cez prazdniny. Niekde tyzden, inde dva, podla skoly. Tak pocas toho casu co su v skole moze byt tabor.

@anonym_autor no to určite, akože zadarmo, na to sú učitelia dobrí, počas školského roka tu na nich len kydáte a teraz majú cez svoju dovolenku robiť pri vašich deťoch. Veď si zaplať opatrovateľku.

zuzana76
@anonym_d9e829

My mame na škole 1. týždeň prázdnin “tabor” pre deti na 1. stupni.
Budeš prekvapená, ale nie je o to nejaký brutálny záujem. 2x sme taký “tabor” využili, potom už nie, deti sa akosi nudili

@anonym_d9e829 ved to bolo len ciste odkladisko, kazdy den sa tam vystriedali rozne ucitelky, deti boli akurat na sk dvore

autor
Včera o 19:52
@anonym_582c8b

@anonym_autor nasa byvala skola robila letnu druzinu, ale tam nebol problem so stravou, lebo jedalen varila aj pre skolku. Poplatok bol symbolicky, strava + nejake prevadzkove naklady. Ale ucitelky boli ochotne robit nieco navyse, z coho ich platili neviem. V konecnom dosledku ich nikto nemoze donutit aby to robili, kedze maju dovolenky a na tom to casto zlyhava.

@anonym_582c8b dovolenku nemaju cele dva mesiace. Casto byvaju v skole bud tyzden, alebo dva. To vsetko zalezi od danej skoly. Chapem, ze je to aj o dobrovolnosti, ked ze nie kazdemu sa chce v lete chodit do prace, ale mam kolegynu, ktora si teraz so sebou musi brat dieta do prace. To dieta sa tam nudi. Nema zmysluplne vyuzity cas. Kolegyna navyse musi pracovat a este aj strazit dieta. Ked stiham, tak pomozem. Skusam ho zabavat aj ja, ale je to dost osem hodin. Zvladat pracu a aj dieta.

zuzana76
Včera o 19:53
@anonym_autor

@anonym_cf1797 ucitelia su v praci aj pocas prazdnin. Tak tie dni by mohol byt tabor.

@anonym_autor my sme kedysi napr byvali ako na kt skole, kto mal dost dovolenky skoncil uz 30 juna, na inej skole dme mali vtedy tozne skolenia a porady, na dalsej bol tabor asi dva tyzdne ale len jeden jediny raz, nestretlo sa to s pozadovanou odozvou

autor
Včera o 19:56
@zuzana76

@anonym_d9e829 ved to bolo len ciste odkladisko, kazdy den sa tam vystriedali rozne ucitelky, deti boli akurat na sk dvore

@zuzana76 radsej na skolskom dvore, ako kto vie kde a ci vobec s niekym. Niektori rodicia naozaj nemaju kde nechat svoje deti.

anonym_582c8b
Včera o 19:59
@anonym_autor

@anonym_582c8b dovolenku nemaju cele dva mesiace. Casto byvaju v skole bud tyzden, alebo dva. To vsetko zalezi od danej skoly. Chapem, ze je to aj o dobrovolnosti, ked ze nie kazdemu sa chce v lete chodit do prace, ale mam kolegynu, ktora si teraz so sebou musi brat dieta do prace. To dieta sa tam nudi. Nema zmysluplne vyuzity cas. Kolegyna navyse musi pracovat a este aj strazit dieta. Ked stiham, tak pomozem. Skusam ho zabavat aj ja, ale je to dost osem hodin. Zvladat pracu a aj dieta.

@anonym_autor ucitela maju svoju robotu a hocikto tie deti strazit nemoze. A duha vec je, ze ucitelia maju v pracovnej zmluve napln prace jasne definovanu. Vsetko co je navyse musi byt o dohode a peniazoch navyse. Nikto ucitela nutit nemoze aby robil nieco co nema v zmluve a nema zaplatene. Ty by si robila robotu navyse a zadarmo?

autor
Včera o 20:00
@anonym_0f238a

@anonym_autor no to určite, akože zadarmo, na to sú učitelia dobrí, počas školského roka tu na nich len kydáte a teraz majú cez svoju dovolenku robiť pri vašich deťoch. Veď si zaplať opatrovateľku.

@anonym_0f238a napriklad taka slobodna matka si ju ma z coho zaplatit? Kolegyna ma aj manzela a dieta si nosi do prace. Nemaju peniaze na zvys. Jej manzel bol dlhodobo PN, platia hypoteku a to este su aj ludia byvajuci v najmoch.

anonym_cf1797
Včera o 20:01
@anonym_autor

@anonym_cf1797 to som nikde nenapisala, ale na skolach su okrem ucitelov aj ini zamestnanci. Napriklad asistenti, vychovavatelia, ci aj oni maju papierovacky?

@anonym_autor Mas naivne predstavy.

zuzana76
Včera o 20:04
@anonym_autor

@zuzana76 radsej na skolskom dvore, ako kto vie kde a ci vobec s niekym. Niektori rodicia naozaj nemaju kde nechat svoje deti.

@anonym_autor a myslis, te to je zalezitost ucitelov, ved nech najmu nejakych externych pracovnikov formou brigady

autor
Včera o 20:07
@anonym_582c8b

@anonym_autor ucitela maju svoju robotu a hocikto tie deti strazit nemoze. A duha vec je, ze ucitelia maju v pracovnej zmluve napln prace jasne definovanu. Vsetko co je navyse musi byt o dohode a peniazoch navyse. Nikto ucitela nutit nemoze aby robil nieco co nema v zmluve a nema zaplatene. Ty by si robila robotu navyse a zadarmo?

@anonym_582c8b nie nerobila by som navyse a ani zadarmo a ani nechcem aby to ucitelia robili navyse a zadarmo. Samozrejme, ze by to mali mat zaplatene.

zuzana76
Včera o 20:07
@anonym_autor

@anonym_0f238a napriklad taka slobodna matka si ju ma z coho zaplatit? Kolegyna ma aj manzela a dieta si nosi do prace. Nemaju peniaze na zvys. Jej manzel bol dlhodobo PN, platia hypoteku a to este su aj ludia byvajuci v najmoch.

@anonym_autor to je praca navyse, ucitel s tym nemusi suhlasit, okrem toho v case ked si ma upratat kabinet a pripravit sa na dalsi skolsky rok, tak bude strazit deti? Hovorim, fungovalo to dobrovolne nasilu, tie ucitelky tam boli z donutenia.

autor
Včera o 20:08
@anonym_cf1797

@anonym_autor Mas naivne predstavy.

@anonym_cf1797 nie nemam. Vychovavatelia maju viac casu. Aspon na jednej skole u nas.

anonym_d9e829
Včera o 20:08
@zuzana76

@zuzana76 presne. Učiteľky sa striedali, deti unudene pobehovali hore-dole

slavomira236
Včera o 20:10

U nas v škole je denny tabor prvy týždeň su tam vychovavafelia .

anonym_cf1797
Včera o 20:10
@anonym_autor

@anonym_cf1797 nie nemam. Vychovavatelia maju viac casu. Aspon na jednej skole u nas.

@anonym_autor Tak zabehni do tej skoly a navrhni im to.

autor
Včera o 20:13
@zuzana76

@anonym_autor my sme kedysi napr byvali ako na kt skole, kto mal dost dovolenky skoncil uz 30 juna, na inej skole dme mali vtedy tozne skolenia a porady, na dalsej bol tabor asi dva tyzdne ale len jeden jediny raz, nestretlo sa to s pozadovanou odozvou

@zuzana76 asi mali rodicia kde nechat svoje deti. Napriklad kamoska ta ma vsetko vybavene a tiez by to asi nevyuzila, ale je iba jedna z mojho okolia. Kolegyna nosi dieta do prace. Druha ho ma pri starych rodicoch, ktorym stale telefonuje, ci je vsetko v poriadku, ci nezabudli prizriet, lebo uz su stari a podobne.

anonym_582c8b
Včera o 20:15
@anonym_autor

@anonym_582c8b nie nerobila by som navyse a ani zadarmo a ani nechcem aby to ucitelia robili navyse a zadarmo. Samozrejme, ze by to mali mat zaplatene.

@anonym_autor a z coho skola zaplati ucitelov? Jedine z toho co zaplatia rodicia, presne tak ako zaplatia animatorov ini organizatori taborov. A ak by to vzala skola tak, ze nemusi z toho vygenerovat zisk, staci, ze zaplati ucitelov a zakonom dane odvody, plus este nejake rezijne naklady a strava, tak ci tak by to nebolo skoro zadarmo ako si to predstavujes. Za tie iste peniaze mohla kolegyna mat denny tabor inde.

anonym_bd0a94
Včera o 20:16
@anonym_cf1797

@anonym_autor A tych ucitelov bude financovat kto? Ci to maju urobit zadarmo?

@anonym_cf1797 jak kto? veď dostávajú plat aj cez prázdniny.

autor
@zuzana76

@anonym_autor a myslis, te to je zalezitost ucitelov, ved nech najmu nejakych externych pracovnikov formou brigady

@zuzana76 aj to by bolo riesenie.

zuzana76
@anonym_bd0a94

@anonym_bd0a94 ty cez dovolenku pracujes?

zuzana76
Včera o 20:17
@anonym_bd0a94

@anonym_bd0a94 lebo ucitelia si normalne cerpaju dovolenku, aj ty mas dovolenku preplatenu

anonym_cf1797
Včera o 20:18
@anonym_bd0a94

@anonym_bd0a94 Ty cez dovolenku plat nemas?

zuzana76
Včera o 20:19
@anonym_autor

@zuzana76 aj to by bolo riesenie.

@anonym_autor ale to nebude zadarmo, plus strava, no na 100 eur na dieta by to vyslo, ak to ma za nieco stat a nebyt len odkladisko deti

anonym_bd0a94
Včera o 20:19
@zuzana76

@anonym_bd0a94 lebo ucitelia si normalne cerpaju dovolenku, aj ty mas dovolenku preplatenu

@zuzana76 a koľko majú dovolenky? 20dni je cca mesiac a čo cez veľkú noc, dušičky, vianoce?

zuzana76
Včera o 20:21
@anonym_bd0a94

@zuzana76 a koľko majú dovolenky? 20dni je cca mesiac a čo cez veľkú noc, dušičky, vianoce?

@anonym_bd0a94 maju viac dovolenky, to je benefit jediny ucitelsky, cez ine prazdniny si mozu cerpat aj nahradne volno, ktore ziskaju zastupovanim, vyletmi, ktore presiahnu ich pracovnu dobu

autor
Včera o 20:22
@zuzana76

@anonym_autor to je praca navyse, ucitel s tym nemusi suhlasit, okrem toho v case ked si ma upratat kabinet a pripravit sa na dalsi skolsky rok, tak bude strazit deti? Hovorim, fungovalo to dobrovolne nasilu, tie ucitelky tam boli z donutenia.

@zuzana76 nic v zlom, ale keby napises nieco ine, tak este by som pochopila. Napriklad papierovacky, ked birokracia je aj u nas, ale upratovat kabinet? Tak ja udrzujem poriadok na pracovisku pocas celeho roka.

zuzana76
Včera o 20:23
@anonym_autor

@zuzana76 nic v zlom, ale keby napises nieco ine, tak este by som pochopila. Napriklad papierovacky, ked birokracia je aj u nas, ale upratovat kabinet? Tak ja udrzujem poriadok na pracovisku pocas celeho roka.

@anonym_autor ved maju aj papierovacky a pisomky stare skartuje kto? To su haldy papiera

anonym_582c8b

ked to tu tak citam, tak zas ucitelia vysli ako najvacsie mrchy lenive, kedze nechcu cez svoje dovolenky robit zadarmo🙄 Vy sa neviete postarat o svoje deti, tak nech sa staraju ucitelia, vsak aj tak maju prazdniny
Nie, nie som ucitelka ak by sa chcel niekto do toho obut.

zuzana76
@anonym_autor

@anonym_autor to nie je uzriet prach,